Rozhovor: Maminky, které vás budou hýčkat

čtvrtek 28. června 2018
Ráda bych vám představila krásný a ambiciózní projekt. Nebo spíš bych vám chtěla představit dvě holky a mámy, které mi neskutečně učarovaly. Stačila k tomu jedna zpráva na Instagramu a pozvánka na kafe s představením jejich projektu. Ano, holky mě požádaly o spolupráci a já se moc těšila na setkání, protože kosmetiku, kterou nabízí jsem od začátku těhotenství používala a baví mě i nadále. Naše setkání bylo neskutečně uvolněné a vlastně jsme spíš mluvily o dětech, životě a okrajově se dostaly k jádru pudla. Můžu vám říct, že po zodpovězení otázek mi jsou holky ještě blíže. Proč? Pusťte se do čtení.

Působíte na mě jako sehraná dvojka. Kde jste se potkaly?
Monika: Myslím, že úplně poprvé to bylo na nějaké party u společných kamarádů.

Markéta: Pamatuji si to naprosto přesně. Na tajné narozeninové oslavě naší společné kamarádky před ... ani nevím kolika lety :).  Hned na mě Monika působila velmi inteligentně, zajímavě a jako krásná holka. Taková vražedná kombinace. Od té doby jsme společně začaly chodit na jógu, pilátes, rodinné večeře a najednou jsme nerozdělitelné.

Nebály jste se, že společné podnikání může i tak pevné přátelství narušit?
Markéta: Kdepak. Připadá mi to jako dost stereotypní názor. Každá jsme jiná, věnujeme se jiné části našeho podnikání, vlastně si „nelezeme do zelí“ když to tak řeknu. Věděly jsme, že budeme pracovat na dálku (protože žiji v zahraničí, to ale není napořád!) a také si jedna druhé vážíme. Nikdy neberu Moniky práci jako automatiku, jsem vděčná, že toho tolik tady v ČR zvládá. Vše si říkáme, děkujeme si a pořád se něčemu společnému smějeme. Polovinu našich pracovních Skypů stejně propovídáme. 

Monika: Osobně jsem vždycky toužila podnikat, měla jsem v minulosti už několik nápadů, ale nikdy ty „koule“ se do toho opravdu pustit. Chyběl mi ten poslední článek. A tím nakonec byla Markéta. Tím, že každá pocházíme z jiného oboru, já z financí a Markét z marketingu, výborně se doplňujeme. I okruh našich kamarádů je trochu jiný a tím jsme byly, hlavně na úplném začátku, schopny pokrýt spoustu činností vlastními silami či s pomocí přátel.

Ale samozřejmě jsem slyšela několikrát, že nejlepší počet lidí na podnikání je lichý počet a 3 už je moc :). 


Nebudeme chodit kolem horké kaše. Představíte nám svůj projekt?
Markéta a Monika: 
Projekt Made for Moms je primárně o dárkových sadách pro nastávající a čerstvé maminky, ale i ty, které mají odrostlejší děti. V jeden moment přišla myšlenka, že tady není nic podobného, co by se zaměřovalo pouze na ženy. A to je škoda! Chtěly jsme, aby balíčky splnily několik myšlenek – péče o maminku, tedy luxusní a šetrná kosmetika, potěšily jí něčím designovým – námi navržený náramek a termoska, či vonné vosky od české společnosti Kett’s Candles. A také jsme chtěly, aby naše balíčky měly větší smysl, takže v nich zákazníci naleznou předmět od neziskové společnosti, jehož výtěžek putuje na handicapované děti. Náš sortiment stále rozšiřujeme, jako například o vouchery na služby či časopisy pro volné chvíle. 

Balíčky pro nastávající maminky jsou opravdu krásný nápad. Chystáte se je ještě nějak rozšiřovat?
Markéta: Děkujeme za pochvalu! Máme z nich radost a je úžasné, kolik spokojených maminek nám píše, že je balíček překvapil a potěšil. Neustále se snažíme domlouvat nové spolupráce, hlavně na služby. Například nově naleznete v našich balíčcích vouchery na masáže do centra Sabai či do depilačního centra Gabi’s. 

