Svatba snů

pondělí 22. září 2014

Dnes je to přesně jeden měsíc, co si zvykám na oslovení paní a neustále předělávám podpisy. Ano, stále se podepisuji svým rodným příjmením a pak se sáhodlouze omlouvám za to, že se takhle vlastně nejmenuji. Ten jeden měsíc utekl jako voda a já si přijdu stále stejná! Možná ještě o něco víc zamilovaná.

Svatba se stala jedním z nezapomenutelných dnů mého života. Proběhla přesně podle mých představ a s klidem na duši můžu říct, že bych nic neměnila. 

Pájooo, vstávej. V den D mě vzbudila maminka s úsměvem, ale i velkou nervozitou v hlase. Byl to i pro ní a celou rodinu velký den. Já jsem automaticky vstala a nepřemýšlela nad tím, co se dnes bude dít. Snědla snídani a vyrazili jsme pro auto a vyzvednout cupcakes na náš Candy bar. Celou dobu mi probíhalo hlavou pouze to, že jsem neskutečně klidná a asi nebudu brečet. Hurá, nebudu za plačku. Ve chvíli, kdy jsem si vyzvedávala nejlepší cupcakes v Praze a Lelí na mě hodila svůj pohled, který říkal, mám tě ráda, ihned jsem věděla, že to nezvládnu. Nasedla jsem do auta a snažila se uklidnit. Jsem strašný cíťa! A o všech těchto citech, slzách, úsměvech a jiskrách v očí všech přítomných lidí byla celá svatba, ale o tom teď pomlčím.

Chtěla bych všem poděkovat za to, jakou nám udělali svatbu. Myslím tím, všechny naše hosty, kteří se neskutečně bavili a udělali náš den tím nejlepším v našich životech. Díky!

Svatba byla v rutikálním stylu a velmi jednoduše laděná do pastelových barev. Celý koncept jsem  konzultovala s Helčou (Bestevents) a květiny s výzdobou nám dělala Lenka OdMaud, která mi uvázala tu nejnádhernější kytici a věneček. Vše bylo sladěné do dokonalosti, vlaječky, náš bryndák s vlaječkami a vyšitými jmény, dřevěné kulatiny, na kterých stály květiny, světýlka a plno svíček! Jedním z hlavních prvků byly sukulenty, které jste mohli najít na stolech, u ženicha v klopě, ale i v mé svatební kytici a na dortu, který byl legendární. Jak vzhledem, tak i chutí. Stálé na něj vzpomínám. Bez mučení se přiznávám, že bych se mohla vdávat každý měsíc. Mluvím o svatbě každý den a to už je měsíc po ní. A myslím, že ještě dlouho nepřestanu :)

Dokonalý dort od Prague City Cakes
Dort nebyl jedinou sladkostí, kterou jste si u nás mohli dát. Jak jsem již psala, měli jsme i Candy bar. Sladký koutek nebyl pouze od jednoho dodavatele, ale podílelo se na něm více slečen. Možná se vám může zdát, že je s tím více běhání, ale já si stojím za tím, že každý je expert na něco jiného. Když děláte Sweet bar, nejprve si řekněte v jakém stylu a barvách jej chcete mít. Ono je totiž  těžké změnit čokoládový fondán na sněhově bílou pěnu. Potom si už můžete vybírat sladkosti. My vše ladili do pastelových barev a tak jsme se vrhli na vybírání Macarons od Mon Macarons, které jsou naprosto geniální a můžu je chuťově srovnat s legendárními Ladureé. Nepoznáte rozdíl. Mé chuťové pohárky se při ochutnávce staly závislými na slaném karamelu. Doporučuji! Slaná chuť mísící se se sladkým karamelem se vám lehce vedle sebe válí po jazyku, jako dvě kamarádky na pláži. Dalšími slaďouchy byly mini cheesecaky s karamelem a pekanovým ořechem,  ručně balené karamelky (vypadá to, že miluji karamel a to jsem donedávna tvrdila, že ho nejím), panacota s malinami a meruňková pěna. O toto všechno se postarala Chez Lucie a já jí tleskám, i když se musím přiznat, že jsem měla její cheesecake pouze na ochutnávce. Na svatbě se po všem slehla zem a já měl půlku cupcaku a pár macaronek. Na stole se našel i mini dort s příchutí  red velvet (Atraktivní červený korpus s bílou náplní ze smetany a mascarpone. Brusinky nebo maliny zvýrazňují jeho delikátní chuť.) a cake pops od tvůrkyně dortu. No a samozřejmě tam nechyběly ani cupcakes!



