8 faktů o randění rodičů

čtvrtek 20. dubna 2017

Už zase randím! Myslela jsem, že v mém životě je kapitola randění uzavřena, už žádné další listy, které čekají na popsání, ale prachsprostý konec. A ono zatím?

Jak bych vám to jen napsala. Asi takhle: 10 z 10 lékařů doporučuje rodičům randit :). Jo, no není to super? Randění pro rodiče je povoleno a nejenom to. Ono je žádoucí. Potřebujete ho vy, váš manžel, ale i děti. Taky někdy potřebují oddech od vás, věřte tomu. Pravidlo randění jsem si nastavila už v těhotenství, kdy jsem říkala, že přestože už nebudeme jen my dva, musíme si uchovat sami sebe. Nás dva jako pár. Ne, jako rodiče a tak jsem lpěla na slibu, že i po porodu budeme randit. Chodit do kina, na večeře nebo se jen tak schovávat v oblíbené kavárně a házet na sebe zamilované kukuče. Jak to dopadlo? Podle prvního odstavce už to asi víte, ale ještě jednou to mile ráda zopakuji.

My randíme a dokonce pravidelně. Jedno odpoledne v týdnu u nás zazvoní babička a my vyrážíme vstříc partnerským zážitkům. A tady jsou mé postřehy z randění rodičů.

Instantní krása
Suchý šampón a CC krém (Hned několik účinků v jednom, kdo by měl čas patlat na sebe všechno zvlášť.) vytvoří zázraky na počkání. Přesně to, co maminky potřebují. Neříkám, že si nezvládnu na rande umýt vlasy, ale většinou to nějak špatně načasuji a pak si je myji s malým pomocníkem za cenu vyklizených skříněk v koupelně nebo nalitého šampónu. Pak si je rychle vysušit a malá liána se mi omotává okolo nohy. „To dám,“ říkám si! To se, ale stává jen někdy, a tak tam radši stříknu to instatní kouzlo. Stejně jdeme do kina a tam je tma.

Útěk z Azkabanu
Vyjít jen za dveře je někdy nadlidský výkon. Je to opravdu jako zdrhat z Azkabanu. U nás to probíhá asi takhle: „Mamí, ne.“ Drží mě za nohu a já ho táhnu jako kouli přidělanou k noze. Pak se po mně vyšplhá jako opička a pusinkuje mě. Ví, jak na to. Už už se dívám na manžela a chci to vzdát. Jeho pohled mi jasně naznačí, že jdeme (přeci jenom už máme rezervaci). Odvádím prcka k babičce a ta se ho snaží zabavit. Zavíráme dveře. Uf, svoboda. Nasedáme do auta a naše pohledy směřují ke dveřím. Prcek si je otevřel a dělá pá pá. Nepláče, je to v klidu.

Kontroling
Prostě vám to nedá. Usednete a kontrolujete telefon, jestli se něco neděje. Po pěti minutách se mrknete znovu a divíte se, že se stále nic neděje. Najednou ve vás začne hlodat. Nestalo se něco hrozného, že nepíšou? Napíšete a čekáte na odpověď …

Pohoda a klid
Užíváte si maličkostí, jako je teplá káva, kterou si s prckem nevychutnáte. Já jí vlastně často ani nedopiju. U stolu se roztáhnete ještě víc, než obvykle a jíte strašně, ale strašně pomalu. Užíváte si okamžiku bytí. To je asi na randění rodičů ještě lepší, než když randíte bezdětný. Neuvědomujete si totiž ten klid a pocit nic nemuset. Tedy do té doby, než k vedlejšímu stolu zasedne pár s dvouroční holčičkou.

Nemluvme o nich
O čempak se asi baví rodiče na společném rande? O dětech snad ne! Přesně taková byla má bezdětná představa, ale ono to tak není. Nejde to. Takže zhruba po hodině se manžel začne dozvídat, kolikrát a jak dlouho prcek seděl na nočníku. Co měl k jídlu a společně přemýšlíte nad tím, co teď asi dělá? Spinká už? Největším trumfem jsou pak videa, která si začnete přehrávat. Může se jít domů.

Velké oči
Po večeři máte naplánované kino, ale ten dezert byl tak těžký a do toho už je 21:00. Nejvyšší čas vyrazit domů. Kino nekino.

Večerní akce
Kdy jindy než teď? Dítě spí, vy jste plni pozitivní energie a tak celý večer zakončíte v ložnici. Jenže, ten den byl tak dlouhý. Zaboříte hlavu do polštáře a vycházíte vstříc říši snů.

Vy chcete, dítě ne
A pokud už jste překonali únavu, stejně to nemá cenu. Ve chvíli, kdy se manželovi podaří stáhnout alespoň 10 centimetrů těch extra slim džínů, které jste si za každou cenu musela vzít, protože v nich máte krásný zadek, v chůvičce se ozve hlasité naříkání.  

Vítejte ve světě rodičů. Ve světě, který je protkaný krásným dětským smíchem a okamžiky, které stojí za to. Věřte mi, že mi tohle všechno vůbec nevadí. Mě, ten rodičovský život baví. Už vím, že nemusím navštívit všechny trendy podniky. Vím, že mi nic neutíká. Mám totiž rodinu, se kterou jsou všechny zážitky bohatší než avokádový toust vyfocený na Instagram, u kterého sedíte sama.  Jsem asi o něco dospělejší, i když stále s dětskou duší.

Prozraďte mi vy, jak randíte? A máte nějaké vtipné příběhy?

Mějte se krásně,

Vaše Betty.










PS. Jak se vám líbí jarní outfit? Ty balónkové rukávy mě strašně baví a jsem ráda, že jsem mohla opět vytáhnout kabátek, který jsem nosila v těhotenství.

Kabát / French Connection
Triko / Maison Scotch // Betty Brands (comming soon)
Jeans / Zara
Boty / Mel by Melissa // Betty Brands (comming soon)
Kabelka / Chloe
Popruh u kabelky / Zara
Zlatý přívěsek / Maison Scotch // Betty Brands (comming soon)
Brýle / Marc Jacobs

Žádné komentáře