Monika: Zrovna nyní chystáme uvedení i miminkovské řady kosmetiky Bloom and Blossom, která ve Velké Británii patří mezi TOP přírodní kosmetiku. Získává mnoho ocenění a těší se oblibě mnoha slavných maminek, včetně vévodkyně Kate, a jejich dětí. Důvody jsou jasné. Čistota, šetrnost a účinek.


Podle čeho vybíráte značky do vašeho e-shopu?
Markéta a Monika: Všechny produkty, které na našem e-shopu najdete prošly našima rukama a byly námi otestovány. Made for Moms je vlastně naše další, společné dítě. Tím, že nabízíme produkty hlavně pro těhotné či čerstvé maminky, které jsou ve velice citlivém období, lpíme na tom, aby kosmetika byla maximálně přírodní, nezatěžovala životní prostředí, ale na druhou stranu byla maximálně funkční a příjemná.

Pokud to jde, snažíme se i využívat lokální zdroje a vlastní nápady. Například stříbrný náramek se vyrábí dle našeho návrhu v malých sériích v Brně, výrobce dárkových krabic jsme hledaly několik měsíců a stejně dlouho i ladily design. 

Velkou radost mám i ze spolupráce s Kett‘s candles, která nám dodává vonné vosky. Ty vyrábí paní Kettnerová na Vysočině, opět pouze z přírodních ingrediencí. 

Nechceme být pouze přeprodejci, ale dávat do produktů i kus sebe.   

Jak jste již zmínily, spojily jste se s charitativní organizací Splněné dětské přání. Můžete nám přiblížit vaši spolupráci?
Markéta: Kristýnu, jednu ze zakladatelek, jsem poznala přes bývalého spolužáka naprostou náhodou v New Yorku. Shodou okolností tam byla i Monika s manželem, za kterými jsme se tam vydali. Holky se tehdy nepoznaly. Ale my s Monikou tou dobou už přemýšlely o náplni MfM. A tohle byl naprostý osud. Už dávno jsem si říkala, že jednou bych chtěla přispívat něčím „svým“ na dobrou věc, to samé napadlo i Moniku. Od narození našich dětí jsme to směřovaly hlavně na děti. Takže když se Kristýna zmínila o své organizaci, měly jsme s Monikou jasno. Chceme dělat radost dětem, které toho štěstí měly o malinko méně. V našich balíčcích naleznete malé srdíčko, jehož celá hodnota putuje na tuto organizaci, která plní dětská přání. Půlku hodnoty platí zákazník, půlku my.
Co pro vás bylo na začátku nejtěžší?
Monika: Asi vybrat jednotlivé značky a partnery pro náš projekt. Postupně jsme začaly skládat seznam potenciálních produktů a značek, které bychom v balíčcích rády měly. Ze začátku má člověk velké oči a ten seznam je opravdu dlouhý. Samozřejmě z finančního hlediska nešlo nakoupit vše, takže ten seznam teď máme uložený, občas na něj něco přibude a postupně testujeme i další značky, které bychom rády přidaly do portfolia.

Jakmile jsme měly ideální balíčky hotové, začaly jsme s oslovováním partnerů. Někde jsme uspěly hned, někde jsme hledaly dlouho. Největší problém byly asi dárkové krabice a termosky. Ale i tam jsme nakonec našly :).

Ze začátku jsme musely řešit opravdu hodně odlišných věcí najednou, já osobně jsem dost organizovaný člověk a musím mít ve všem pořádek a vědět, co a jak. Vytvořily jsme si tedy různé TO DO listy a časové řady, abychom měly vše na očích, na nic nezapomněly a věděly, co kdy je potřeba udělat. V tom mi hodně pomohla zkušenost a návyky z korporátu. 

