Jak přežít podzim

čtvrtek 12. listopadu 2015
Už první dny podzimu jsme si ho užili plnými doušky. Ukázal nám svou hřejivou tvář, kdy vás sluneční paprsky lehce laskají po tváři a přitom se vám lehce kouří od pusy. Je ráno, jdu do práce a usmívám se na plné kolo. Míjím pavučinu, na které se třpytí korálky z rosy. Sluníčko mi svítí do očí a já si připadám strašně šťastná. Tenhle podzim miluji, ale co jeho druhá tvář? Ta, kdy mrholí, je zima a zataženo? S tou se potýkám již několik desetiletí a furt ne a ne se jí zbavit. Co naplat. Musela jsem najít způsob, jak odvrácenou tvář podzimu přežít. Je jich víc a podělím se o ně s vámi.

1. Oblíbený hrnek

Asi mám malou úchylku na hrnky, ale téměř každý podzim si jeden pořídím. Všechny hrnky mají jedno spojovací znamení. Jsou obrovské! Mám puntikatý, se srdíčkem a nyní je mým nejoblíbenějším obrovský kafáč z New Yorku! Na ten nedám dopustit. No a k čemu obrovské hrnky? Vždy si do nich udělám mátový čaj s medem a pustím se do jedné z aktivit níže.

2. Svíčky kam se podíváš

Abych si k hrnku s mátovým čajem udělala pohodu, rozsvítím si plno svíček. Nejlepší jsou vonné s vůní karamelu, perníku nebo vánočního koření. Jejich aroma příjemně zahřeje a navodí sváteční atmosféru. Vyrážím pro ně do Ikea nebo mě zásobuje maminka, která je má ve svém obchodě nejlepší. Svíčky, které nevoní, strkám do luceren a svítím i v pokoji, kde zrovna nejsem. Mám ráda světlo a tyhle mihotající se plamínky mi vždy zvednou náladu.


3. Teplé ponožky a nejenom ty

Znáte ty krásné fotky nohou v ponožkách a u nich je hrnek? Taky přesně tak to u mě na podzim vypadá, akorát nemám tak krásné nohy a některé ponožky na sobě mají cucky. Avšak účel to plní. Nohy jsou v teple, zevnitř mě zahřívá čaj a já se s vůní pouštím do čtení oblíbené knížky nebo koukám na seriály! K ponožkám někdy ladím teplejší domácí úbor a zachumlám se do teplé deky.

Lištička jako ponožky? Musím mít :). Zdroj: Pinterest

4. Seriály

Aha a jsme u nich. Jsou mojí metlou a žroutem času. Hlavně na podzim, kdy se mi nechce aktivně skoro nic dělat. Čučím na jeden díl za druhým a rvu si vlasy, když série končí a na netu ještě není další díl. To jsou potom muka. Musím čekat a čekat a čekat a mě se nechce. Tak stahuji a rozkoukám další zábavný "seroš". No a na co se koukám? Je mi sice přes třicet, ale v mém repertoáru se objevují: Upíří deníky, The Originals, Hart of Dixie, Reign, Pretty Little Liars a aby se neřeklo, zalovila jsem i v intelektuálnějších rybnících. Sem tam se totiž kouknu na The Big Bang Theory. Každý večer … pssst.

5. Dobré počteníčko

Když mám vybitý počítač, nebo už není žádný aktuální díl, sahám po knížce. Přiznávám se bez mučení. Na podzim jde na řadu knížka až po seriálech. Dost se stydím a hodlám s tím něco dělat, ale když oni jsou ty Upíří deníky tak napínavý. Musím se, ale pochválit na nočním stolku se hezky tyčí pyramida všech knížek, které chci do konce roku přečíst. Držte mi palce.


6. Nákupy

Nákupy mě zachrání vždycky. Ať je jakékoli roční období, nákupní horečka mě pokaždé zahřeje na srdíčku. Zbožňuji chodit po obchodech a předběžně vybírat vánoční dárky. Vždy zamířím do knihkupectví a pak samozřejmě beru útokem regály obchodů s oblečením, protože i má skříň je neustále prázdná a já nemám každé ráno co na sebe. Máte splín? Vyrazte do ulic, kupte si Chai Tea Latte, usmějte se a kupte si něco na sebe! Podzim pak může být mnohem růžovější.

7. Přípravy na Vánoce

Když už mi doma voní perník a všude se mihotají světýlka, musím se připravit na Vánoce. Sepíšu si seznam dárků a v knížce s recepty na cukroví si zaškrtnu ty, které bych chtěla letos upéct. Neupeču. Nikdy, i když letos bych se mohla hecnout. Loni jsem upekla vánoční štolu, kterou všichni snědli ještě v říjnu, ale cukroví? Do toho jsem se ještě nepustila...


2 komentáře

  1. To jseu pekne body, nekterych se drzim, nekterych ne, kazdy mame sve ritualy a je to tak dobre. Co mame rozhodne spolcne jsou hrny, letos jsem si poridila dva, maji idealni velikost a dekor jakoby pleteneho svetru, idealni na podzim a zimu :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím Báro, děkuji za komentář. Myslím, že hrnky jsou nedílnou součástí podzimu a co teprve čas Vánoc!!! Ty svetrové se k nim hodit určitě budou.

    OdpovědětVymazat