Stromek a prcek

pátek 23. prosince 2016

„Jéééé“, nakloní hlavičku a opět zopakuje to krásné: „jééé“. V očích mu ještě víc, než kdy jindy jiskří a koutky má otočené směrem vzhůru. Má našpulenou pusinku jako vánoční vanilkové rohlíčky, dupe, chechtá se a pak běhá okolo stromečku. Přiznám se, takovou radost jsem nečekala.


Ať si kdo chce, co chce, říká, Vánoce jsou dojemné. Všichni jsou na sebe tak nějak hodnější a hází problémy za hlavu. Já, jako známá plačka, jsem o Vánocích úplně v háji. Slzy do očí mi vhání tóny koled, přání přátel nebo známé pohádky. Jenže tohle? Prcek u stromečku mě dostal. A slzy tekly a já vám snad ani nebudu psát jak moc. Pohled na něj mě ještě více rozněžnil. Připomněl mi, jaké to je radovat se z maličkostí a ukázal, že tyhle Vánoce budou ještě o něco krásnější. 


Stromeček u nás stojí již druhý den a teprve dnes večer ho nechal prcek bez povšimnutí. Po obíhání se vrhnul na koštování. Ochutnat chtěl snad všechny ozdoby. Nejvíc mu jela špička a medvídek, kterého svou urputností vytrhl z háčku. Ozdůbky máme skleněné, takže si asi umíte představit, jak jsem kolem stromku lítala i já a volala: „Ty ty ty, ne ne ne.“ Dali jsme to bez faulu. Žádná ozdůbka neskončila v koši.


Co následovalo po koštování? Řekla bych, že se prckovi nelíbilo, jak jsem stromek ozdobila a tak se pustil do sundávání. Naštěstí mu dolů šla jen rolnička,  se kterou běhal po domě jako permoník. Už je jeho. Vždycky si jí najde, sundá ji a pak nás nutí ji pověsit na jiné místo. Asi má lepší smysl pro krásu než já.

Než nechal stromek úplně ladem, jal se zdobení. Vysypal krabici lega a pokládal zvířátka, panáčky, ale i kostky na větve. Bylo to opravdu, ale opravdu moc hezké. Pro velký úspěch jsem je sundala, ale pár fotek jsem vám udělala.

Jak to máte se stromečkem vy? Kdy ho zdobíte? Hledala jsem různě, ale žádná jednotná tradice na den zdobení stromečku není. Moc ráda se inspiruji.

Přeji Vám krásné Vánoce. Ať jsou plné dětského smíchu, veselí a všech těch krásných pohledů. Já Vánoce miluji a doufám, že i vy.
Hezký večer, Betty.










4 komentáře

  1. On je tak rozkošnej a musím říct, že má cit pro styl, protože jeho dozdobení, tomu dalo tu správnou šťávu. A s tím, že jsou lidi o Vánocích citlivější a milejší máš stoprocentní pravdu. :)
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Leno a moc děkuji za komentář. Rozkošný opravdu umí být, ale zároveň umí sejít ze stupnice rozkošnosti hodně, ale hodně hluboko :). Naštěstí převažuje rozkošnost... :) Doufám, že jsi si Vánoce užila. Já se snažila být trošku méně online, a proto i odpovídám později, omlouvám se a přeji krásný rok 2017.

      Vymazat
  2. Je to roztomilé, že ? Vidět ty rozšířené zorničky miminka pod stromečkem, který to vidí poprvé v životě a ještě to moc nechápe. No a pak ty dárky, že ano. Třeba nová matrace odsud, ale pro malého to samozřejmě znamená, že to bude od Ježíška. No, je to fakt radost, já to mám taky hrozně rád a přesto, že jsem normálně docela málo citlivý, tak pod stromečkem se pravidelně dojímám.

    OdpovědětVymazat
  3. Je vidět, že si to malý užívá. To jsou první nebo druhé Vánoce? Skoro bych řekla, že druhé, ne? Podle velikosti a toho výrazu. :) U nás to na Vánoce probíhá taky tak. I když je pravda, že třeba vloni to měl manžel pracovní, protože řešil nádrž v karavanu, kde probíhá recyklace šedé vody. Ale tak co, vždyť je Štědrý den a každý má dělat to, co se mu zrovna líbí. :)

    OdpovědětVymazat