Baby shower aneb holky „zapíjí“ nový život

čtvrtek 19. července 2018

Jsem unavená, nohy mě brní a v pupíku to vře. Zavírám oči a vzpomínám na několik předchozích hodin, které mi vyvolávají úsměv na tváři. Sedíme s manželem na sedačce, já ho držím za ruku a on mlčí. Asi vycítil, že teď mluvit nemá nebo prostě mlčí jako každý den, když přijde z práce, protože svůj slovní limit na nějakou dobu vyčerpal. Ať je to tak nebo tak, já jsem šťastná, protože jsem si opět uvědomila, jak báječné mám okolo sebe lidi. Osoby, které se mnou oslavily nově vznikající život a udělaly z baby showeru nezapomenutelný okamžik mého života.
Vím, že baby shower není v Čechách příliš populární či známý, ale já jsem si tentokrát (s Jeníčkem jsem žádný neměla) oslavu nového života nechtěla nechat ujít. Vždyť je to v podstatě to samé, jako když tátové zapijí své nové pokolení. Jsem přesvědčená, že takovou oslavu si zaslouží každá nastávající maminka. Proč ne, když celých devět měsíců utváří nový život a buduje jednu buňku za druhou celým svým tělem. Nepotřebuji věci. Nepotřebuji dary. Ale chci oslavu. Přeji si, aby mé děti byly oslavovány, protože si to zaslouží. Stejně tak, jako ty vaše a stejně tak, jako vy a vaše kamarádky. Přeji si úsměvy, dobrou náladu a plno krásných vzpomínek, které teď díky baby showeru mám.


Celou organizaci jsem svěřila do rukou Janinky z Great moments by Jane. Její práci miluji a věděla jsem, že mi splní každé přání, aniž bych se na všem musela příliš podílet. Vysnila jsem si jednoduchou eukalyptovou výzdobu, vybrala místo, barvy a pak už jsem se o nic nemusela starat. A tak jsem měla v den konání hned několik překvapení. Jedním z nich byly básničky na zdi, které jsem na místě nemohla číst, protože bych plakala jako želva. Dárek od holek z obchůdků Svítící písmena a krásný dopis.


Baby shower je o společném sdílení zkušeností maminek, radách a náklonnosti. My vypily několik sklenek bublinek, flat whitů a nacpaly se nejlepšími sladkostmi od Mia cakes. Prokecaly několik hodin a aby to nebylo jen tak, vytvořily jsme si s květinářkou krásné věnce, které holkám zůstanou jako vzpomínka společně s malým dárkem od srdce a věnováním. Na oplátku mi holky napsaly vzkazy věnované miminku a mě. Přiznám se, že jsem je ještě nečetla. Mám je schované a chci si je přečíst až přijdu z porodnice. Až ve chvíli, kdy už budu znát toho malého prďolu, který se ještě schovává v pupíku. Pak to bude mít ještě osobnější ráz. Samozřejmě, že mi holky nenapsaly jen dopisy, ale dostala jsem i krásné dárky! Děkuji. Jedním z nich je poukaz na focení u Lucky (Urban photographe), která má na svědomí fotky, kterými se teď kochám. Lucka umí vystihnout atmosféru a u jejich fotografií vám přijde, že se na místě přímo nacházíte. Co myslíte?


Tímto děkuji všem, kdo se na party pro miminko podíleli. Byl to i můj manžel, který nám naléval welcome drink. Moje holky, díky nimž to bylo neopakovatelné, Janička (Great moments by Jane), Bára (Mia cakes), Lucka (Urban photographe), lidé z Vnitroblocku a květinářství Papavera.

Asi jsem vám toho o baby showeru moc nenapsala. Snad vám to nevadí, protože o tom, jak uspořádat baby shower jsem již jednou psala v článku: 10 tipů jak uspořádat perfektní babyshower. Tak klik na něj 😊.

A mám pro vás ještě jednu „osvícenou myšlenku“ 😊, baby shower je hlavně o vás. Nemusíte mít okázalou výzdobu, plno balónků, několik druhů sladkostí. Stačí, když se obklopíte správnými lidmi a užijete si společné odpoledne. Klidně doma nad kávou a bábovkou.  

Mějte se krásně. Já jdu konečně psát seznam věcí, které nemám a potřebuji je do porodnice.

Vaše pupíkatá Betty.



PS. Dejte mi vědět, jak jste na tom vy s baby showerem. Jak se vám samotná myšlenka oslavy života líbí a jak se vám líbila ta moje.

Žádné komentáře