Svatba s esencí sociálních médií

středa 13. srpna 2014
Co bych to byla za "social" holku, kdyby naše svatba nebyla alespoň trochu sociální. Ze začátku jsem to chtěla rozjet ve velkém stylu, ale čím je svatba blíže, tím víc si uvědomuji, že bych chtěla aby byla komornější a zároveň vím, že tři čtvrtě svatebčanů netuší, co je to Foursquare a někteří si možná neporadí ani s hashtagem. Když však přijde na #selfie, všichni jsou ready!

#Hashtag


Prvním krokem pro naší svatbu bylo vytvoření hashtagu. Přemýšlela jsem zdali bude unikátní, tedy věnovaný pouze pro tento den nebo si uděláme hashtag, který můžeme používat i v dalších letech našeho života. Zvítězila varianta dvě! A tak už nyní na našich webovkách najdete stream z Instagramu, kde se ukazují fotky s hashtagem #kucovci. 


Při výběru hastagu buďte opatrní. V této situaci si ověřte, zdali se již nepoužívá. Pokud ale chcete, aby byly fotky vidět, co nejvíce a nevadí vám, že po nich budou pokukovat i cizí lidé, přidejte všeobecné hashtagy, jako #svatba, #wedding, #bride. Všichni vás pak pod touto "zkratkou" najdou. 

Ve svatební den umístěte svatebčanům informaci o hashtagu pěkně na oči, ať vědí, co k fotkám přidávat a pak se těšte na druhý den, kdy si sednete k počítači a najdete na internetu šílené fotky z mejdanu, který si nepamatujete :). Výhodu to jednu má. Najdete je všechny a můžete autora poprosit o smazání. #hashtag můžete používat i mimo Istagram a to na Twitteru (praotce hashtagů), Facebooku, Pinterestu a G+. Tak se nebojte a pojďte do toho. Tohle je jediné sociálno, které na svatbě budeme mít, ale je mnoho dalších možností.

#Pinterest


Před svatbou zkroťte Pinterest, který je plný inspirace. Já jsem si vytvořila několik tajných nástěnek, kam jsem pozvala lidi, kteří mají s danou tématikou něco společného. Následně jsme "pinovali" (přidávali) fotografie, o kterých jsme si mysleli, že by byly k mé svatbě vhodné a hledali tak inspiraci a diskutovali. Navíc, nyní můžete na Pinterestu posílat soukromé zprávy a chatovat s ostatními! Komunikace je tak opět jednodušší. Inspiraci můžete hledat i na svatebních blozích. Skvělé jsou stylemepretty.com a originalnisvatba.cz.


#Facebook


Jste-li opravdu social media maniaci, vytvořte pro svou svatbu událost, kam můžete zvát pouze lidi, které chcete na svatbě. Událost může být nastavena tak, že je viditelná pouze pro zvané, kteří nemohou ostatní pozvat. Vy si zde, pak můžete navzájem psát a ujasňovat si detaily svatby. Navíc víte, kolik lidí dorazí. 

Vytvořte si místo, aby lidé, kteří přijdou na vaši svatbu, mohli oznámit polohu na Facebooku. Je to velmi jednoduché. Až se budete připravovat na to, že řeknete své ano, vzpomeňte si, že musíte na Facebooku vstoupit na svůj profil a kliknout na „oznámit polohu“. Automaticky vám budou nabídnuta místa v okolí. "Nečekujte se", ale do kolonky "hledat místa" napište název, pod kterým by se vaše svatební místo mělo ostatním zobrazovat  a zvolte možnost "přidat". Vše je hotové! Nyní mohou přátelé na Facebooku označit polohu s vaší svatbou. Podobnou věc můžete udělat i na Foursquaru, ale ten je po aktualizaci a přidání Swarmu tak zmatený, že jej úplně vypouštím.

#Twitter


Ve Twitteru nejsem příliš kovaná, ale myslím, že ani vaši svatebčané nebudou. V čem jej lze využít? No přeci s hashtagy, které jsem popsala v začátku.

Zdroj: JAMES C. BEST JR. / The New York Times

#Selfie


Nezapomeňte na své novomanželské selfíe, což je jedna z věcí, kterou znají téměř všichni a věřte, že na vaší svatbě jich vznikne nespočet. Co je to selfie? Jedná se o fotografii, kde fotíte sami sebe! Vy, přeci víte z jaké strany a jak správně se tvářit aby vám to neskutečně slušelo. Takže hurá do "selfíček".

Selfie
A co jinak? Pořádně si to užijte ať už se pustíte do sociálních vychytávek nebo půjdete cestou unplugget wedding.

P.S.: Nebudete-li večer moct dostat ženicha do postele, pošlete mu soukromou fotografii přes Snapchat. Jak lákavá bude je na vás, ale máte jistotu, že jí uvidí pouze 10 vteřin!

Žádné komentáře