Markéta: Z mého pohledu bylo nejtěžší ohlídat si všechny právní povinnosti kolem dovozu a založení společnosti. Aby toho nebylo málo, tak vše řešíme na dálku, pomocí různých aplikací. Naštěstí dnešní svět přeje práci na dálku, takže by občas nikdo nepoznal, že nás dělí 9 hodin. A samozřejmě je pro mne neustále těžké odjíždět a nebýt u našeho společného „dítěte“. 

Ze své zkušenosti vím, že v podnikání ve více lidech je důležité rozdělení rolí. Jak je to u vás? Máte je rozdělené? 
Monika: Ano, i my to máme rozdělené. Jak jsem zmiňovala výše, já pocházím z financí a auditu, takže jsem takový „cifršpion“ :). Mám tedy na starost účetnictví, nastavování cen atd. A činnosti vyžadující fyzickou přítomnost v České republice jako operativu spojenou s chodem e-shopu a osobní schůzky s partnery, novináři či influencery.

Markéta: Do jisté míry ano. Já se věnuji hlavně marketingu – FB, IG. Připravuji podklady v Photoshopu a navrhuji PR komunikaci, kterou vždy doladíme spolu. Společně pak píšeme blog, komunikujeme s partnery a upravujeme design a strukturu stránek, které s manželem pak programujeme. 

Podporovala vás v počátku rodina nebo vás ze společného podnikání zrazovali?
Monika: Určitě podporovala. Můj manžel mi často říká, že je mě pro korporát škoda :). Někdy bývám trochu workoholik. 

Markéta: Musím říct, že jsme měly maximální podporu nejen rodiny, ale i přátel. Nepamatuji si jediné zaváhání. Ale musím také říct, že to nebyly jen pochvaly, ale také konstruktivní rady, které se nám nemusely líbit. O to víc si jich člověk váží, protože kritizovat něco přátelům, je podle mého jeden z nejtěžších úkolů. A nadále nás všichni podporují, za což je ještě víc miluji! 

Jaký moment byl pro vás během existence Made For Moms nejtěžší?
Monika: Upřímně mě asi teď nic nenapadá, takže teprve přijde. No vlastně už napadá, za ani ne dva týdny mám termín druhého porodu, takže si myslím, že to přijde pro mě velice těžké období.

Markéta: Musím říct, že díky tomu, že ve dvou se to lépe táhne, tak zatím nevím o ničem, co by mi připadalo nejtěžší. Je pro mě těžké být v pohodě s tím, že Monika tady pobíhá v devátém měsíci a já jí na dálku přikazuji, ať jde odpočívat. Budu se opakovat, každý úspěch, který zaznamenáme a nemůžeme oslavit spolu, je pro mě trochu smutný.

A teď naopak ten nejhezčí? 
Markéta a Monika: Je jich víc. Podpis založení společnosti, potvrzení spolupráce s Bloom and Blossom, držení vlastních produktů v ruce, první objednávky, pochvaly od zákaznic (jak produktů, tak samotného nápadu), uvedení naší kosmetiky v květnovém vydání ELLE, což jsme dloooouho s husí kůži oslavovaly a to, že s námi chtějí spojit své jméno úžasné a inspirativní blogerky jako jsi ty! Jsou to momenty, kdy si říkáme, že náš projekt má smysl.

Holky moc děkuji!

Máte anglické jméno. Byl v tom záměr? Chtěly byste expandovat do zahraničí?
Monika: Já myslím, že záměr to úplně nebyl. Ale určitě bychom časem expandovat chtěly. Ale vše má svůj čas. Chtěly bychom růst postupně, organicky. Pořád jsme hlavně dvě mámy s malými dětmi, které jsou pro ně prioritní. Vždycky říkám, že jsme nezaložily druhý Google :).

Markéta: Záměr to nebyl. Jsme Markéta a Monika – tedy MM, obě maminky, milujeme hýčkání. Postupně jsme skládáním těchto symbolů došly až k MfM.

