Soutěž: Nordic dekorace do pokojíčku

středa 10. května 2017

Strašně ráda bych napsala, že kreativita je mé druhé jméno. Není, bohužel ne a já se s tím musím nějak popasovat. Proto, když mě oslovila Jíťa z Cut Blogu s kreativní výzvou, nebyla jsem si úplně jistá, zdali, do toho mám jít. Co vám budu povídat. Uspořádala jsem si myšlenky, prošla navržené materiály a napsala, že do toho jdu. Když už, tak už. Něco přeci vymyslím.

Vybrala jsem si papír a vymyslela hračku pro prcka. Ta by se nám hodila a mohla by se líbit. Jednalo se o zajíčka a další lesní zvířátka, která by byla balanční a skládala se na sebe. Potřebovala bych na to hodně papíru a ještě víc lepidla. Jítě se nápad líbil a bylo jasno. Jdeme do toho. Ušijeme i pytlík s logem, vše bude černobílé a zadní stranu necháme prázdnou. Tu si děti pomalují samy. Z toho jsem byla nadšená nejvíc, protože výherce si na hračce může vytvořit i něco svého. Jen před námi bylo ještě několik měsíců volna a já na to klasicky pozapomněla.

Přišel náš čas a já stále neměla nic nakresleného. Můj balanční zvěřinec připomínal panoptikum. To těm dětem přeci nemůžu udělat. Musela jsem změnit plán a vše zjednodušit. Nakonec z toho vznikl měsíc a různě veliké hvězdičky, které se skládají na sebe. Od zvířat jsem se posunula hodně daleko, viďte. Jenže pak došlo k úplné změně. „Zjistily jsme, že materiál, který jsme chtěly použít, se pro tento účel moc nehodí a nesplňuje moji představu. Tak Jíťa přišla s novým materiálem. „Hele, Pájo, ale mám tu ještě tabulovou fólii.“ Nijak jsem nepřemýšlela a vystřelila: „Chci hory“.

Co jsme vytvořily?
  • tabuli ve tvaru hor, na kterou můžete psát křídou nebo křídovou fixou
  • dráhu pro auta na stoleček

Co jsme potřebovaly?


K horám jsem ještě navrhla silnici (inspirací mi byly koberce se silnicí), po které bude prcek jezdit autíčky, zasazenou v zimní přírodě (vinylová fólie). Najdete tam naše milované hory, eskymáckou rodinu (nás), medvědy, kteří provázejí celý náš společný život (oslovuji manžela méďo), tučňáky a stromy. Vše jsem nakreslila na papír a poslala vyfocené Jítě. Ta si sedla k programu Silhouette Studio a začala překreslovat. Navržené obrázky jsem schválila napoprvé a těšila se, až vše nalepím.


Lepení bylo jednoduché. Jednotlivé prvky jsem si vystříhala a poté je přilepila na přenosovou fólii, která mi usnadnila přelepení. U stolečku jsem začala největšími obrázky - silnicí a přidávala menší. Vše jsem pečlivě zahladila kartou a těšila se z výsledku. Jako poslední přišly na řadu hory, které byly nařezané na dvě poloviny. U hor jsem přenosovou fólii nepoužila a rovnou jsem hory nalepila na zeď. Šlo to velmi jednoduše a nebylo potřeba tolik tlačit jako u dřevěného stolečku, na který se fólie hůře chytala. Druhá polovina se lepila hůře, protože jsem se snažila chytit přesné okraje a myslím, že to vyšlo.


Z celého výsledku jsem nadšená a stejně tak prcek. Jeho koutek jsme vyzdobili, když spal a to potom bylo překvapení. Smál se, běhal a ukazoval. Přinesl autíčka a začal jezdit. Tohle je na celé anabázi tvoření to nejlepší. To, když osoba, pro kterou to děláte, jásá a vidíte ty šťastné čertíky v očích.








Vyhrajte i vy
A já doufám, že stejnou radost budou mít i vaše děti, protože tabulové hory, na které můžete samozřejmě psát a silnici, po které se profrčí všechna auta ve vaší domácnosti, můžete mít i vy. Stačí si o náš výtvor zasoutěžit. Jak?

  1. Stát se nebo být fanouškem FB stránky Betty & Co.
  2. Stát se nebo být fanouškem FB stránky Cut Blog
  3. Napsat komentář pod příspěvek CutBlog na FB

Výherce bude vyhlášen na FB stránce Cut Blog již v neděli 14. 5. Držím vám palce,
Vaše Betty.

PS. Budu moc ráda, když mi napíšete do komentářů, jak se vám náš výtvor líbí.

PPS. Pokud si chcete přečíst podrobný postup, mrkněte sem.

Jako bonus vám přináším fotku, kterou vyfotil náš prcek <3.

Žádné komentáře