Tipy na dárky pro děti od tří let

neděle 16. prosince 2018

Téměř vždy jsem dárky pořizovala moc ráda, ale letos mi to nějak nešlo. Neměla jsem inspiraci, a tak nějak netušila, co by si Jéňa mohl přát. A tak jsme zasedli k papíru, kde prcek vystřihl ukázkovou čmáranici a vyplynulo z toho jediné. Oranžové letadlo.  A teď babo raď, protože o něm mluví stále, ale oranžové letadlo z Lega ještě není pro něj. Je pro starší kluky, ale tuším, že si ho vzal za své někdo jiný a my mohli pořídit něco jiného. Snad bude také nadšený.

S manželem jsme si říkali, že letos koupíme čtyři dárky. Jeden, který si přeje. Druhý, který potřebuje. Třetím dárkem bude kniha a čtvrtý je ten, který těší rodiče. Tak se pojďte mrknout, co by mohl prcek letos dostat.

Někde jsem četla, že nejvhodnější hrou pro děti od tří let jsou karty. Zapátrala jsem v našem oblíbeném hračkářství a našla karetní hru Batanimo od Djeco.  Karty se hrají na principu "kdo z koho". Každý hráč má svůj balíček karet a postupně vynáší ze svého balíčku po jedné kartě. Ten, kdo má vždy větší zvíře, bere karty ostatních. A kdybyste náhodou nevěděli, které zvířátko je to větší, na každé kartě je nakreslen metr. Karty jsou odlišené podle velikosti i barvou a já myslím, že tenhle princip hry je pro prcka ten pravý. 


S čím tato hra pomáhá:

  • rozvoj postřehu
  • vnímání detailů
  • rozvoj pohotovosti
Hra je vhodná pro děti od 3 let.



Prcek je malý kutil a má rád roboty. Jeho robotí zálibu jsem zkombinovala s hrou, kde se bude učit čísla a přitom si hrát s roboty. Našla jsem jednoduše klukovskou hru, která se snad bude líbit celé rodině. Viď tatínku. Hru může hrát prcek sám nebo se můžeme přidat. Celkem ji mohou hrát čtyři hráči. Chcete-li sestavit robota, musíte roztočit ruletu a shromažďovat jednotlivé části robota na hrací desce. Ten, kdo sestaví robota prvního, vyhrává. Navíc získala robotí hra ocenění Oppenheim Gold Award jako zvláště přínosná hračka pro dětský vývoj.  


S čím Společenská hra - Sestav si robota pomáhá: 
rozvíjí dětskou kreativitu a fantazii
rozvíjí jemnou motoriku
pomáhá s počty
rozvíjí soustředěnost a trpělivost

Vhodné pro děti od 3 let.

Hurá do světa plného barevných kostiček. O vláčku Jeníček hodně mluví. Dokonce mluví i o aplikaci, která vláček ovládá. Prckovi Ježíšek nadělí Parní vláček s technologií Push & Go. Prcek může uvést vláček do chodu jemným postrčením dopředu nebo dozadu a zastavit přidržením nebo zvednutím z kolejí. Celá sada obsahuje 59 částí a má 5 barevných akčních kostek, díky kterým vláček houká, rozsvěcuje a zhasíná světla, zastavuje pro doplnění paliva, mění směr jízdy a zastavuje, kdekoliv je libo. Tohle už bude dárek i pro tatínka. Hlavně možnost napojení na aplikaci, ve které mohou vláček ovládat. Jsem zvědavá.

Pro děti od 2 let.

Svět plný puntíků a kreativních nápadů. Každá stránka je jiná a krásně zpracovaná. Jeníček přinesl Puntík poprvé ze školky a má ho moc rád. Puntík nabízí aktivity, které pomáhají s rozvojem řeči a obohacováním slovní zásoby, s rozvíjením fantazie a kreativity či s procvičováním grafomotoriky. K tomu slouží převážně obrázkové příběhy s minimem textů a úkoly, které se k příběhům vztahují. Puntík je rovněž pomocníkem rodičů a vychovatelů, přináší jednoduché tipy na výrobu her a zábavných cvičení.

Pro lepší přehlednost provázejí jednotlivé části časopisu veselé postavičky. Dětem pomohou s úkoly, jako je poznávání barev, tvarů, vydají se s nimi objevovat svět, naučí je vnímat základní etické hodnoty. Rýmované texty a krátké básničky spojují rozvíjení řeči i pohybu, nechybějí ani rytmické hry či náměty na zábavné aktivity.

Skvělé je i to, že pokud na nějaký dárek zapomenete, Puntík můžete objednat ještě na Štědrý den. Prostě si vytisknete poukaz, ale samozřejmě je lepší mít v záloze jedno číslo :). Nějaký papírek určitě neohromí. 

