Hedvábné přebalování

úterý 22. března 2016

Během těhotenství nastaly situace, kdy mě otázky druhých dostávaly do úzkých. Nevím proč, ale najednou byl můj rostoucí pupík věcí veřejnou a každý měl pocit, že mi může do všeho mluvit nebo se mě alespoň ptát na otázky, na které jsem neměla odpověď.  Neměla, protože nebyl čas se mateřstvím zaobírat do hloubky. Na pořadu dne byla i přes zvětšující se vzdálenost mezi mnou a klávesnicí, práce.

Mezi otázkami ohledně strachu z porodu, velikosti počátečního oblečení nebo kosmetiky pro prcka padl i dotaz na plenky. Celkově jsem trh neměla zmapovaný, a jelikož má kamarádka začala do Čech dovážet bio plenky, byla odpověď jasná. I do porodnice jsem šla s plenkami BioBaby a neuvažovala o ničem jiném. Jsou přeci bio a tak musí být i dobré. Občas si přijdu opravdu zaslepená všemi nápisy bio, bez lepku, bez přidaného cukru nebo soli.



Asi po měsíci mi došly plenky v přebalovací tašce a tak jsem si půjčila plenku Pampers Premium Care a odpoledne letěla pro své prví balení. Teda prckovo první balení. V čem mi tak učarovaly? Bio plenky v žádném případě nebyly špatné a vyhovovaly absorbcí i zapínáním lepíků, ale byly neskutečně prkenné a pod oblečením hodně vidět. Vyzkoušela jsem pro svůj klid ještě několik značek bio plen a všude mi něco vadilo. Vždy jsem se vrátila k Pamperskám. Ty jsou neskutečně měkké a přizpůsobí se tvarově zadečku prcka. Víte co tím myslím? Nikde mu nic nepřečnívá a nepřekáží. Což je důležité pro jeho motorický vývoj. Než jsme začali používat Pampersky, musela jsem přebalovat neustále, protože jakmile byla plenka lehce vlhká, začal protestovat a přitom mi na omak přišla v pohodě. Byl to cíťa,ale s Pamperskama se to změnilo. Neříkám, že ho nechávám v plence celý den, ale nepřebaluji tak často jako dříve.


Skvělým pomocníkem je indikátor vlhkosti, který se ze žluté barvy mění na modrou ve chvíli, kdy je plenka vlhká. Tohle mě neskutečně baví, protože, když prcek pláče, velmi rychle dokážu eliminovat možnost počůrané plenky. Lepíky drží i po opětovném zalepení, ale již několikrát se mi stalo, že jsem ve chvílích boje s prckem, který se za žádnou cenu přebalovat nechce, utrhla lepící pásek. Uvítala bych tedy pevnější materiál. Jinak se vrchní pás hezky přizpůsobuje tělíčku a celkově je plenka měkká, hebká a nikde neškrábe.
Nyní, uvedla značka Pampers na trh inovované Pampers Premium Care with 5 Star Skin Protection obsahující vylepšené hedvábně jemné materiály a technologii absorpčních kanálků. Plenka je jemná na dotek. Je mi příjemná, když po vnitřní stélce přejedu rukou a je modrá. Což mě velmi překvapilo, ale ničeho se nelekejte. Jedná se o systém absorpčních kanálků a komor, které fungují obdobně jako potrubní systém, sbírající dešťovou vodu do cisterny. Magické absorpční kanálky stejným způsobem pomáhají rovnoměrně rozprostřít vlhkost do komor.  Plenka prckovi vydrží celou noc a ráno je vše v ní. Ne na pyžámku nebo v postýlce. Pouze párkrát se mi stalo, že měl prcek flek na bříšku. Bylo to ve chvíli, kdy měl mít již větší velikost plenky. Po výměně se již nic podobného nedělo. Pokud prcek před spaním hodně pije, přijde mi, že je ráno plenka z vnější strany vlhká, ale nic není mokré. Pouze na dotek cítíte vlhkost.
Nové Pampers Premium Care with 5 Star Skin Protection zahrnují následující funkce:
  1. Nová hedvábně měkká horní vrstva: Zabalí vaše dítě do speciálně navržené hedvábně měkké vrstvy. Ta poskytuje ochranu pokožky, kterou si každé miminko zaslouží
  2. První a jediný systém magických absorpčních kanálků: Pomáhá rovnoměrně rozprostřít vlhkost
  3. Indikátor vlhkosti: Ukáže vám, kdy je potřeba dítěti vyměnit plenu
  4. Prodyšný materiál: Dolní vrstvou plen nepřetržitě cirkuluje vzduch
  5. Elastický pás: Přebalování je nyní ještě snadnější
My plenky nakupujeme na Feedo.czPampersPrémium programu vždy na dva měsíce.  A co vy? Jaké plenky používáte?

Vaše Betty

7 komentářů

  1. Tak ja absolutne spokojena nejsem, plenky jsem pouzivala od narozeni maleho a musela jsem je zmenit, protoze ta vylepsena verze stiplave smrdi chemii, ze se clovek boji plenku na tu prdelku dat a ihned se procura. Mam pocit, ze si o tom posledni dobou pisou mamky na vsech poradenskych webech :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Dobrý vecer, moc dekuji za komentář! Jak jsem psala, nekdy mi prijde, ze je plenka přes noc z vnější strany vlhká, ale neni to vždy a nic jiného mokrého neni. Přiznávám, ze jednu dobu mi plenky smrdely, ale ted ne. Asi záleží kde jsou plenky vyrobené. Bohužel ... Premyslela jsem o tom, ze si je zájezdu koupit do Německa kde nakupuji i prikrmy Hipp. Jsem zvědavá jaké budou. Názory maminek si jdu přečíst. Přeji hezky vecer, betty

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Betty, já bohužel spokojená nejsem :-(. Minulý týden jsem o Pamperskách psala na blogu a nám prostě inovované nesedly :-/. Za nás jsou o level horší než plenky neinovované...měj se hezky :-) Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoh Domčo, už jsem si článek přečetla. Je pravda, že my máme Pampersky vyráběné v Rusku a nesmrdí. Jen lehce jak jsi popisovala. Chci právě zkusit ještě koupit v německu. Vyzkouším i zelené :) Děkuji za komentář.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, tyhle pleny jsem sice ještě nakupovala kupovali jsme tady, mají tam jak jednorázové tak i látkové. Zajímalo by mě spíš co je pro dítě lepší jestli ty látkové, nebo jednorázové. Na těch látkových se více ušetří, je to pravda? A promiňte ještě za poddotaz.

    OdpovědětVymazat