Stylové děti díky festivalu mini

čtvrtek 11. května 2017

Po roce je tu zase! Moje peněženka už teď pláče a já? Já si mnu ruce a těším se na další ročník Dětského festivalu mini, který je pro mě synonymem stylu, kreativity a hravosti. Letos je vše v pouťovém duchu a tak na místě nebudou chybět ani kolotoče a samozřejmě stánky plné dětského designu.  

Mini festival se koná na Balabence v hale C od 12. do 14. 5. 2017 a vy tam nesmíte chybět! Pojďte se mrknout na můj výběr vystavovatelů. Neznamená to však, že ostatní nemají krásné věci. Vybrala jsem pouze značky, které jsou pro mě nové nebo přišly s něčím neotřelým. Tak vzhůru do toho ať jsou ti naši prcci ještě více styloví.

domki

Domek sem, domek tam, domky všude kam se podívám. V jednom domku od Stokke prcek spí a teď si asi bude v dalším hrát venku na zahradě. Domki mi vyrazil dech. Je to naprosto geniální nápad a přitom se jedná o tak jednoduchou designovou siluetu. Můžete jej mít doma i venku, bez nebo se střechou a váš prcek v něm bude jako doma. Domki mají na mimi festivalu svou premiéru, tak je tam omrkněte a podpořte.

little boss

Little boss je obchůdek, který se zaměřuje na kvalitní dětské produkty a já jsem ho vybrala právě proto, že na mimi festivalu představí úžasné látkové hračky od polské autorky nesoucí název Pani Pieska. Jejich superhrdinu nutně potřebuji prckovi k narozeninám. Jak se vám panenky líbí? Já jsem z nich unesená. Little boss neprodává pouze látkové hračky, ale skladem mají i Hoida vaky, různé doplňky do kočárku nebo postýlek. Vše je neotřelé a neokoukané. Pokud chcete,  jak říkáme, něco jiného, mrkněte k nim.

bajkajlaj

Bajkajlaj je slovo bez jakéhokoliv významu, které si náš pradědeček spisovatel a dadaista otakar pinsker prostě vymyslel. Po roce 1908 bajkajlaj zlidověla díky stoleté výstavě a po celé Praze se zpívalo „Praha je všech Čechů ráj, ať žije bajkajlaj“. Dada se používá ve francouzštině pro označení něčeho, co děláme rádi. Bajkajlaj je naše dada.“ Není to krásné? Rodinná firma a její nápady mě zasáhly hodně hluboko a jejich donuty musí mít prcek v kuchyňce. Asi i nanuky, koláče, dorty a vůbec všechno. Sympatické mi je i to, že každý výrobek projde rodině rukama, ručně jej namalují eko barvami a s láskou jej zašlou. Neorientují se pouze na hračky, ale v jejich sortimentu najdete i dekorace do pokojíčků, šperky nebo linorytové tisky na textil. Držím jim palce.

perfo systém

Když se sejdou tátové a vzpomínají na své dětství, nemůže z toho vzniknout nic lepšího než skvělý nápad na hračku pro děti a dospělé. Perfo systém je totiž nová stavebnice pro malé i velké, kterou vymysleli dva sousedé, tatínci. Na stavebnici se mi líbí, že je i pro dospěláky a může sloužit, jako dekorace. Předesílám, že v dětském pokoji nebo v pracovně mužů. Nevím, která z nás by si do obýváku postavila jeřáb. Hračka je chytrá, ekologická a zdravotně nezávadná. Rozvíjí kreativitu a u kluků by neměla chybět. Pořídit jí můžete ve čtyřech variantách, které se mohou vzájemně kombinovat. To si pak děti mohou hrát do aleluja. 
arki
Arki je obchůdek plný knih a modních doplňků (pro děti a dospělé) a dětského designu, který bude lahodit maminčinu oku a děti z něj budou nadšené. Na mini festivalu, Arki představí slovinskou značku Ooh noo a brněnskou Morrows. Mě zaujala Morrows svými krásnými plstěnými produkty, které se vyrábí v České republice. Skvělé jsou plstěné kuželky, které seženete v několika barvách od černých, šedých až po zelené či růžové. A koník? Tak ten je třešničkou na dortu. Vše je do detailu zpracováno a plní svou funkci. Kdo by to doma nechtěl? J

young primitive

Young primitive mě překvapil. Měla jsem je spojené s dospěláckou módou a oni už pracují na krásných dětských oblečcích. Základ kolekce tvoří gumáky z přírodního kaučuku. v kolekci najdete také pláštěnku a funkční softshellové kalhoty s laclem, které mají zesílená kolena a náplety u spodního kraje pro lezce i chodiče do vysoké trávy, písku či deště. Kolekci doplňují šaty a tepláčky s laclem, které jsou ušity z pohodlného pružného bavlněného úpletu v šedém melíru. V kolekci nechybí ani oblíbená body s vtipem a nově také tunika pro holčičky s límečkem a zapínáním na patentky na zadním díle. Krása.Young primitive myslí na vše a pokud vám jejich věci přijdou moc jednoduché, mrkněte na jejich nášivky a nažehlovačky!
A to je vše. Na festivale najdete plno dalších značek, které stojí za to vidět a já budu ráda, když mi napíšete, co se líbilo vám.

Místo konání festivalu:
Hala c Balabenka, Drahobejlova 2400/15, Praha 9
Spojení mhd: tram Ocelářská (linky 8, 25, 6) a Divadlo Gong (linky 14, 16), metro B stanice Českomoravská

Otevírací doba 12. – 14. 5. 2017:
pátek 10–19 hod.
sobota 10–19 hod.
neděle 10–18 hod.

Vstupné:
vstupné na jeden den: 130 Kč
festival pass na všechny dny: 190 Kč
děti do 12 let: zdarma

Doprovodný program:
Na místě nemusíte pouze nakupovat, ale je pro vás připraven naditý doprovodný program. Jeho seznam naleznete TADY.

Přijdete? Slibuji, že nebudou chybět kolotoče, jízdní dráha pro kola a odrážedla, tvůrčí dílny, zábavné cvičení a občerstvení. Doufám, že si mimi pouť užijete a budete také tak nadšení z dětských mini věcí.

Mějte se krásně,

Vaše pouťová Betty.

Žádné komentáře