Jak se cítit více žensky

pondělí 27. března 2017

Od jisté doby jsme mámou, ženou, milenkou, uklízečkou, kuchařkou a možná byste toho za mě vyjmenovaly i víc. Máme tolik rolí a den má jen čtyřiadvacet hodin. Musíme být „always on“, trpělivé, schopné a zároveň u toho vypadat krásně, odpočatě … žensky. No a to je občas trošku těžké.

Představte si situaci, právě jste vítězoslavně ukončila boj zvaný přebalování. Jste zpocená, rozcuchaná  a do dveří vchází manžel. Vy v ruce držíte smradlavý balíček a dítě vám visí na teplácích s vytahanými koleny. Co uděláte? Vy pro něj přeci chcete být stále ta krásná holka, kterou potkal na fesťáku. Opřete se o futra a snažíte se vykouzlit ten nejvíc, nejhezčí úsměv. Zabalená plenka vám vypadne z ruky a rozbalí se panu božskému, který jako vždy vypadá perfektně, u nohou ... Sexy pohled vystřídá nesmělý, omluvný úsměv a vy si v tu chvíli vůbec, ale vůbec nepřipadáte žensky, protože právě vybalujete další vlhčené ubrousky a vysypaný obsah z plenky se snažíte nasunout zpět.

Někdy na to fakt nemám. Necítím se být přitažlivou ženou. Vlastně se ani necítím moc žensky. Jak tedy na to, abyste si alespoň občas nebylo vaše sebevědomí na bodě mrazu? Abyste si přišla jako femme fatale pro vašeho pana božského? Tohle dělám já a myslím, že to funguje.

Naplánujte si večer s kamarádkami

Vždycky, když udělám něco pouze a jenom pro sebe, je pro mě jednodušší, vzpomenout si na to, jaká jsem byla před tím, než jsem se stala ženou a mámou. Co to sem pletu? Jak si pak mohu připadat více žensky? Já si to z počátku ani moc neuvědomovala, ale upozornil mě na to můj manžel. Tvrdí, že když se vrátím po setkání s kumpánkami, je ze mě úplně jiná ženská. Postupně jsem si to začala uvědomovat i sama. Čiší ze mě energie, načerpám plno nových věcí a neřeším, jestli jsem ohřála vodu na mléko na správnou teplotu. Spadne ze mne šeď všedních dní a já rozkvetu. Takže, plánujte si aktivity jen a jen pro sebe. Zajděte na kafe, večeři nebo rovnou večírek. Jen prosím, nezapomeňte na  jednu důležitou věc. Jděte tam bez dětí.

Rozmazlujte se

Přiznávám, někdy na sebe dost kašlu a odbývám se. Nepečuji o sebe s radostí, ale protože musím. No a pak to prostě vyšumí. Jednoho hezkého rána se podívám do zrcadla, ze kterého na mě kouká paní, která má ďolíčky snad i na čele, kolena a lokty tak suché, že by na nich mohla strouhat kůru od citrónu a k ďolíčkům na čele přibyly i pupínky na bradě. Uf a začínám boj s větrnými mlýny … sama se sebou. Vyndám ze zásuvky své tajné zbraně. Po osvěžující sprše, si udělám masku Mask of Magnaminty od Lush, která svou mátovou vůní nabudí na celý den. Můžete jí použít na obličej, ale i celé tělo. Maska se snaží zlikvidovat erupce na pleti a vrátit ji do skvělé kondice. Pak se celá od hlavy až k patě namočím do krému. Teď jsem si oblíbila Dream Cream od Lush, který už po prvním namazání neskutečně hydratuje (A pak to dělejte pravidelně.) a příjemně voní. Připomíná mi vůni dětství. Vůni gumových panenek :). Na ruce používám krém s vůní okurek a limety od Stop the water while using me. Po tomhle nejde jinak než se cítit dobře.

Oblíbený parfém

Je zachráncem s velkým Z. Je to vlastně jeden z nejlepších kamarádů každé ženy. Dokáže podržet, je s vámi na prvním rande, během toho, když říkáte své ano a díky němu si vybavíte plno situací s nejrůznějšími lidmi. Když se potřebuji cítit příjemně, sahám po jemném koktejlu květin, jenž se jmenuje Daisy. Lahvičku nosím neustále sebou, a když volám s.o.s., přivoním se a jdu dál. Dodá mi sebevědomí a komfort domova, protože ho znám tak důvěrně.

Krajka

Nikdo to na vás nepozná. Vlastně ano, pozná ten rozdíl. Zjistí, že jste najednou nějaká jiná a sebevědomější. Kamarádky se vás budou ptát a muži jednoduše obdivovat. Kdo za to může?  Krajka. Krásná ženská záležitost, která se schovává pod šaty a nikdo o ní nemá ani páru. Jenom vy. Sama jsem toho důkazem. Běžně nosím sportovní spodní prádlo a musím vám říct, že když si obléknu to jemné krajkové, cítím se žensky a sebevědomě. Tak honem, vyzkoušejte to. 


