Pokojíček pro prcka

pátek 24. dubna 2015
„Přátelé, chvátám, chvátám, nemám chvíli klid. Já tam, já tam, dávno už měl být.“ Tak tato slova vystihují mých pár hektických týdnů, kdy nevím co dřív. Přesto začínám mít výbornou náladu, především když mě prcek dloubne do břicha tak, že se leknu nebo má škytavku, díky které mě stále šimrá v podbřišku. Vím, že je v pořádku! No a ještě k tomu ty hormony. Stále tvrdím, že se nic neděje a, že jsem v naprosté pohodě, ale ono to tak úplně není. Naštěstí mám neskutečný příval pozitivní energie a dokážu se smát i několik minut věci, která nikoho nerozesměje. Jsem malý kulatý smíšek, který před sebou valí každý den větší a větší bříško a příliš nevnímá okolí. V tomto stavu jsem byla nucena začít vymýšlet pokojíček pro našeho prcka a myslím, že moje dobrá nálada a láska k nepoznanému se na něm pěkně odrazí.

V prvních měsících budeme mít prcka u sebe, ale chtěla bych, aby co nejrychleji spal ve své postýlce. Uvidíme, jaká bude praxe, protože věřím, že je pohodlnější se pouze překulit na bok, nakojit a zase usnout. Přecházení do jiné místnosti je dost unavující, přesto chci mít pokojíček připravený. První nápady vznikly již na dovolené, kdy jsme na letišti neměli co dělat. Vše jsem si napsala na ubrousek, který je doma schovaný! Jsem tak sentimentální, že jej snad nechám zarámovat a pověsím si ho někam :). Pokojíček bude jednoduchý a ponese se v severském stylu. Ano přiznávám se. Miluji šedou, bílou a černou. Tak bude vypadat i celý náš dům. Pro někoho možná trochu sterilita, ale pro mě realita. Jak to teda bude vypadat? Mrkněte se na fotky z Pinterestu, u kterých usínám každý večer a představuji si, jak tam ten náš prcek řádí.

Jednoduchá bílá postýlka a girlandy, které prckovy vyrobíme podle vybraného jména.
Krásně upravený prádelník od IKEA. Stačí přidat pár vystřižených kapek z černé lepící fólie.
Světlo Miffy nesmí chybět v žádném rošťáckém pokojíku.  My už se na něj těšíme!
Poličky ve tvarů baráčků již čekají na připevnění, ale to půjde až v říjnu, kdy bude vše připravené. Nemůžu se dočkat.
Na detailech záleží.- Kožešinu, která v létě chladí a v zimě hřeje seženete v IKEA nebo musíte mít tak skvělé rodiče, kteří ji seženou z bio farmy (Bylo mi té ovečky líto...).  Povlečení nám stále chybí. Máte nějaké tipy?
Houpací křesílko Vitra je už doma, ale prozatím se v něm houpu jenom já.


V prckově pokojíku nebude chybět ani pořádné Teepee, ale musí nám ještě povyrůst.

Tahle postýlka je výborná. Můžete sundat bočnici a mít ji u postele vedle sebe.
Nezapomeňte na polštářky, které budou zprvu pouze dekorací a potom i hračkou.
Inspirovala jsem vás? Doufám, že ano. Jaký pokojíček chystáte nebo máte vy? Jdete do více barev? Těším se až vám ukážu ten náš, opravdovský pokojík.

Vaše Betty.

8 komentářů

  1. Ahojky, krásné pokojíky. Ten Tvůj se určitě taky povede;-) Pokojík malému moc neřeším, protože postýlku a přebalovák podědíme. Nový budu řešit až tak ve dvou letech prcka a na to se fakt těším. Jinak s šedou Tě naprosto chápu, já ji taky miluju; -) I kočárek je šedočerný, snad se prďolkovi bude líbit :-) Díky za takové pěkné články a pěkný víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pavli, moc děkuji! Jsem ráda, že se ti články líbí a kočárek v šedo černé!!! Schvaluji, určitě bude úžasný. Přeji hezký zbytek neděle, Betty.

      Vymazat
  2. Moc ráda Te čtu Betty :) verim, že budeš pokračovat pak i s mimcem v naruci, už ted se tesim da další clanky :) bude těžší najit čas, ale Já rikam, že je vse o prioritach a na co člověk chce, na to si cas najde ;) k.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kristýnko, doufám, že se máte na mateřské dobře. Opravdu je vše o prioritách. Jen si je umět udělat :) Budu se to muset naučit, protože teď mi příjde důležité úplně vše co dělám. Děkuji, že mě čteš! Hezkou neděli, Betty

      Vymazat
  3. Ahoj Páji, nevím, jestli znáš fb stránku "Muzpony - nábytek pro děti, dětské hračky, baby, miminko", mají tady nádherné povlečení pro děti ve tvém stylu! :) Tak koukni!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Žanet, děkuji. Obchůdek znám, má tam vybranou postýlku :), ale je pravda, že na povlečení jsem nekoukala. Mrknu se. Děkuji za tip. Betty

      Vymazat
  4. Já si zprvu hlavu s pokojíčkem moc nelámala. Až postupem času jsem se pustila do jeho výzdoby a stejně ještě pořád není hotový. Mám ráda bílý nábytek a tak v něm nechybí bílá komoda na oblečení a bílá knihovna. Dřevěnou postýlku jsme zdědili, ale budeme jí za chvíli měnit a tak ta nová bude asi zase bílá. Stěny jsou světlé, jen jedna stěna je modrá s nálepkami ptáků v křoví. Na zdi jsou zelené poličky. A taky jsem neodolala dětským nálepkám na zdi. Ty zdobí další stěnu, na kterou jsme namalovali silnici a po ní se prohání zířata v autech.
    Pokojíček jsme zdobili podle toho, co se Járovi líbí.
    Těším se na fotky toho vašeho pokojíčku.

    OdpovědětVymazat
  5. Bože to je nádherné, krásné, stylové, úplně mi přechází zrak. Jestli jste opravdu vašemu prckovi takto vybudovali pokojíček, bude to jednou to nejšťastnější dítě na světě. Opravdu boží. Až je mi líto, že ten náš to takhle stylové nemá. Ale chceme mu teď k vánocům pořídit tuhle postel ve stylu domečku a bude se jistě moc hodit do jeho království. Přeji vám mnoho štěstí a zdraví :)

    OdpovědětVymazat