TOMS Oceana: Obujte dobro a darujte šťastnější život

sobota 16. června 2018

Už delší dobu přemýšlím o tom, co mě dělá šťastnou. Po čem vlastně toužím. V hlavě mám tisíc věcí a pak si sednu a vzpomenu si na mou milovanou babičku. Na poslední chvíle, které jsme spolu prožily. Byli jsme tam všichni i s prckem a díky němu jsem viděla zase tu mou starou usměvavou babičku. Smála se, měla RADOST a já odcházela klidněji … plná lásky a chvilkového štěstí, protože i babička byla šťastná.

Štěstí, radost a dobro je přesně to po čem většina z nás ve finále touží. Nebo ne? Myslíte, že na sklonku života budete vyprávět své rodině, že byste chtěli tu novou kabelku, co teď tak frčí nebo mít konečně štíhlejší stehna, protože tohle je fakt hrůza? 

NE, BUDETE CHTÍT BÝT ŠŤASTNÍ A TĚŠIT SE S OSTATNÍMI.

Na šťastný život má nárok každý z nás, jen k němu vedou různě spletité cesty. Ne nadarmo se říká: „Přes překážky ke hvězdám.“ Těm méně šťastným v dnešní době už můžeme i my pomoci rozplést, alespoň pár šmodrchanců osudu, a to díky firmám jako je například TOMS. Jejich boty nosím už dlouho, ale nikdy jsem se o značku jako takovou nezajímala příliš do hloubky. Věděla jsem o jejich ONE FOR ONE iniciativě. Tedy, že za každý zakoupený pár bot daruje TOMS druhý pár dítěti, které boty potřebuje. Když si to převedeme do jiných významů, daruje jim štěstí, protože pak může dítko chodit do školy, kam ho dříve bez bot nemuseli pustit, nebo tam nedošlo. Daruje jim příležitost na lepší život a vy jste toho součástí. Tohle mě na TOMSkách baví, jenže dnes jsem se dozvěděla mnohem víc a myslím, že TOMSKY se staly mým love brandem.

Možná je to tím, že jsem těhotná a vše mě strašně dojímá, ale už tu brečím dobrou půl hodinu. Nejprve z úvodu, kdy jsem si opět prožila okamžiky s babičkou a pak z jejich ONE FOR ONE. Ano, už jsem to tu jednou psala. Já vám, ale tentokráte se nejedná o boty, ale batohy a kabelky, které TOMS vyrábí. 


KAŽDÁ ZAKOUPENÁ KABELKA NEBO BATOH = BEZPEČNÝ POROD PRO MATKU A DÍTĚ

Za každou prodanou kabelku  či batoh TOMS ve spolupráci s neziskovými organizacemi daruje tzv. Birth Kit - hygienický balíček, který obsahuje základní pomůcky nutné k zajištění bezpečného porodu (mýdlo, gázu, nůžky, rukavice atd.) v zemích s vysokou porodní úmrtností, jako je např. Indie, Bangladéš, Etiopie a Haiti. Díky školení a dodání základních hygienických potřeb lze v 80 % případů zamezit vzniku infekce a nemocí a snížit tak úmrtnost novorozeňat o celou polovinu. Myslím, že tohle nikoho nemůže nechat chladným. A napište mi, komu z vás ukápla slza. Budu ráda, když v tom nebudu sama. Kromě toho TOMS ještě prodává brýle a kávu, za jejichž prodej značka obstarává vyšetření zraku, oční operace a dodávky pitné vody.  Je toho hodně a ani jsem si neuměla představit, že toto všechno za značkou espadrilek a teď už i jiných produktů stojí.


A teď už konečně k jádru pudla. Proč o tom píšu? S prckem jsme totiž dostali možnost vyzkoušet a nosit nové TOMS Oceana. Ano ty roztomilé espadrilky, na kterých jsou velryby.

„Na podporu boje proti nadměrnému rybolovu vytvořila módní filantropická značka TOMS ve spolupráci s mezinárodní organizací Oceana kolekci bot, prostřednictvím které se snaží upozornit na neudržitelné a ničivé praktiky, které představují hrozbu pro populaci velryb na celém světě. Nejen že nadměrný rybolov může zapříčinit nedostatek jejich přirozené potravy, nebezpečím jsou také míle dlouhé sítě, které se mohou zaseknout do žáber a vedle velryb tak umírá i mnoho dalších, ekologicky důležitých ryb.“
TOMS Oceana nabízí limitovanou edici 9 typů veganské obuvi inspirované populací keporkaků a velryb šedých. My s prckem máme tmavě modré.  Dětské botičky se zapínají na suchý zip, a tak se snadno obouvají. Vzadu na patě mají hnědou nášivku s logem TOMS a podrážka je vcelku měkká. Samozřejmě, že se nejedná o barefootky, ale myslím, že je botička pohodlná a odvíjí se hezky od země. Prcek je šel hned testovat na zahradu na jahody a pak v nich při focení vlítl do vody, protože, kde jinde fotit velryby než u vody 😊.


Při vodním osvícení mě, ale nenapadlo, že se nám tam prcek vysvleče a uprostřed města bude lítat v trenkách, bos a ráchat se ve vodě. Na druhou stranu, jsem byla vlastně ráda, protože jsme cvakli pár fotek, prošli se po Teplicích, „vykoupali se“, zašli na zmrzku a strašně se nasmáli. Jéňa stále mluvil o velrybách, že jsou moc moc velký, a proč je nemáme v bazénu. Proč musí nosit boty, když velryby je nemají. Proč nemá tatínek boty s rybou (Musíme mu je pořídit, protože mají i pánskou verzi.) Proč a proč a proč …
Vraťme se, ale k TOMSkám. Uvnitř boty je vložka, na které najdete migrační mapu velryb a keporkaků a jejich koupí pomůžete společnosti Oceana s jejich projekty. A jsme opět u štěstí a dobra. Máme štěstí, že můžeme takhle zprostředkovaně, alespoň trochu pomoci a rozdáváme tak s TOMS dobro. Mám ráda, když je u všeho ještě něco v pozadí. Něco, co stojí za to … přidaná hodnota, která nemusí být velká, ale je tam.


Tak pojďte s námi vyšlápnout v TOMSkách ať v tom světě neplaveme sami a uděláme někoho šťastného.

Hezký den,

Vaše velrybí Betty.

PS. Naposledy jsem o TOMSkách psala, když jsem byla těhotná s Jeníčkem <3. A teď? Teď jsem opět těhotná! To je asi nějaké znamení!

Všechny modely TOMS Oceana naleznete na Urbanlux.cz.


Žádné komentáře