Šperky

Žena a šperky patří neodmyslitelně k sobě. Už malé holčičky dostávají náušničky, které jsou jejich symbolem ženství. Já mám šperky moc ráda a velmi často mě můžete vidět před výkladní skříní klenotnictvíStojím a ukazuji prstem, ten nebo tamten. A možná … přemýšlím, který šperk by se mi hodil, ale většinou si je sama nekoupím. Opravdové šperky, jsou pro mě vzpomínkou na poslední narozeniny, prsten upomínkou na žádost o ruku a náramek je památkou na babičku. Šperky mám spojené s lidmi, emocemi a zážitky. Ze všech šperků mám nejraději náramky, které moc ráda kombinuji. Můj poslední přírůstek jsem objevila ve virtuální výkladní skříni zvané Eppi. Což je online klenotnictví, u kterého vás budou bavit nejenom šperky, ale i samotný nákup, protože jejich popisky vykouzlí úsměv na tváří. Mrkněte se a nechte se okouzlit šperky s příběhy. Pokud chcete něco osobního, napište jim. Splní prý každé vaše přání. Já se zamilovala do náramku s jemnými lístky, který mi téměř každý den připomíná příchod jara, a já díky němu kvetu. 

Malování

O tom, že malovat neumím, jsem již psala, ale namalovat se? Tak to už je něco jiného. Přiznávám, nejsem mistr řemesla, ale už se trošku znám a tak nějak tuším, co mi svědčí a co zvládnu. Není toho moc, ale užívám si to. Miluji přirozený vzhled. Zdánlivě přirozený, protože vše jste si lehce zdokonalily a přikreslily, že ano :). Pokud se chci cítit opravdu žensky k běžnému CC krému a pudru nanesu o kapku více tvářenky. Oblíbená je Estée Lauder Pure Color  v odstínu Pink Kiss, jenž drží celý den. Její devizou je i vysoká pigmentace, stačí vám tedy méně než u ostatních tvářenek. Poté použiji hnědý oční stín a lícní kosti společně s čelem a bradou popráším rozjasňujícím pudrem. Hotovo. Někdy se pustím i do rtěnky, ale tu ihned mažu. Ještě jsem do ní nedospěla nebo neumím najít tu pravou. 

Když spojím všechno dohromady a ještě k tomu si obléknu něco oblíbeného, mohu vyrazit s manželem na večeři a troufám si říct, že jsem jeho femme fatale. Tedy pouze do té doby, než se pokapu omáčkou.
Mějte se krásně,

Vaše Betty.


PS. Jak to děláte vy? Jak se snažíte být stále tou krásnou a žádoucí ženou? Jsem zvědavá, protože v poslední době se mou uniformou staly tepláky a gumáky, ale víte co? Já si oblékla krajkové prádlo :D.

PPS. Společně s klenotnictvím Eppi jsme pro vás připravili malý dárek v podobě slevy 5% při zadání kódu BETTYCO5 v nákupním košíku. Sleva je platná do 30. 4. 2017 a nevztahuje se na certifikované diamanty a šperky s certifikovanými diamanty.

5 komentářů

  1. Nádherný článek! Těším se až si budu moci udělat taky chvíli na sebe. Momentálně jsme se Štěpánem chvíli po šestinedělí a jeho závislost na mě zatím neustupuje. Pořád jsem v kolotoči: prso-plenka-prso-úklid-plenka-prší-vaření a chvílemi už ztrácím naději, že se to někdy zlepší!

    Marketatrpisovska.blogspot.cz//LIFESTYLE BOOK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Market, moc děkuji za komentář a ještě k tomu takhle milý. Máte krásný blog!!! Prso, plenka, prso ... znám... tedy teď už ne, ale nebojte, za chvíli se to zlepší :) Mějte se hezky, Betty.

      Vymazat
  2. Hezké počtení, úplně jse se v tom viděla. Syn má už 18, to pak přibudou jiné starosti než přebalování. Boj o to, aby alespoň vyklidil myčku nebo koupil pečivo, když mám 2 dvanáctky po sobě, nebo na chvíli vypnul počítač a připravoval se do školy, když vloni to skončilo reparétem. Někdy bych radši brala znovu to kojení a pleny :) A protože mám 51 let, můj boj o to cítit se přitažlivou ženou je o to těžší. Ale mám o 7 let mladšiho přítele, a to je silná motivace. Každá z nás asi vycítí, co jí zvedne sebevědomí. I u mě je to setkaní na kávičku s dobrou kamarádkou, nový parfém nebo krajkové krádlo, které nenechá mého přítele chladným :) a taky snaha udržet si dobrou postavu, v tomto věku je to už trochu těžší, ale po zhubnuti 7 kg mi sebevědomí opravdu stouplo a hned jsem nakoupila i nové oblečení. S přítelem se cítím vždycky žensky a přitažlivá, protože i když jsem po ránu rozcuchaná a nenaličená, porád mi říká, jaká jsem krásná a skvělá ženská :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Dobrý den, Trozgo, ani nevíte jakou radost jste mi komentářem udělala. Jsem ráda, že jste si udělala čas na můj blog, tedy článek. Veřím, že s přibývajícím věkem dětí, jsou starosti "větší", a pak se nám jeví boj s kojením naprosto malichernou věcí. Jste dobrá, že na sobě takto pracujete. Jsem zvědavá na sebe, už teď mám s některými věcmi problém. Děkuji vám za váš čas a přeji hodně štěstí s partnerem a synem. Ať jde škola! Mějte se hezky, Betty.

      Vymazat