Zastřihování vousů s Philips BT7210

pondělí 12. září 2016

Vcházím do koupelny a spokojeně se nadechuji vůně čistoty. On je to tedy čistící prostředek, ale nekažme si to. Zrcadlo se leskne, na umyvadle je minimum kapek a žádná zaschlá pasta. Ano, tohle totiž bytostně nesnáším a tak si užívám každou chvíli, kdy to nemusím řešit. Udělám krok k zrcadlu a …

Prostě si stoupnu na všechny ty oholené chlupy. Chápete to? Pod umyvadlem, je koberec. My tam teda kobereček nemáme, ale z těch chloupků co se na dlaždicích vyjímají je snad normálně utkaný. Žádné varování v umyvadle. Tam je manžel spláchl vodou, ale na zem už asi nebyl čas. On teda není vždycky. Znáte to? Já to nesnáším a někdy bych to tam nejraději nechala. Dlouho jsem držela jazyk za zuby a chodila do koupelny s vysavačem. Jednou jsem ho tam demonstrativně nechala. Odpovědí mi byla otázka:  „Proč tu stojí ten vysavač?“ Je to marný, marný a zase marný. Naštěstí, tomu tak už není.

Oslovili mě totiž z Philipsu s možností vyzkoušet jejich nový zastřihovač vousů. „Nebudete ho zkoušet vy, ale váš manžel, pokud by chtěl.“ Uf, ještě abych vedle mindráku z poporodních kil, měla mindrák z toho, že mi asi roste knírek. Jakmile mi vše vysvětlili a řekli, že je to dárek v podstatě i pro mě, protože ve strojku je zabudovaný systém odsávání, neváhala jsem. Představila jsem si koupelnu bez chlupaté podestýlky, žádné štiplavé narážky a ten klid. Takže jo, souhlasila jsem a manžel se pustil ihned do zastřihávání.


Co Philips BT7210 umí?

Pro mě je jeho největší devizou již zmíněný integrovaný systém odsávání, který má zachytit až 90 % ustřižených vousů. Podle toho, co jsem vypozorovala, se chloupky opravdu zachytí ve strojku, nebo si po sobě začal manžel uklízet. Tak a teď vážně, na zemi je naprosté minimum chloupků.  Občas ho vidím, jak se strojkem cestuje po místnostech a žádná cestička z chloupků se nekoná.





Ke strojku dostanete dva různé nástavce, které se velmi jednoduše mění (odzkoušeno i mnou).  Muži si tak mohou perfektně doladit jejich strniště. Zastřihnout knírek, přistřihnout plnovous a doladit kontury na krku. K dispozici je celkem 20 nastavení délky zástřihu v rozmezí od 0,5 do 10 mm, a to s přesností na 0,5 mm. Požadovaná délka zastřižení se nastavuje jednoduše pomocí otáčení zoomovacím kroužkem, který je zabudován přímo v rukojeti zastřihovače.




Strojek není vodotěsný a tak se s ním nemůže do sprchy. Omyvatelné jsou pouze nástavce. Sběrná nádobka se čistí hůře, ale to je pohled ženy, která jej chce mít dokonale čistý. K čistění se používá kartáček, nebo můžete jako já, použít fen na menší výkon, který chloupky vyfoukl. Pokud má manžel delší vousy a rozhodne se pro radikální zastřižení je možné, že se nádobka rychleji zaplní, ale pokud se holí pravidelně, je místo pro uchování vousu dostatečné.


Podle manželových slov zastřihává strojek výborně. Stačí jeden tah a chloupky jsou pryč. Se starším strojkem musel jedno místo přejet i třikrát. Tady ne. Stačí jednou a je vymalováno, tedy zastřiženo. A teď odborněji. Může za to systém Lift & Trim, tedy integrovaný hřeben, který nadzvedne vousy do optimální pozice pro zastřižení. Toto bude samozřejmě závislé na vousech vašeho manžela. Na jejich kvalitě, tvrdosti a hustotě.



Strojek se nabíjí zhruba hodinu. Po nabytí by měl vydržet 75 minut. Což jsme nedokázali otestovat, protože se zatím nevybil. Perfektní je to, že když jej muž zapomene nabít, nebo se vybije během zastřihávání, může jej připojit ke zdroji a pokračovat v nedokončené práci. Prý to plno strojků neumí.


U nás Philips BT7210 obstál a pokud si chcete nadělit méně práce a starostí s úklidem, jděte do něj. Dáváme mu 9 bodů z 10. Nejlepší by totiž bylo, kdyby šel používat i ve sprše.

V balení zastřihovače najdete:

·         Samotný strojek
·         Hřeben na vousy
·         Hřeben na detaily 
·         Cestovní pytlík
·         Čistící kartáček
     Nabíječka

Cena: 2099 Kč

Doufám, že z něj budete také tak nadšení a já moc děkuji Philips za možnost strojek vyzkoušet.

Chcete se dozvědět více? Tak klik.

Vaše Betty.

PS. Taky nesnášíte zaschlou pastu na umyvadle a ty chlupy v koupelně? Jak to řešíte vy?

2 komentáře

  1. U nás to vypadá hodně podobně :-) Také máme zastřihovač vousů Philips a jakmile se jde manžel stříhat, tak mu syn okamžitě asistuje a pak si se strojkem také rád hraje :-D . Jen čekám, kdy se mu podaří zapnout a oholí si kus hlavy :-D

    OdpovědětVymazat
  2. No my doma máme takový ten astra stojek na žiletky za pár korun. A jsme docela spokojení jen si jednou do roka zajdu na takovou depilaci a mám pár týdnů klid. Ale myslím že každý si najde ve všem to své pro a proti :)

    OdpovědětVymazat