Vánoční soutěž s Bella Rose

neděle 25. listopadu 2018

Procházím se parkem a prďola krásně oddechuje v kočárku. Chrupe tak, že ho slyším ven z boudičky. Užívám si chladného podzimu a chvilky, která je jen pro mě. Přemýšlím o letošních Vánocích. Je nás o jednoho víc. Jéňa se na Vánoce těší už teď a stále o nich mluví. Je krásné, že nemluví o dárcích, ale že se těší na Vánoce … na světýlka. Ponořená do svých Vánočních úvah vyjedu z parku a mířím na náměstí. Matýsek na kostkách lehce nadskakuje, ale spokojeně chrupe dál. Usmívá se. Asi se mu zdá něco hezkého. O stromečku to asi nebude. Nejspíš před sebou vidí obrovskou cisternu mléka 😊. O čem jiném by se mu mohlo zdát? Najednou se přede mnou otevře prostranství našeho náměstí, kde se tyčí vánoční strom, a když se otočím, v dáli si spolu pohrávají světýlka, která jsou propletena v krásnou bránu. "Tak už je to tady", pomyslím si. Jsou tu Vánoce.

Jelikož dělám vše na poslední chvíli, a to i štědrovečerní salát nebo nákupy, jsem na jednu stranu ráda, že mě okolí a vlastně i obchodní domy takhle brzy upozorňují na to, že už se nám to blíží. A ještě víc jsem potěšena, že mě Bella Rose vybrala do své vánoční výzvy a já tak mohla ozdobit adventní věnec ještě před První adventní nedělí. Takže my, máme doma ducha Vánoc už nyní a Jeníček to miluje. Zdobil malý stromeček. Roztahal veškerou výzdobu po celém domě, přilepil si rolničky na postýlku a šel spát s rozsvíceným stromečkem. Nejkrásnější bylo, když svého brášku nazval dárečkem a stromeček postavil vedle něj. 


Vraťme se, ale k výzvě. Bella Rose nám zaslala krásný jednoduchý bílý svícen od Ib Laursen, který vybízí k vlastnímu dekorování a každý rok jej můžete mít jiný. Svícen je kruhový a je určen na čtyři svíčky. Příští rok to vidím tak, že svolám kamarádky a budeme zdobit dohromady. Možná ještě letos, protože předloni se nám to ohromně povedlo.


Naším úkolem tedy bylo nadekorovat svícen podle svého uvážení. Měla jsem v plánu sukulenty, mech, eukalyptus a klacek nad stůl. Každý rok nám tam visí hvězdičky z klacíků a já to letos chtěla obměnit. Vlastně už loni jsem si myslela na velký eukalyptový věnec, ale manžel mi ho rozmluvil a na letošní klacek se také netvářil.



Mech jsem nestihla v lese vykopat, sukulenty jsem zapomněla v Praze, kde mám jejich rozrostlou rodinku ještě ze svatby a eukalyptus měli pouze drobnolistý. „Katastrofa“. Nic, jak jsem si přála, ale myslím, že výsledek není tak hrozný. Dokonce i náš Jeníček chodil a říkal: „Jú, to je krásný.“ A Jeníček, ten ví všechno nejlépe 😊.




S drobnolistým eukalyptem se mi pracovalo lépe než s klasickým. K němu jsem přidala bílou hortenzii, která přežije pouze štědrovečerní večeři (nemusí u věnečku být) a recyklovala bílé dýně, které máme na parapetu. Na klacek jsem pověsila naše vánoční bílo-zlaté lístky a přidala eukalyptus. Místo ubrusu jsem stejně jako loni, položila na stůl recyklovaný balící papír. Ten můžete popsat jmény a přikreslit vánoční motivy. Já na něm loni měla nakreslené jmelí.





Tak jak se vám to líbí? Není to pro vás moc strohé? Já mám přírodní tóny a věci moc ráda. 