Tak to je skvělé. Vůbec jsem si to takto nespojila.

Jak dlouho vám trvala realizace? Myslím tím od první myšlenky po spuštění.
Monika: Od první myšlenky do spuštění e-shopu – myslím si, že to byl cca rok.

Markéta: Ano, bylo to několik měsíců. Pamatuji si, že mi Monika kdysi řekla, že jestli by s někým chtěla dělat business, byla bych to já. A já jí bombardovala nápady. Jednou jsme při procházce s kočárkem došly na téma dárků pro maminky... a za cca 9 měsíců dřiny jsme spustily náš projekt.


Jste obě maminky, jak zvládáte skloubit podnikání a roli matky? Vlastně nejenom maminky, ale i manželky, kamarádky a manažerky domácnosti?
Monika: Nesnažím se být superžena a soustředím se na důležité věci. Každý den má opravdu jen 24 hodin a snažím se je vytěžit na maximum. Proto omezuji činnosti, které může dělat někdo jiný, a hlavně líp než já, a zabírají dost času. Celou rodičovskou dovolenou jsem občasně pracovala i pro bývalého zaměstnavatele a vydělané peníze investovala do nákupu času :). Jednou za dva týdny k nám chodí paní na úklid, nechávám si vozit obědy v krabičce, nákupy dělám online a kromě manželových košil a našich triček už nežehlím. Takže, když dcera spí, tak nemusím vařit, smažit, vytírat, ale můžu se věnovat práci, kterou nemusím dohánět v noci, kdy se můžu věnovat zase manželovi. Od dvou let navíc chodí dcera na dva dny v týdnu do školky, což samozřejmě hodně pomohlo. Ale znáte to, nikdy nic nefunguje 100% :).

Markéta: Někdy si říkám, že den má mít minimálně 48 hodin. Hlavně před spuštěním samotného projektu. Ráno jsem zasedla k notebooku a pustila Ondráškovi Krtečka, když šel spát po obědě, tak jsem hned utíkala pracovat a večer to samé. Takhle to vypadalo několik měsíců. Mám manžela, co je softwarový inženýr, takže když může, tak také „čudlíkuje“. Občas se musíme trochu plácnout a říct si dost, dnes večer nepracujeme a jdeme koukat na film. Ale oba nás naše práce baví, takže si nic nevyčítáme. 

Přes den se snažím být Ondráškovi tou nejlepší mámou. Jsme celé dny venku, jezdíme na kroužky. Ale na jeho péči jsem celý den sama. O víkendu se s manželem staráme oba, ale nikdy si nemáme možnost odpočinout, takže je to občas hodně náročné. Maminky, které nemají pomoc babiček pochopí. Ale tak to je a už jsem s tím v pořádku. Začátky byly těžší, zvyknout si, že jsme jen my tři. O to pevnější pouto máme! A manažerka domácnosti… no, upřímně, u nás doma vaří manžel nebo restaurace, která doručuje jídlo. Já vařím tak 2x v týdnu. Pro Ondráška denně! Ale nějak mi ty večeře nejdou... a můj manžel naštěstí vaření miluje a užívá si to :). Jinak bychom jedli 3x v týdnu housky a 2x v týdnu boloňskou omáčku. Od dubna je Ondrášek na dva dny v týdnu ve školce a je znát, jak je všechno lehčí. 


Pojďme se mrknout ještě blíže na vaše děti, protože v tuhle chvíli jsou pro vás to nejdůležitější. Změnily vás?
Markéta: Určitě! Dlouho jsme říkaly s manželem, že ne. Až jsme zjistili, že je náš život vzhůru nohama. V tom dobrém slova smyslu. Méně řeším zbytečnosti, nemám na to čas. Určitě jsem tolerantnější, protože dřív jsem se nechala vytočit hrozně rychle. Teď se ani moc rozčilovat nemůžu, stejně mě za pět vteřin Ondrášek obejme a co já s tím. Má mě na háku :). A co bych určitě vypíchla je time management. Jak se říká – Není čas ztrácet čas, tak to musela říct nějaká máma. Protože tohle je heslo mých posledních dvou let. 

