DIY - Vánoční věnec

pondělí 30. listopadu 2015

Dlouho jsem se neozývala, ale mám k tomu (myslím) pádný důvod a omluvu. Už jsme přestěhovaní. Paráda. Jásám a skáču do stropu, protože tyhle dny byly dost náročné a  my konečně začínáme mít o něco volněji, i když je to celkem relativní, protože nám toho chybí ještě spousty udělat ... Navíc tu nemám svoji (neustále „prázdnou“) skříň. Moje šatna tady zeje prázdnotou. Mám tu jedny boty a pár svršků, ale můžu tu žít a to je hlavní. Včera jsme společně s prckem oslavili první Advent a je nám v novém domově moc dobře. 

Za zvuků praskajícího dřeva v krbu a opojená chutí vánočního čaje (svařák si letos prostě nedám) jsem se pustila do výroby vánočního věnce na dveře. Ve chvíli, kdy jsem vyndala věci na stůl, jsem si uvědomila, že by vás výroba takového věnečku mohla zajímat a tak jsem se jala foťáku a vše zdokumentovala ... jen nebylo světlo. Doufám, že se vám výsledek bude líbit. Tady je můj první DIY projekt. Jdeme na to.

Budete potřebovat:
1x drátěné ramínko
10 snítek Eukalyptu
Větvičky z jehličnanu 
Malé kuličky na zdobení s drátkem (nevím jak se přesně jmenují)
Vázací drátek
Kleště
Dobrou náladu

Postup:
1. Změníme tvar ramínka na kruh. Nemusíte se snažit o dokonalý kruh, protože větývky to krásně zamaskují.



2. Vezměte snítku eukalyptu a vázacím drátkem jí připevněte k ramínku. Nechte vždy konec čouhat. Asi v polovině již připevněného eukalyptu, začněte přivazovat další větývku a vše opakujte dokud nebudete mít celý kruh zelený. Některé větývky jsem pouze omotala. Vznikne tak větší zelená plocha.



3. Dále jsem přidala větývky Tisu. Vy můžete použít jakýkoli jiný jehličnan. Já měla po ruce větévky z ještě nezasazených tisů u nás na zahradě a tak jsem je lehce oholila. Pssst. Postupujte v obou směrech od spodního středu kruhu. Větývky můžete přidat kolem celého kruhu, ale mě se líbily pouze ve spodní části.



4. Nakonec jsem do spod věnce navázala ozdobné kouličky. Nejprve jsem si je svázala jejich vázacím drátkem k sobě a poté je připevnila a upravila na věnečku.

5. Tadá, je hotovo. Nic složitého, protože já mám ráda jednoduché věci a navíc, nejsem příliš manuálně zručná.



Dejte mi vědět, jak se vám věneček líbí. Já jsem z něj nadšená, protože je z ekalyptu, který miluji a opravdu se mi líbí. Mým nynějším úkolem je vymyslet, jak jej pověsit na dveře. Nikam nemůžu zatlouct hřebíček. Prozatím nám zdobí obývák.

PS.: Tvoříte na Vánoce? 

PPS.: Ten věnec krásně voní. Taky milujete vůni Vánoc? Už se to blíží... Cink, cink

PPPS.: A teď už opravdu naposledy. Jenikovi bylo včera pět měsíců! Začíná být pořádná sranda.

Vaše Betty.

Žádné komentáře