Líbil by se vám také takový svícen nebo něco jiného z Bella Rose? Pak vás možná potěším. Mám pro vás dárek v podobě 20% slevy. Stačí zadat kód: BETTY&CO. (Kód je platný do 19. 12. 2018)

A to není všechno. Ještě můžete vyhrát 1 000 Kč na e-shop. Stačí, když mi napíšete komentář tady na blogu nebo pod příspěvkem na Instagramu: S jakým doplňkem z Bella Rose a jak byste si doma vykouzlili krásnou předvánoční atmosféru?

(Výherce, ze svých čtenářů vylosuje blogerka, která se stane výherkyní výzvy.)

Přeji vám krásné Vánoce a držím palce v soutěži,
Vaše Vánocemi políbená Betty.

PS. A pokud na výzdobu nemáte čas, nezoufejte. Stačí do okna dát svítící hvězdu či světýlka, zapálit pár svíček a máte to :).





34 komentářů

  1. Já jsem se zamilovala do keramických talířů Noel - jak Merry Christmas, tak s jelínkem ❤️

    OdpovědětVymazat
  2. Já si na dekorace moc nepotrpím, kromě stromečku, svícnu a vloček do okna toho u nás přicházející svátky moc neprozrazuje. Kdybych vyhrála, určitě bych pořídila něco synovi, buď na hraní nebo jako dekoraci do pokojíčku. Líbí se mi třeba toto - https://www.bellarose.cz/dekorace/detske-kostky-city-blocks-aiden/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle baráčkové kostky jsou krásné. Vlastně všechny hračky pro děti, které na Bella Rose jsou. Mějte se krásně a držím palce. Betty

      Vymazat
  3. To je nádhera! Já bych si moc přála dvě hvězdy do okna a svítící řetěz na balkon. Miluju světýlka všeho druhu :)

    Moc se Vám ten dekor povedl, Páji. Fandím, ať to vyhrajete!

    Hela
    paderovahelena@tiscali.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Betty, máš to nádherné! Moc se mi líbí hlavně ten nápad s balicím papírem místo ubrusu! Musím mrknout, jak loni vypadal ten Tvůj se jmelím a asi taky někdy použiju, díky! :))
    A jak bych s Bellarose vykouzlila adventní atmosféru? Myslím, že by se mi hodil ozdobný tác na dekorace, ke svíčkám bych přidala pár větviček a vánoční atmosféra je na světě.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja bych si prala nejaka svetylka,protoze t3ch neni nikdy dost :-) Krasne to mate..
    A.

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherný!!!! Jste moc sikovna..inspirace az zacnu taky zdobit :-) od bella rose bych si vybrala svítící hvězdu do okna....Lucka T.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc povedené!
    Taky mě hned napadla dřevěná kulatina pod svícen, ale ten papír na stole? Ten je top.
    Držím palce :)

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. Zdravím Nelo a moc děkuji. Ten jsme uřízli na chalupě :)

      Vymazat
  9. Zatím asi nejhezčí doladění! Já bych si vybrala tento věnec ale je bohužel vyprodaný, takže by to asi vyhrála závěsná svítící hvězda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. <3 moc moc děkuji! Vážím si toho. A co ten s těmi užšími svíčkami? Snad tento brzy naskladní. Hvězda je krásná. Mějte se krásně a držím pěsti. Betty

      Vymazat
  10. Moc se mi tato dekorace líbí :)
    Vybrala bych si právě tento adventní věnec popřípadě nějaké světýlka k vytvoření vánoční atmosféry :)
    va.lucinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé Lucy, moc vím děkuji. Skoda, že je vyprodaný, ale mají i na užší svíčky. Mějte se krásně a držím palce. Betty

      Vymazat
  11. https://www.bellarose.cz/dekorace/svetelny-retez-zaves-s-hvezdickami/
    mě se líbí tohle :) hana.dlouha125@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Předvánoční atmosféru bych si vykouzlila se stylovým hrnečkem Hammershøi Christmas. Samozřejmě by mi nestačil jen jeden. Druhý by byl pro moji maminku, se kterou vždy byly Vánoce kouzelné a nezapomenutelné...❤️

