Jak se nezbláznit 14 dní před svatbou

pátek 8. srpna 2014
Nemůžu dýchat, rvu si vlasy nervozitou a v noci se koukám sáhodlouhé hodiny do stropu a přemýšlím nad svatebním dnem. Co když nedorazí ženich, nebo spadne dort. Bude nám pršet? Budou všichni spokojení? Nestane se tam někomu něco? A dost. Přesně tohle nejsou mé myšlenky a myslím, že ten kdo mě zná, hned věděl, že výše vepsaná slova nejsou z mé hlavy.

Dnes je to přesně 14 dnů do svatby. A co já na to? Nehroutím se, ale strašně se těším. Těším se na den, který bude o nás dvou! Aspoň doufám. Jen to bude samé slzavé údolí, protože, když Honzík žádal rodiče o mou ruku, nezůstalo ani jedno oko suché. Ano, možná taťkovo se pouze lehce zalesklo, ale všichni měli na krajíčku. Je to velký krok, který je pro mě naprostou samozřejmostí a v hlavě mi nestraší žádné myšlenky, které by mě od něj zrazovaly. Už mě nikdo nezvyklá, a že neustále slyším: Jsi si jistá? Nejsi nervózní? Jsem si naprosto jistá a kdybych nebyla, ani by mě nenapadlo svatbu chystat. 

Jak se tedy 14 dní před svatbou nezbláznit?


1. Přestaňte přijímat informace
Vím, že chcete mít tu nejkrásnější svatbu, ale všeho moc škodí. Přestaňte chodit na všechny svatební blogy, fóra a Pinterest. Já už si to zakázala, protože pokaždé, když jsem na jeden z nich vlezla, začala jsem panikařit a říkat si, tohle bychom mohli změnit a nemáme tam ještě tu květinovou slavobránu, co kdybychom sukulenty vyměnili za vlčí máky. Byla jsem schopná přeplánovat svatbu a navrhnout ji v úplně jiném stylu. Nedělejte to! Držte se původních myšlenek, které jsou již připravené. Navíc se nebudete stresovat tím, že by mohlo být něco hezčího. Nebude, vy jste si vybrala to nejlepší........................................................... vím, je to těžké.

Sukulenty od začátku zůstaly naším ústředním motivem.

2. Relax take it easy
Už jsem rezignovala na tréninky. Čím víc jsem cvičila, tím méně jsem se cítila lépe a byla více a více znepokojená z toho, že budu mít v šatech místo rukou buřtíky (Ehm, nohy a břicho jsou hezky schované:). Kila nelezla dolů. Vím, že se mi tuky transformovaly na svaly, ale já chci být k sakru štíhlá. Pokaždé, když jsem vlezla na váhu a uviděla, že po tak sáhodlouhém snažení mi neubylo ani deko, spíš naopak, jsem propadala větší beznadějí. Svaly rostly a já opticky zhubla pouze v pase, proto jsem se vším sekla. Je to možná bláhové, ale myslím si, že teď pro svou krásu udělám víc, když budu v pohodě a začnu se vyhýbat věcem, které mě stresují. Takže, vykašlete se na diety a nadměrný sport, pokud jste na něj nebyla běžně zvyklá a užívejte si rozmazlování! Dojděte si na masáž, pedikůru nebo manikůru. Nechte si udělat snídani do postele a jeďte na romantický víkend. Pomůže i domácí pleťová maska, nohy nahoře a naplno puštěná hudba do uší.

Takže dejte nožky nahoru, masku na oči a poslouchejte písničky, které jste si vybrala na obřad :)
4. Užívejte si toho, že jste nevěsta
Proč? Protože právě nyní je ten čas, kdy vám všichni říkají jak jste krásná, a že vám to v těch šatech strašně sluší. Přiznám se. Miluji tohle nevěstovské období a někdy si říkám, že bych chtěla aby trvalo věčně. Důvod je jednoduchý, projde vám toho víc a jste neustále zahrnována komplimenty. Tohle všechno vás neskutečně nabíjí energií a vy tak nemusíte myslet to, co když ... spadne dort, bude pršet.