Jediné, co se nezměnilo je cestování. Cestujeme pořád. S kočárkem, nosítkem, pěšky, letadlem. Ondrášek to naštěstí chápe a je skvělý parťák na všechny cesty. Nedávno jsme šli na tůru, na jejímž konci byl vodopád a Ondráškovo první reakce byla „wow! Dobrý!“.

Monika: Maximálně souhlasím s tím, co říká Markét. Mnohem lépe zacházím s časem, ať už v soukromí, tak v práci. Vážím si ho mnohem více a důkladně ho rozděluji. No a pak ta trpělivost. S tou také bojuji, ale opravdu se moc snažím :).


Když se zmiňujete o čase, kolik dětí plánujete? Protože těm toho času věnujeme nejvíce.
Monika: Plánujeme dvě. Ale člověk nikdy neví :).

Markéta: V tuhle chvíli 2. Můj manžel mě už asi 8 let straší číslem 7. Teď, když máme Ondráška, tak vtipkuje, že jedno dítě stačí. Možná se někdy rozhoupeme ke třetímu, jsou dny, kdy mi to přijde jako dobrý nápad. Navíc už teď (a to ani nejsem těhotná!) mi je líto, že jednou budu těhotná naposled a že už nebudu mít další děti. A pak si Ondráš lehne uprostřed silnice a já si říkám, že jedno stačí! 

Co je na mateřství podle vás nejkrásnější?
Markéta: Pro mě je to pocit, že si konečně Ondráška opravdu užívám. Několik měsíců jsem se nemohla vůbec v mateřství najít. Těhotenství nebylo nejrůžovější a já furt čekala co přijde za ránu. A pak, možná i díky izolaci od ostatních, jsme se hrozně moc s Ondráškem spojili. Mámy pochopí. Samozřejmě jsem měla radost z každého povedeného vývojového milníku, ale teď si nejvíc užívám jeho projevy bezpodmínečné lásky. Je to pusinkovací typ. Objímá mě, bere tváře do svých pidi ručiček a dává mi pusinky. Totálně jsem se do něj zamilovala a musím říct, že si užívám.

Monika: Mám to stejné s Markét. Miminka jsou roztomilá, ale souhlasím s názorem, že čím starší tím je to lepší. Hodně si užívám období, kdy začala Emma mluvit. Už začíná být opravdový parťák.

Asi nám to potvrdí každá maminka a já se také přidávám. Teď, okolo tří let je z prcka parťák, který mi dává neskutečnou vazbu, a to mě nabíjí. Děkuji, že to vidíme stejně.

Bylo něco, co vás po porodu překvapilo?
Monika: Jak rychle se některé věci zapomínají…naštěstí. A jak málo spánku vlastně člověku stačí. Začátky byly opravdu těžké. Každý vám říká, že první 3 měsíce jsou strašný a u nás opravdu byly. Pak se to začne zlepšovat, člověk se učí. Jsem zvědavá, jaké to teď bude s druhým miminkem. Myslím, že to bude úplně jiná zkušenost a už se moc těším.

Markéta: Těch věcí bylo… Mám za sebou neplánovaného císaře, takže to bylo překvápko samo o sobě. A hlavně, teď se budeš smát, já až do 9.měsíce netušila nic o šestinedělí. Je to taková věc, o které se vůbec nemluví! Když mi pak na předporodním kurzu řekli, co se bude dít, tak jsme se málem s Ondřejem umlátili smíchy, že to teda ne, tohle jsem si nedomluvila! A překvapilo mě, kolik síly a energie jsem dokázala ze sebe vydat i když mě bolelo všechno a spala jsem jen pár minut sem, pár minut tam. Takže všeobecně mě překvapilo moje tělo. 

