Recenze: Dudlíky Lovi a příslušenství Baybymoov

pondělí 21. září 2015
Sledujete mě na Facebooku? Pokud ano, už určitě víte o týdnech kojeneckých potřeb na partnerském e-shopu Feedo. Potřebujete-li něco pro své miminko, neváhejte. V těchto týdnech si můžete koupit vybrané potřeby se slevou až 30%.

Já jsem se v rámci této akce rozhodla k testování dudlíčků Lovi a příslušenství k nim. Junior právě přichází do období, kdy budeme dudlík měnit. Doteď máme velikost 0-3, a proto jsem se na nové dudlíky neskutečně těšila. Zároveň jsem se trochu bála, protože Lovi šidítka mají lehce jiný tvar než ten, který právě máme. A výběr prvního byl opravdu těžký. Vyzkoušeli jsme několik tvarů, než jsme zjistili, který je ten pravý. Nefungovaly nám tvary se skosenou špičkou ani ty kulaté. Jeník má rád zaoblenou placku. Pokud k nám přijdete na návštěvu a máte prcka, vyfasujete dudlík. Máme jich asi 10 a junior morduje pouze jeden.

Pojďme tedy k samotné recenzi. Nejprve se zaměřím na šidítka.

LOVI dudlík je vyroben ze silikonu, který má delší životnost a lépe se udržuje v čistotě. „savička“  je zvláštní. U žádného jiného dudlíku jsem na takovouto propracovanost nenarazila. Najdete na ní kroužky, puntíky a čáry, které jsou vytvořené použitím nestejnorodých vrstev silikonu. Díky tomu je gumička dudlíku dynamická. Při dudání se prodlužuje a smršťuje v závislosti na rytmu sání dítěte. Její symetrický tvar prckům připomíná bradavku maminky a ti jsou pak nadmíru spokojeni. 


Gumička je přidělána na plastový štítek jenž je hezky vykrojený a Jeníkovi přesně zapadá mezi bradičku a nosánek. Ve štítku jsou dírky, díky nimž dochází k cirkulaci vzduchu a nehromadí se pod dudlíčkem sliny, které pak dráždí pokožku prcků. Pokud si kupujete dudlík, vždy se koukejte po těch, které mají štítky s dírkama.

Na plastový štítek nasedá plastové poutko, které je do něj pevně vloženo a nemělo by dojít k jeho vyvlečení. Na poutko můžete přidělat šňůrku díky níž vám dudlík už nikdy nespadne na zem. Já jsem poutko nejvíce využívala v autě, kdy jsem neměla šňůrku. Vozila jsem jej na prstě jako prstýnek a ve chvíli, kdy se Jeník vzbudil a plakal, dala jsem mu dudlík do pusinky.

No a design dudlíku? Je opravdu báječný. Vybrala jsem si edici Folky s lesními zvířátky. Na dudlíku má Jeník lišku a sovy. 

Plusy:
Dynamický anatomická tvar, který
- zabraňuje reflexu kousání do šidítka
- umožňuje přirozené polykání slin
- podporuje zdravý vývoj řeči a formování skusu
- nedeformuje zubní patro dítěte
Možnost vkládat dudlík do úst v obou směrech.
Tvar štítku, který nezabraňuje dýchání.
Dudlík má plastový ochranný kryt.

Mínusy:
Některé děti tvar dudlíku nemusí přijmout.
Balení po dvou.

K dudlíkům pro váš větší komfort patří i nejrůznější řetízky či šňůrky. Jinak řečeno klipy. S prckem jsme zkoušeli klip od Babymoov. Klip je velmi líbivý svým vzhledem a oceníte jej ve chvílích, kdy prcka přenášíte nebo jste v autě. Dudlík mate totiž vždy na dosah ruky ať už jej prcek plive jakkoli daleko. Klip má na jednom konci plastové kolečko, které se rozepíná a nasazuje na ouško dudlíku. Plast je velmi tvrdý a z počátku potřebujete velkou sílu než kolečko otevřete. Ve spodní části šňůrky je plastový klip, který lze přidělat na různě širokou látku a velmi pevně drží. 

Plusy: 
Krásný design.
Délka šňůrky.
Lze jej přidělat na všechny typy dudlíků.

Mínusy:
Horší manipulace s kroužkem.

Pouzdro jsem opravdu potřebovala. Na dudlík, který má junior rád, nebyl plastový kryt a tak jej má hozený v kočárku. Chtělo to něco kam bych dudlík nebo ten náhradní mohla schovat. Babymoov mi vytrhl trn z paty se svým pouzdrem na dudlík Lovely boy. Jedná se o tuhé pouzdro se vzorem stejným jako na klipu. Krabička má praktické poutko se zapínáním na patent. Krabičku tak lehce připnete na postýlku, přebalovací tašku nebo kočárek. Pouzdro je malé, ale zároveň prostorné. Vejdou se do něj dva dudlíky a vy už tak nebudete muset ocucávat šidítko poté, co vám spadne na zem. Další vychytávkou je fosforeskující nápis. Díky němu dudlíky najdete i ve tmě.



Plusy:
Prostornost.
Lehké zapínání na zip a na patent.
Viditelnost i ve tmě.
Design.

Mínusy:
Našla jsem pouze tento jeden design.

Jak jste na tom s dudlíky vy? Odmítá nebo je váš prcek miluje?

2 komentáře

  1. Náš Jari byl od narození dudlíkový. Pamatuji si první noc po příchodu z porodnice - nemohla jsem ho po kojení uspat skoro hodinu a půl. Pak už jsem nevěděla co a tak jsem sáhla po dudlíku (ještě že jsem cestou z porodnice zaúkolovala mamku, aby mi ho koupila). Jari téměř okamžitě usnul. Dudlík si časem velmi oblíbil, až bych řekla, že si vytvořil celkem slušnou závislost. Když mu bylo lehce přes 2,5 roku, říkala jsem si, že to bude peklo odnaučit ho mít dudlík. Ale odebrání dudlíku proběhlo překvapivě dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, právě, že se trošku obávám, jak to budeme Honzíka odnaučovat. Jak jste mu ho uzmuli?

      Vymazat