DIY: Lví dekorace do pokojíku

sobota 30. května 2020

Je libo polička pro malého lvíčka? A co když i ta polička představuje lvíčka? Pak je to úplně nejvíc boží. Minulý týden mě kluci nechali na pár dní samotnou a odjeli si společně užívat na chaloupku a já jsem se rozhodla, že klukům udělám lva do pokojíku jako překvapení.

Lva objevil prcek, když jsem brouzdala po Pinterestu a mě přišlo, že se k nám skvěle hodí, protože druhý prďola je znamením a povahou pravý lev.

Pojďme se mrknout, jak na to:


Budete potřebovat:
Karton
Menší kartonovou krabičku
Barevné papíry (šedy, hnědý, žlutý)
Lýko
Černou temperku
Lepidlo/lepící pistoli
Větší a menší misku na obkreslení a pravítko s tužkou
Nůžky


1.  Na karton obkreslete větší misku a do kruhu ve spodní části obkreslete misku menší. V horní třetině menšího kruhu vytvořte přímku a pak trojúhelník s přesahy, který vytvoří čumák lva.



2.    Vnitřní menší kruh s trojúhelníkem vystřihněte nebo vyřízněte.


3.   Připravte si papír a ustřihněte obdélník ve velikosti 4x10 cm. Přeložte jej na půl a pak ještě jednou. Poté ustřihněte menší obdélníky po obou delších bocích, tak, že vám vznikne písmeno T.


4.  Rozbalte a máte zuby. Z bílého papíru vystřihněte větší trojúhelníky na špičáky. Jednu špičku trojúhelníků u obou zubů odstřihněte.


5.    Zuby a špičáky přilepte ze zadní strany hlavy.


6.    Z kartonu vystřihněte čumák a nalepte jej na předkreslené místo.
7.    Poté jej vybarvěte černou barvou a nakreslete i oči.


8.    Nastříhejte si lýko a barevné papíry do tenkých proužků.


9.   Nalepte lýko a na něj papírový proužek. Postupně lepte po obvodu celé hlavy. Nejlepší je vždy udělat čtvrtinu, kterou si vyznačíte krajními papíry a respektujete tak délku lví „srsti“. Pokud nebudou jednotlivé proužky stejně dlouhé, vždycky je můžete přistřihnout, ale pozor. Ne. moc. Ať ho nemáte na ježka :D.



10.  Až budete mít vše přilepené. Je čas na krabičku. Tu po okraji namažte lepidlem a přilepte k hlavě. V tomto případě opravdu doporučuji tavnou lepící pistoli. Drží lépe, ale musíte pracovat hodně rychle.



11. Tadá. Máte hotovo. Lev může sloužit jako polička nebo jako cíl na hod.


12.  Vytvořit si můžete z vlny kuličky, kterými se pak budou děti trefovat do lví tlamy.



Když se kluci vrátili z chaloupky, prcek skákal nadšením. Joooo, lev. Máme lva. Tati máme lva. Tati, pojď se podívat. „Lef.“ Máme „ lefa“ :D. A chtěl si ho hned dát do své baráčkové postele.



Mějte se krásně, nejdu psát básně J
Vaše Betty.

Ps. Dejte mi vědět, jak se vám naše nová dekorace líbí.

1 komentář

  1. To vypadá fakt moc pěkně. Něco takové teď taky plánujeme, tak si myslím, že asi využijeme tu inspiraci od vás. Jestli jste s tím teda v pohodě. Možná jen si říkám, že bych na stěny mohl pomocí mutteršpachtle udělat takovou komplikovanější strukturu a pattern. Ale to si nechám ještě projít hlavou a nejspíš to zatím nechám otevřené. :-)

    OdpovědětVymazat