Vůbec se nesměji, protože já o šestinedělí věděla pouze to, že se jedná o nějakou dobu hájení, kdy máme být s prckem v klidu. Netušila jsem nic o hormonální bouři, která mě postihla, ani o tom, že mi nebude vůbec dobře, že nebudu hned šťastná …, ale tohle není o mně, ale o vás. Jdeme na další otázku.


Zaměřujete se na dárky pro maminky do porodnice. Prozradíte nám, co jste dostaly vy?
Markéta: Jsou to dárky nejen do porodnice. Jsou to dárky, které ženy využijí dlouho před i dlouho po porodu. Já dostala 99 % dárků pro Ondráška. Pro mě byla masáž, ta byla úžasná! A také nafocení těhotenských fotografií. Od manžela jsem si vybrala kabelku :). 

Monika: Já dostala od manžela prstýnek. Od kolegů krásný balíček, kde bylo album pro miminko, zlatý náramek – vlastně něco podobného, co teď nabízíme my.  Ale dostala jsem i ten plenkový dort…

Já to tedy doplním tím, že v podstatě jsem dostala vše pro miminko, a proto se mi líbí váš nápad. Zachránil to samozřejmě manžel 😊.


Na závěr bych vás ráda poprosila o radu pro čtenářky, které chtějí začít podnikat. Máte nějaký tip nebo zaručený recept na úspěch? 
Monika: Nebát se a jít do toho. Věřím, že pokud ve svůj projekt člověk 100 % věří, nejde do podnikání primárně jen pro zisk a dá toho vše, má velkou šanci na úspěch. 

Markéta: Pokud vidí jako překážku to, že se bojí do něčeho jít samotné, tak ať nevěří předsudku, že tím skončí přátelství. Já bych sama MfM nerozjela a ani by to nebyl tak skvělý projekt, bez Moniky. Takže... důležité je si věřit, vše si říkat a mít OD ZAČÁTKU stejný směr. Ten se pak nedá změnit a vás by to mohlo štvát. Důležitá je upřímnost a společná odvaha. 

Holky, děkuji moc za milý a rozsáhlý rozhovor. Přeji vám mnoho úspěchů a jsem ráda, že jsme spolu mohly navázat spolupráci. 

A abychom udělaly radost i vám, rozhodly se holky věnovat jednu sadu Made for Moms i vám. Stačí se zúčastnit soutěže.


Jak na to?

1. Staňte se fanouškem stránky Betty & Co. TADY a fanouškem IG Made for Moms TADY.

2. Napište pod tento článek nebo pod příspěvek s tímto článkem na FB (TADY): Co dalšího byste ráda viděla v balíčcích pro maminky?

3. Pokud chcete mít větší šanci, sdílejte veřejně příspěvek se soutěží. Zařadím vás do losování hned 2x. TADY

Odpovídat můžete až do neděle 01. 07. do 12:00.

Přejeme hodně štěstí,

Vaše Betty a holky z Made for Moms.

PS. Věřím na to, že náhodná setkání neexistují a díky holkám jsem měla jednodušší přípravu GDPR. Moc děkuji.

20 komentářů

  1. Hezky rozhovor, holkam přeji hodně štěstí. Napadá mě nějaký personalizovaný dárek - ať už náramek nebo přívěsek s datem, jménem nebo zkratka něco jako památka :) To by mohlo vyřešit všem tapajicim tatínkum otázku co koupit. Na FB sleduji jako Lucia Tra Lenuvole, na IG jako svinel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký večer,
      děkujeme za první komentář a skvělý nápad. Myslím, že se holkám bude líbit. Přejeme hodně štěstí v soutěži. Betty a MfM.

