Recenze: Hračky pro prcka

pondělí 2. listopadu 2015

Sedím na zemi vedle houpátka, ve kterém si hoví prcek a opírám se zády o komodu. Mám už lehce dřevěné nohy, ale pouze v této poloze mohu napsat další článek na blog. Náš prcek, totiž začal vyžadovat mou přítomnost. Není to vždy, ale ve chvíli, kdy je vzhůru déle než hodinu. Pak prostě musím být u něj. Proč ho nedám spinkat? Ještě nezabere a půlhodina trápení v postýlce mi za to nestojí. To radši budu sedět na zemi a občas mu podám hračku, kterou vyhodí na zem.  I o tom je mateřství, ale pojďme k hračkám, které jsem Jeníkovi pořídila na Feedo.cz.

Nikdy jsem nebyla zastáncem kupy hraček. Přijde mi to naprosto zbytečné a prckové si vždy oblíbí na určité období několik kousků a na ostatní věci se akorát práší. Vidím to i u  nás. Jeník má pár hraček, které ho baví a do ostatních párkrát bouchne ručičkou a nechá je ležet ladem. 

Před narozením Jeníka jsem se nechávala slyšet, že doma nebudou žádné plastové hračky. Dokázala jsem se s ostatními do krve přít a vymýšlet argumenty proč si Jeník žádnou plastovou hračku neoblíbí. Nechtěla jsem jim dát šanci, ale on si opravdu prcek vybere sám a tak už máme umělé kousátko a dvě neskutečně barevné hračky od Lamaze, které opravdu nemám ráda. No a co si myslíte, náš prcek si je oblíbil. Tahá brouka za dlouhé nohy a strká si plastové konce do pusinky. Co naplat (Stejně ho to přeučím, že ano.).

Na Feedu jsem při výběru hraček udělala kompromis. Vybrala jsem Jeníkovi dřevěnou hračku a pak umělé kousátko. Tajně jsem doufala, že prcek bude umělé kousátko ignorovat, ale nestalo se tak.

Hračky jsem vybírala podle věku prcka. Říkáte si jak jinak? No ono to tak někdy není. Už se nám doma válí několik hraček, na které Jeník ještě nemá, ale maminka si je prostě zamilovala a tak doma zatím jenom dělají parádu.  Dále podle materiálu. Ano stále dokola o tom píšu, já vím, ale ty přírodní materiály jsou prostě boží. Co z toho bude prcek mít a jak ho to bude rozvíjet. Jsme přeci ambiciózní rodiče :D. 

Pojďme se podívat na hodnocení hraček:

Kulaté barevné kousátko s korálky různých tvarů, které jsou volně pohyblivé. Kousátko je lehké a tak prckovi nedělá problém jej držet v ručičce, přendávat si jej a samozřejmě i strkat do pusy. Jednotlivé korálky mají různé barvy a povrch. Díky tomuto kousátku dochází k rozvoji jemné motoriky a koordinaci pohybů. 








Pozitiva:
Tvar – snadné uchopení
Pohyblivé korálky – prcek může kousátko uchopit přes korálky, ale i mezi nimi
Barevnost – lehce zaujme

Negativa:
Nenašla jsem nic kromě toho, že je umělé :D.

Aaa, tady mé srdce zaplesalo. Ano, konečně dřevěná hračka a to netušíte, jak jsem se cítila, když jsem otevřela krabičku. Z ní na mě totiž nevykouklo chrastítko, ale papírový sáček, ve kterém byl ptáček (Jsem básnířka). Chrastítko je kruhového tvaru, uvnitř je dvoubarevná kulička, která se protáčí a na krajích jsou přidělaná křídla. Jedno křídlo je kontrastní. Najdete na něm bílé puntíky v červené látce a druhé šustí. Chrastítko tak zlepšuje motoriku, soustředění, kreativitu a koordinaci pohybů. Jeník si s ní vydrží hrát velmi dlouho. Chytá ji za dřevěný kroužek a kouše do křídel. Poté si chytá křídla a šustí. Někdy jednou ručičkou drží chrastítko a druhou se snaží dotknout pohybující se koule uprostřed. Má tedy plno využití a prcek si jí velmi oblíbil. Nosíme ho i na procházky v kočárku.




Pozitiva:
Váha
Multifunkčnost
Materiál
Filozofie firmy, která je založená na ekologii

Negativa:
Jedná se o chrastítko, ale příliš nechrastí.
Mohla by se sama podávat prckovi do ruky


Už se chystáte na Vánoce? A budou mezi dárky i hračky? Pokud ano, zajděte se podívat na Feedo.cz, kde až do 8. 11. probíhají „Týdny hraček“  a vy si tak můžete pořídit dárky se slevou až 47%.



1 komentář