    OdpovědětVymazat
  13. Strohé to určitě není - naopak bílé květy svícen hezky oživují.
    Na Bellarose bych si vybrala nějaké svíčky - výběr je tam dost fajn a k nim možná i nějaký jednoduchý svícen
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  14. skvostná práce! jednoduchá, čisté barvy, přesně můj styl. A nebála bych se ještě jedné svíčky a to https://www.bellarose.cz/dekorace/svicka-s-vuni-skorice-calendar-white/, zároveň člověk bude mít i přehled o datu :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Určitě bych si vybrala skřítka Pixy. Nutně ho potřebuji, doma mám již jednoho, kterého jsem dostala jako dárek. A nejen že mi krásně zútulnil domov, ale každá návštěva ho obdivuje. A proč dalšího, protože o Vánocích nemá být nikdo sám a to ani náš skřítek ♥ :-D

    knizkova.katka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer Katko :). Moc gratuluji. Získala jste poukaz na 1000 Kč do Bella Rose. Moc gratuluji. Zašlu vám jej emailem. Gratuluji a přeji hezký večer, Betty

      Vymazat
  16. Dobrý den, přesně můj styl. Taky mám objednaná eukalyptus drobnolistý - sama paní v květinářství mi ho doporučila k dekorování. Tak jsem zvědavá, jak mi to půjde. S Bella Rose určitě vánoční nádobí zn. KAHLER:) To je krása.
    Pěkné adventní dny. Monika

    OdpovědětVymazat
  17. Váš svícen je boží! U Bella Rose už nějaký čas pokukuji po retro kuchyňských váhách, tak bych pořídila třeba tu - při pečení cukroví by se zrovna hodila ;-) Hezký advent, Dana

    OdpovědětVymazat
  18. Závěsná svítící hvězda Isadora White

    OdpovědětVymazat
  19. Ta pravá atmoška je u nás s andelíčky ��

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Betty :) Na Bellarose bych si vybrala jeden z adventních kalendářů, je super že je můžu použít opakovaně a dát si do nich dobroty co mám nejradši :) Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  21. Krásně vyzdobené to máte! Já bych chtěla z eshopu právě tento svícen.;-) Lucie

    OdpovědětVymazat
  22. Milujem keramiku a tá vie dokonale doladiť každý detail výzdoby. Vianočná to o to viac ocení pri všetkých tých dobrotách. :)
    Takže ja by som si určite vybrala nejaký tanierik či mištičku. ☺️

    OdpovědětVymazat
  23. Já bych byla šťastná z retro váhy, díky které bych si během pečení vánočního cukroví připadala jako z 60. let. :)) P.S Vaše výzdoba je kouzelná, moc se mi to líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Nadekorovane je to krasne!libi se mi jak balicak, tak eukalypt, vetev i bilozlate listy, proste dokonale dohromady. Ale co se mi libi nejvic je ten uvod o prochazce, krasne napsane ❤

    OdpovědětVymazat
  25. Krásné Vánoce všem! :) Já bych sáhla po ozdobach na stromeček, moc se mi líbí lištička, autíčko .. Tvořili by malý Vánoční příběh pro mě dva synky :)

    OdpovědětVymazat
  26. vybrala bych buď nějaké svícny anebo ozdoby na stromek
    romanapribylova@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Betty, parádní, úplně na mě dýchá atmosféra Vánoc. Mohla bych se zeptat odkud máš ty židličky. Sháním nějaké podobné, ale nějak nemůžu natrefit na to pravé :-) Moc děkuji, Alča

    OdpovědětVymazat
  28. Ty jo, to jsou fakt moc pěkné svícny. Škoda, že pro nás by se moc nehodili, protože máme obývací stěny a celkově celý obývák v takovém víc industriálním stylu. :) Nicméně vím, komu by se to líbilo. Mojí mamince. Děkuji za inspiraci. Možná jí takový udělám i teď v dubnu. :)

    OdpovědětVymazat