      Vymazat
  2. Hezký a pozitivní rozhovor! Projekt naprosto uzasnej a holkam držím pěsti! Me napadá přidat nějakou dobrotu.. mam dva mesice pred porodem a mlsala bych porad. :D Lenka Punarová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Leni, tak to je pravda. Já bych teď také pořád něco mlsala. Přeji hodně štěstí jak v soutěži, tak v následujících měsících :), Betty

      Vymazat
  3. Milá Betty, moc děkuji za hezký rozhovor a skvělý blog, který už delší dobu sleduji:-) Dárková sada je pro mě takto dokonalá! Přeji mnoho spokojených zákaznic a Betty Vám přeji ve všem jen to nejlepší! Petra Vosmíková

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě přírodní kosmetika pro děti, té není nikdy dost�� hezký článek a ať už sme ve finále �� taktéž čekáme druhý přírůstek. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Leni, dětská přírodní kosmetika už se na eshop chystá :) I vám držím palce s druhým přírůstkem...ať je to finále jednoduché. Hezký den, Betty.

      Vymazat
  5. Ahojte..fajn rozhovor..podle me sada je super a urcite kazda trpi na plet a hlavne vlasy v těhotenství a behem kojeni.. Ja mela dokonce i plesate kolecko v hlave v tehu. Takze nejaka sada na vlasy a plet za me super ..bohuzel like na IG dat nemuzu nemam ho.Snad i tak muzu soutezit.preju spoustu sily a uspechu v podnikani. ✊

    OdpovědětVymazat
  6. Veronika Wolfová29. června 2018 v 8:48

    Hezký rozhovor Pájí. Jak už tady zaznělo, nějaký památeční šperk by byl super, nebo deníček miminka, případně nějaké dobré vitamíny. Mě kojení dává dost zabrat a tak se snažím taky doplňovat ať nejsem plešatá a s rozpadlými kostmi. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych brala cokoliv pro miminko :)
    kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, ze by byly super kojící čaje v nějakém krásném balení a k tomu třeba velký hrnicek s nějakou tématikou máma&dítě. vejvodova.adela_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, kosmetiku už mám díky Tobě omrknutou. :-) Vše mají moc krásné. Já bych byla pro nějaké příjemné bavlněné roztomilé fusky stejné jak pro maminku tak pro mimi. :-)) Hodně úspěchů! Týna (Kristýna Černá, tynusi8)

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Betty, diky za příjemný rozhovor. Mě by se moooc libilo kdyby byl namixovan nějaký mix kaminku ve formě naramku pro mami i mimi. Po náročném dni s mimi je také příjemné si zapálit svíčku, a dat si koupel. Takže nějaká máma svíčka by byla taky moooc fajn:) jinak diky moc za tvůj blog a tesim se moc na další zajímavé články. Hodně štěstí v tehotenskem finiši přeje Evi

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný rozhovor. Určitě by byl fajn nějaký krásný rámeček na fotku mimča 😊

    OdpovědětVymazat
  12. super rozhovor :) mě by potěšila speciální kosmetika na vlasy, po prvním porodu se mi vlasy o dost zhoršily, tak uvidíme co mě čeká za 3,5 měsíce :)) MK.Michaela@seznam.cz (FB Michaela Kratochvílová, IG mk_michaela30)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý podvečer, Míšo, vyhrála jste v naší soutěži. Moc gratulujeme a v emailu vás čeká psaní. Hezký večer, Betty.

      Vymazat
  13. Všem moc děkujeme za krásné tipy do balíčků. Užijte si léto se svými rodinami a hlavně...Nechte se hýčkat :-) Made for Moms

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrý den, mohu se prosím zeptat, jakým způsobem vybíráte výherce? Děkuji za info, Kristýna

    OdpovědětVymazat
  15. Super projekt důležité je aby práce (podnikání) člověka bavilo. A jak říkám nejlepší marketing je spokojený zákazník. Jinak jsem taky do povědomí dostala až díky takovým informacím jak marketing vlastně funguje a jak ho dělat aby taky fungoval :)

    OdpovědětVymazat