Devítiměsíční prcek

pondělí 4. dubna 2016

Ano je to tak. Prckovi už bylo devět měsíců. Letí to jako voda. Vůbec si to neuvědomuji. Stále mám v sobě obrázky a pocity, které jsem si přivezla z porodnice. Pořád vidím toho bezbranného tvorečka, který ležel v růžové kovové postýlce. Ano, vyfasovali jsme růžovou a Jeníčka občas nazývali Kubíčkem, ale jinak bylo vše v pořádku.

Baby bio
Váha: 8 963 g
Délka: 73 cm
Počet zubů: 2
Počet nočního krmení: 0 (Juhůůů)
Počet nočního vstávání: radši nepočítám, ale vždy stačí najít dudlík a párkrát zasyčet
Nejdelší spánek přes den: 1 h
Počet spánků přes den: 3

Baby skills
Ten malý klouček, který mi neustále klečí, stojí za zadkem nebo visí na kalhotách, uděl neskutečný pokrok. Už neleží na bříšku nebo zádech. On leze rychlostí tryskáče a já se už bohužel nemám kam schovat. Vždy doleze za mnou a dožaduje se pozornosti a to i na toaletě. Kde si oblíbil toaletní papír. Je sranda ho pozorovat. Motá, motá, tahá ručičkou dozadu a směje s vyceněnýma dvěma zuby. Občas se na mě koukne a začne se smát ještě víc a tahat ještě rychleji. Asi ví, že mu to brzy zakážu. Nejšťastnější je, když rozmotá celý papír, vymotá se a ukořistí ruličku. Tu miluje. Klidně si odleze z koupelny a pustí se do ní. Papír je pro něj delikatesa. Prostě ho jí. Včera jsem otevřela můj oblíbený časopis Psychologie a uprostřed objevila dvě stránky, které měly vprostřed díru. Prcek si pochutnal. Vykousl si barevné kolečko.
Kdo by mi ty hračky stále nepodával? 

Kromě lezení a stíhání maminky nebo tatínka se naučil stát a stojí rád. Někdy vydrží i celé dvě hodiny. Stačí mu k tomu gauč a nějaká zajímavá věc (Většinou to není hračka.), kterou tahá nahoru a poté hází dolů. Ještě radši je, když na gauči někdo sedí a on tam stojí s ním. Opírá se a hází věci za sedačku, když ho to přestane bavit, začne padat. Hezky na záda. My třeštíme oči a bojíme se, aby nespadl až na zem. On se tlemí, přetáčí se a šplhá se opět nahoru. Za chvíli letí znovu. Bum, to je radosti.

Tohle mě celkem baví.

Nejlépe je u maminky.
Děda si moc přeje abych byl fotbalista. Míč mě baví :)


Pokud neleze nebo nestojí, neleží. To se nebojte. Už jste asi pochopili, že doma máme hodně, ale hodně aktivního jedince. Co tedy dělá? Klečí nebo sedí. Paráda. Vše se sedem začalo mít další rozměr a my jsme vyměnili na naší židličce Newborn set na Baby set. Prcek si v něm hoví. Sedí, stoupá si (bohužel) a buší do stolečku. Někdy si tam i hraje s hračkami. Světe div se. Na stoleček mu vždy nakrájím ovoce a dám křupky nebo chleba. Máme to sice všude, i na okně, ale prcek je spokojený. Miluji ten pohled, když si vezme do ruky banán, koukne na mě a zmáčkne. Banán mu protéká mezi prsty a on je spokojený. Maminka už méně.



Prcek reaguje a moc rád. Říká baba, mama a pak vydává určitý zvuk … nevím, jestli to napsat, ale zní to, jakoby si malý koník zařehtal. Tenhle pokřik vydává, když mi něco podává nebo má z určité věci radost. Moc rád mě krmí. Vezme jablko nebo banán, zařehtá a ručičkou směřuje k mé puse, dokud si nekousnu. Mimo to se strašně rád směje. Je veselá kopa a má rád společnost. Když je doma sám s mamčou, prudí. Když jsme ve společnosti, je to nejhodnější miminko a každý mi to nezapomene zdůraznit. Ten je tak hodný. Ty máš ale štěstí. Ano mám, ale doma si ho náležitě užívám.



Už se těším na léto, až tu bude cupitat a já budu mít vytahaný ruce jak dva hadry na podlahu. Těším se, až ho budu honit po terase a on bude střemhlav mířit k bazénu, i když neumí plavat. Těším se na jeho cokoli. Je náš, malý usměvavý čertík.
Jak zabavujete své děti? Máte tip na nějakou hru?

Vaše Betty

PS. Prcek už taky ví, že nenene znamená, že něco nesmí. U babičky s dědou to funguje, ale u nás doma? Co myslíte? Nasadí svůj úsměv a ručičku směřuje tam kam nemá. Je ale pravda, že když to řeknu víckrát, nechá to být a odleze.

Maminka ještě neřekla nenene. 

5 komentářů

  1. Tak koukám, že u nás je to dost podobné ;-). Jste teda o měsíc napřed, ale o to víc mě baví si číst, co mě za chvíli čeká. Náš prcek začíná lézt... teda dělá spíš takovou píďalku, je to hrozně vtipné, ale už se prostě posouvá tam, kam chce. Už se těším, až nám bude skákat na té sedačce :-). Teď nám zatím skáče na klíně... chci si ho pochovat a on jak zjistí, že má pod sebou moje stehna, šup na nohy a už jede. S jídlem je to fakt přesné, s tím rozmačkaným banánem mi to dělá taky, nebo kaše do ruky, to je taky moc fajn ;-).
    Ale Pájo, zajímalo by mě, jak jsi docílila toho, že se ti v noci na jídlo nebudí... u nás se to spíš horší, teď kojím v průměru 3x místo 1x, jak jsem kojila dřív.
    Jinak super článek a prcek má krásný kukadla ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marti, děkuji :) Jak jsme to Jeníčka odnaučili? To je na článek, ale zhruba tak, že jsem na tři dny vypadal z ložnice a manžel prcka konejšil. Prostě jsme mu dali najíst jen jednou, když už se nenechal uspat. V článku to budu muset opravit. Vrátili jsme se opět k tomu, že jednou za noc jí. Ve 4 h. Já kojila po 2h a pak se to začalo zhoršovat. Budil se i po hodině a dožadoval se mléka. Říká se, že u kojených dětí jde o závislost na mamince. Chtějí k prsu a ani nemají hlad. Navíc už mu prostě nestačilo mé mléko. Moc děkuji a držím palce :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marti, děkuji :) Jak jsme to Jeníčka odnaučili? To je na článek, ale zhruba tak, že jsem na tři dny vypadal z ložnice a manžel prcka konejšil. Prostě jsme mu dali najíst jen jednou, když už se nenechal uspat. V článku to budu muset opravit. Vrátili jsme se opět k tomu, že jednou za noc jí. Ve 4 h. Já kojila po 2h a pak se to začalo zhoršovat. Budil se i po hodině a dožadoval se mléka. Říká se, že u kojených dětí jde o závislost na mamince. Chtějí k prsu a ani nemají hlad. Navíc už mu prostě nestačilo mé mléko. Moc děkuji a držím palce :)

    OdpovědětVymazat
  4. je suprovej, taky máme 9 měsíc, řekla jsem, že pokud do 9m nebude spát celou noc, tak taky takhle zakročim. Pak jsem malé zkusila navýšit trochu příjem, tak začala spát sama nebo vytušila, co by jí čekalo:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :))) Prcek ma pred spaním kádí a 240 ml mléka a stejne se ve 4 budí :(

      Vymazat