Pro děti od 2 let.

Knížky
Máme jich několik a já tuším, že se nemohu vejít do našeho plánu čtyř dárků. Prominete mi to? Jeníček má rád roboty, piráty, dinosaury, zvířátka a strašidla. Proto jsem mu pořídila:


Knížka je plná bláznivých příběhů mámy žirafy a slonice. Hlavními hrdiny jsou děti, dospěláci, podivné bytosti a všelijaké obludy. Během dobrodružství, která zažívají, se dospělí dostávají do úzkých a z problémů jim pomáhají právě děti. Knížka je navíc krásně ilustrovaná Martinou Matlovičovou.



O této knížce jsem již mluvila na Instagramu. Jeníčka u sestřenky moc chytla a já jsem ráda, že mu ji díky nakladatelství Meander mohu dopřát. Dům myšek je projekt Studia Schaapman, kterému se již podařilo posbírat ocenění Stříbrný štětec, Zlatá kniha nebo Nejkrásnější kniha roku. Dům byl vyroben jako dekorace k této knížce pro děti. Samotný dům je vyroben z kartonových krabic a kašírky, na zařízení interiéru byly použity autentické látky z padesátých, šedesátých a sedmdesátých let a také různé druhy odpadového materiálu. Autorka navíc na svém Facebooku a YouTube kanále zveřejňuje návody na výrobu vlastního myšího domu! 


Slavnost je již pátý příběh (kniha), kdy tři zvídavé malé holčičky objeví ve městě tajnou chodbu a ta je přivede k našim kamarádům, Samovi a Julii. Společně obrátí Dům myšek vzhůru nohama, ale pak to zase všechno napraví. Z tohoto dobrodružství vznikne jedno výjimečné přátelství. A na závěr nás čeká ještě jedno velké překvapení – to když se Mini, Midi a Maxi na slavnosti objeví s korunkami na hlavě!


Doma nyní řešíme malý problém, a proto jsem Jeníčkovi pořídila Velkého Bobka. Jedná se o příběh o putování potravy v našem těle seznámí malé i velké čtenáře formou dobrodružného příběhu se zapeklitostmi lidského trávení. Bohatě ilustrovanou knížkou ve formátu rodokapsu nás provází humorná postava vypravěče Velkého Bobka.  Cesta trávicím traktem se stává hrdinskou poutí. 



Děti jsou netradičním způsobem seznámí s tím, jak funguje jeden z nejběžnějších procesů lidského těla, trávení. Velký Bobek. Zkušený muž. Stařešina. Býval soustem, byl polknut, odevzdal ze sebe lidskému tělu vše důležité, aby byl nakonec vyloučen v podobě všem důvěrně známé. V podobě nechtěné a všemi opovrhované. Velký Bobek poutavě vypráví o svojí cestě útrobami Sedícího Býka. O setkání s Moudrým Manitou, o přátelství a nájezdech bojovníků z kmene Enzymů. A vypráví toho ještě mnohem víc. Víte, že kůň nedokáže zvracet? Kolik hřišť na badminton by zabrala plocha tenkého střeva? Víte, že to vše skryté je nesmírně důležité pro život? I tohle Velký Bobek ví. A my to už brzy budeme vědět také. Přidanou hodnotou knihy je i odborný pohled. V průběhu příprav vydání knihy autoři konzultovali texty s odborníky, především s RNDr. Danou Douděrovou, Ph.D., z Akademie věd České republiky, která do tématu přinesla pohled na mikrobiom a jeho roli při trávení z hlediska současné vědy.



Není to spolupráce a ano, Jeníček z něj bude nadšený. Zaprvé: je na něm příšera. Zadruhé: bude mít kartáček jako rodiče. Prcek o něm mluví už dlouho. Dokonce si z elektra přinesl i leták a udělal mi malou scénu, protože jsem ho nechtěla hned koupit. Přinese ho Ježíšek a já doufám, že každé ráno spolu nebudeme v koupelně bojovat a on si půjde zoubky vyčistit dobrovolně. Kartáček Philips má sonickou technologii a zatímco se děti učí čistit zuby, tato technologie se postará o všechno ostatní - zajistí šetrné a efektivní čištění hluboko mezi zuby a podél linie dásní. S touto technologií je sonický kartáček Philips Sonic care For Kids až o 75 % účinnější než manuální zubní kartáčky. A to se vyplatí 😊.

Přejeme vám Krásné Vánoce a ať se Ježíšek strefí.
Betty

PS. Je to na poslední chvíli, ale stále stíháte objednat dárky na e-shopech. Držím palce.

Žádné komentáře