Daisy - můj oblíbený parfém

sobota 3. října 2015
Když přišla řeč na můj oblíbený parfém, měla jsem vždy jasno. Armani Emporio White She byl božský. Stal se po notně dlouhou dobu stálicí v mé kabelce a byl vždy připraven zvednout mi náladu svou čistou vůní. Ano čistou, protože mi přišlo, že voní jako právě čerstvě vyprané peřiny, do kterých uleháte abyste si odpočinuly. A proč o něm píši v minulém čase? Holt, přestali jej vyrábět. A mě tak značně potrápily. Od té doby nastal hon na nové parfémy a musím říct, že byl dlouhý a často neúspěšný, i když někdy mě to docela bavilo.

Marc Jacobs Daisy
Nakonec jsem se opět našla a to u mého oblíbeného návrháře Marca Jacobse, který má v repertoáru sedmikrásku Daisy. Začala jsem u klasické Daisy, která snoubí lehké tóny ovoce a květin. Ne nadarmo se jmenuje sedmikráska. Všude píší, že jí doporučují na léto, ale já jí používám spíše v zimě, protože mám raději ještě lehčí vůně. Pokaždé, když jí mám připadám si jako na dovolené a plná optimismu. Hlavně ráno, když se jí v podstatě obléknu. Je rozverná a zároveň hravá. Umí pohladit a ovonět váš krok do nového dne. Co mě na parfému nejvíc zaujalo? Její balení, tedy víčko, které je pokryto bílými sedmikráskami. Do kabelky je to nepohodlné ... nepraktické, ale přeci tak krásné :). Pak samozřejmě i její vůně.


Hlava
fialka, grapefruit, jahoda
Srdce
květinové tóny, gardénie
Základ
pižmo, vanilka, dřevo




Marc Jacobs Eau So Fresh
Jak už jsem psala, v létě na mě byla Daisy trochu těžší. Neříkám, že je těžká, ale já stále toužila po něčem více lehčím a více podobném bílému favoritovi. Nemůžu říci, že jsem ho našla, ale na pár let se stala další květinová lahvička mým druhým já. Je ještě lehčí a jmenuje se Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh. Ve stejném flakonku s obměněnou korunou plnou sedmikrásek v bílé, růžové a žluté barvě se nachází narůžovělá tekutina, která je plná ovoce a doplňují ji lehké tóny květin. Přestože je velmi ovocná, nepůsobí lacině a je stále jemná a svěží. Přestože je nasládlá, nezahrnula bych jí mezi sladké vůně. Její sladkost lehce sráží dřevitá vůně, která sladkost vybalancuje a z parfému je lehká směsice vůní, díky kterým se cítíte jako na rozkvetlé louce. Mimo to mi tahle vůně připomíná něco u dětství, ale stále na to nemůžu přijít. Tenhle parfém je u mě nyní jedničkou a překonat jej mohl pouze další kousek z edice Daisy.


Hlava
Grapefruit, zelené tóny, malina, hruška
Srdce 
Jasmín, růže, fialka, liči, květy jabloně
Základ
Mošus, viržínské dřevo, švestka




Marc Jacobs Daisy Dream
Jsou to pouhé tři měsíce, co jsem dlouholetou kamarádku Daisy vyměnila za její mladší sestřičku Daisy Dream, na kterou jsem poprvé čekala v předstihu a do parfumérie šla s přesvědčením, že si tenhle parfém odnesu i kdyby nebyl úplně perfektní. Proč? Byla to láska na první pohled. V odletové hale, kde jsem pospíchala na přestup do NYC, kde mi zastoupil cestu. Byl to on, krásný urostlý flakón s blankytně modrou tekutinou a bílými květy pomněnek, který se na mě smál a říkal pojď sem. Nešla jsem! Uletělo by mi letadlo, ale můj svět už byl jiný. Neustále jsem hledala Daisy Dream, která nikde nebyla k mání. Ono se s jejím prodejem totiž ještě oficiálně nezačalo a to jsem zjistila až na Facebooku, kde se na mě každý den díval nový cover se dny zbývajícími k odhalení parfému. Nakonec jsem si ho koupila dva dny po jeho slavnostním odhalení a opět v odletové hale. Už z regálu se na mě smál a natahoval ručičky se slovy: "Musím být tvůj.". Taky, že se stal, ale abych byla úplně upřímná, opět se vrátím k předchozí vůni.





Hlava
hruška, grapefruit, ostružina
Srdce
liči, jasmín, vistárie
Základ
kokos, pižmo, dřevité tóny





Flakón je neuvěřitelný, tentokráte je oblý a přímo žensky. Svými tvary mi připomíná ženskou siluety, ale možná mám pouze bujnou fantazii. Na vrchu lahvičky a kulatém víčku jsou plastové květiny a flakón tak získává na hravém rozměru. Uvnitř je namodralá tekutina připomínající oblaka a vy si tak můžete připadat, jako když v létě ležíte na rozkvetlé louce plné květin a díváte se na blankytně modrou oblohu. Tohle mě tedy dostalo, ale co obsah. Na první ovonění jsem si nebyla jistá. Celkem mě to překvapilo, ale nakonec jsem si postupně vznikla. Vůně je svěží a zároveň sladká. Cítím v ní kokos společně s jasmínem a grapefruitem. Při jejím použití si na sebe stříknete vůni plnou květin a ovoce zároveň. Žádná složka se nepřebíjí, ale je v jedné harmonii. Vůně mi přijde velmi jemná, taková oblá. Díky kokosu je exotičtější. Přijde mi mnohem silnější něž předchozí vůně a to je asi kámen úrazu. Bolí mě z ní občas hlava.

Přesto, že mi je přes třicet, nemám svůj vybraný parfém. Je vidět, že nejsem Francouzka :) Poradíte mi, který by se hodil místo Armani Emporio White She?


2 komentáře

  1. Máš opravdu nádherný blog i rodinu :) Objevila jsem tě právě díky tomuhle článku, protože právě taky vybírám nový parfém a ty od Marca Jacobse mě moc lákají :) Ať se ti ve všem daří!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Betty. Prosím Tě tu Daisy máš EDT nebo EDP? Chtěla bych teď na zimu.Moc děkuju! Veronika

    OdpovědětVymazat