Aspoň na chvíli jste ta nejdůležitější. Jste nevěsta.

5. Neměňte své rituály
Zejména pak své kosmetické rituály. Nezkoušejte 14 dní před svatbou nové krémy, které jste dříve nepoužila. Hrozí možná alergická reakce, šupení kůže nebo vysušení. Nechcete přeci ve svůj svatební den vypadat hrozně. Pokud chcete zářit, pořiďte si například Idealia life sérum nebo celou řadu Idealia již měsíc před svatbou a nechte pleť rozkvést. Pokud nechcete kupovat zajíce v pytli, dojděte si do lékárny pro vzorečky a vyzkoušejte nejprve ty.



6. Vykašlete se na diety
Nezapomeňte, že ve svatební den a pár dní před ním budete potřebovat neskutečné množství energie. Proto se pořádně najezte. Takže týden před svatbou jezte vyváženou stravu :) plnou ovoce a zeleniny! Nezapomeňte.



7. Obklopte se lidmi, kteří vás mají rádi pro to jací jste
Klišé? Možná ano, ale je to i pravda. V poslední době se tím řídím. Opravdu trávím čas s lidmi, na kterých mi záleží a jsme sami pro sebe inspirací a přidanou hodnotou. Vím, že moje svědkyně je naprosto báječná, a že mi připravuje rozlučku, o které nevím ani "Ň", ale už teď vím, že bude přesně podle mých představ. Je tu, když si potřebuji postěžovat a já jsem tu i pro ní. Stejně tak to mám s ostatními. Holky myslím, že jsem si vybrala dobře. Nezapomínejte na své opravdové přátele a opravdu si rozmyslete, komu svěříte svou svatbu. Navíc pro vás přátelé budou dobrým odreagováním se vy víte, že s nimi budete vždy zábava.

Už nyní vím, že jsem si svědkyni a kamarádky vybrala dobře! Holky děkuji vám za všechno.
8. Nechte to na někom jiném
U mě to souvisí trochu i s předchozím bodem, ale obráceně :). S plánováním svatby by vám měl někdo pomoci. Ať je to maminka, partner, kamarádka nebo profesionální agentura. Já si vybrala známou, ze které je nyní má kamarádka a zároveň je to profesionální svatební koordinátorka. Máme toho mnoho společného, a proto bylo plánování svatby neskutečnou zábavou. Káva a pár sladkých dortíků nás přivedlo na skvělé nápady a udělalo z nás kamarádky, které se, věřím, budou vídat i po svatbě. Nebojte se, že to někdo udělá hůře než vy (U některých věcí takový pocit mám a radši si věci udělám sama.). Opravdu aspoň koordinaci svatebního dne nechte na jiné osobě. Musíte si to přeci užít. Koordinace svatebního dne se pohybuje od 3 000 Kč a v budgetu svatby se to většinou ztratí.

Hlavně věřte sama sobě a tomu, co děláte!

3 komentáře

  1. Dobrý den,
    možná je tato otázka příliš osobní, ale chtěla jsem se zeptat kolik lidí jste měli na svatbě ?
    Předem děkuji za odpověď
    Niki :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to by se mi tenkrát taky hodilo vědět. Jako bylo to fakt náročné. Ale je pravda, že jsme měli 120 lidí, dělali si sami výzdobu, velkou část cateringu (manžel je kuchař) a další věci šli za námi. No, takže co se dalo dělat. Hlavně, když jsme dojeli do kostela a zjistili, že výzdoba je docela práce ve výškách a jediné, co tam měli, byl rozvrzaný žebřík. Dva dny před svatbou. To mě málem omyli.

    OdpovědětVymazat