Oblíbené hračky

čtvrtek 20. října 2016

Tenhle článek jsem už jednou psala. Písmenka tu na mě černě svítila z bílého monitoru. Byly tam všechny ty znaky, které jsem jako mávnutím kouzelné hůlky smazala. Jsem snad Hermiona? Jasně, že ne, ale tak co to potom bylo? Nechápu, ale všichni mě uklidňovali, že ten druhý bude lepší. Asi víc promyšlenější … vymazlenější. Jééé, tak tohle slovo jsem už dlouho nepoužila. Myslím, že naposled někdy v pubertě. Už teď má to podruhé smysl.

A o čem to vlastně bude? O hračkách. O těch, se kterými si prcek hraje. O těch, co mají úspěch a nekončí na dně pytle. Jsou to hračky prominentky, protože je sebou vozíme i na cesty. Doufám, že se vám budou líbit a třeba si je zalíbíte natolik, že je vaši drobečkové najdou pod stromečkem.

Kufřík

Není to úplně klasická hračka, ale nám tak slouží. Prcek si do ní ukládá knížky a hračky, které mu bereme na cesty. Často ho s ním potkávám v chodbě, asi běží na vlak do Bradavic. Pak mi ho přinese a ukazuje co v něm je.  Otvírá ho, zavírá, tahá a uklízí. Je to takové nostalgické, protože jsem ho měla já i můj manžel. A ruku na srdce, kdo z vás ho neměl? My jsme pořídili kufřík s obrázky lesních zvířátek od české firmy Kazeto, která má i krásnou limitku s nakreslenými obrázky povolání.


Matrjošky

Matrjošky nebo bábušky, každý jim říká jinak a má generace je doma měla. Sice v jiných barvách než je má prcek, ale jinak jde v podstatě o to samé. Z počátku jsem je měla jako dekoraci, ale nenechavé ručičky našeho Janka si je přivlastnily. Už jsou jeho a je to na nich dost vidět. Jedna bábuška je prasklá, druhá odřená, ale jinak plní svůj úkol. Prcek je šroubuje, skládá a rozděluje. Jediné, na co dejte pozor, je poslední malinká bábuška. Tu jsem dala pryč.


Vyskakovací zvířátka Djeco

Jsou strašně roztomilé. Kočka medvěd a zajíc v barvách si po zmáčknutí rychlostí blesku vyskakují ze svého domečku. Prcek je zbožňuje a mě baví taky. Cvičí si s nimi jemnou motoriku, časem by se mohl naučit barvy a učíme se zvířátka. Někdy se snažíme zvířátka chytit, ale to nám ještě moc nejde.



Pandí rodina Djeco

Máma, táta já a Eda, ne vlastně to je něco jiného. V tomhle pandím puzzle najdete tátu, mámu a mimi od pandy. Jedná se o tři vrstvy pandí rodinky, které prcek vkládá na své místo. On je tedy nejraději vyhazuje a pak hledá. Díky pandám se naučil krásně říkat mimi a mami. Do té doby říkal jen máma. Táta samozřejmě uměl už dávno.



Kostky

Papírové kostky různých velikostí, ze kterých stavíme komíny a vlastně hlavně je bouráme. Je to taková hra kdo s koho. Stává se mi, že nejsem schopná postavit komín celý.  Prcek vždycky přiběhne jako velká voda, vše shodí a běží dál bez mrknutí oka. Kostky s ovocem máme z Tiger a ty se zvířátky ze Skibi.cz. Jsou na nich barvy, čísla, zvířata nebo ovoce. Takže asi tušíte, co všechno se děti naučí.



Tak co na ně říkáte? Líbí se vám také? Nejraději má Jéňa knížky a ty vám představím třeba příště.

Mějte se hezky,

Vaše Betty.

PS. Tak doufám, že je lepší než ten první, ale vy už to bohužel neposoudíte :).

2 komentáře

  1. Paji moc diky za tipy!:) kufrik je uzasny, doted pamatuju na svuj s beruskama:) mame trimesicniho prdolu a ja stale lovim jake hracky mu poridit a co ho casem bude bavit:) budu se tesit na oblibeme knizky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nicollette, jsem ráda, že se líbí! Kufřík je boží a taky praktický. Nejvíc si libuje manžel, protože je vše srovnané na cesty :))) Knížky sepíši. Hezký večer a děkuji. Ať se daří prďolovi :)

      Vymazat