Jakmile víte, které sladkosti na candy baru budou, vezměte si papír a nakreslete si, kde co bude stát a podle toho si vybírejte na internetu, doma nebo babičky nádobí, které budete potřebovat. Uvědomte si i to, jak je co vysoké, abyste vedle sebe neměla věci, které se zastíní nebo se k sobě prostě nehodí. Na papír si načrtněte vše, co na stole chcete mít. Někdy zjistíte, že je toho moc nebo, že je to prostě perfektní! Takže Candy bar je hotov!

Fotografie našich kamarádů z Instagramu
Další tip na svatbu snů? Úplně to není o dekoracích, které jsem měla od Lenky dovedené k dokonalosti, ale spíše o atmosféře. Pozvěte opravdu lidi, na kterých vám záleží. Nezaobírejte se tím, že někoho pozvat musíte, protože on pozval vás. Někdy je to těžké, ale co se dá dělat. Pouze ti nejbližší a lidé, kteří vám to přejí, dodají svatbě na jejím glancu. Já jsem byla ze všech strašně nadšená, protože si to neskutečně užili všichni, i když jsem s nimi nemohla trávit každou minutu. Vzpomínám si na jednu chvíli, kdy jsem usedla ke stolu a chvíli všechny pozorovala. Uvědomila jsem si, že se všichni baví, a že to není pouze o nás dvou!

A co dál? Co takhle Smilebox? Když jsme s Helčou vše plánovaly, lámaly jsme si hlavu nad tím, co budou hosté dělat ve chvíli, kdy se budeme fotit. Je to strašný prostoj, takové to vakuum, kdy se všichni dívají na hodinky a řeší, kde se ta nevěsta se ženichem flákají. Někdy jsem i slyšela, že je to od novomanželů neslušné, že je nechají a jdou si po svých. My jsme tomu chtěli předejít, a proto jsme si vymyslely foto koutek s polaroidem. Tato varianta tu byla do chvíle, než se má svědkyně s jejím přítelem a kamarádkou ozvaly, že pro nás mají svatební dar. "Pájo, chtěla by jsi na svatbě Smilebox?" No jasně, že chtěla. Nemohla jsem ani dýchat. Byla jsem štěstím bez sebe. Smilebox se tak stal dalším vrcholem našeho svatebního dne. Všichni si jej užili i starší generace se po chvílích ostýchání pustila do vyvádění s kníry a klobouky. Nejlepší na tom je, že si fotku můžete rovnou vytisknout nebo si jí  nechat poslat na email. Bylo to perfektní a my jsme mohli alespoň na chvíli zmizet. Pokud je Smilebox finančně náročný, udělejte si foto koutek sami. Stačí si pořídit rekvizity, zástěnu a třeba starý rám od obrazu, který pověsíte a lidé se za ním mohou fotit. Poproste zručného kamaráda, který vám to nafotí a máte domácí Smilebox.




Aby šlo vše hladce, měli jsme předem vytvořený program, který jsme vyvěsili na několika místech na svatbě.  Myslím, že se společně se svatebníma webovkama vyplatil. Nikdo nikde zmateně nepobíhal a věděl, kde se co děje. Proto si několikrát vytiskněte program a dejte o něm všem dopředu vědět, klidně i pomocí emailu. Nakonec ho nezapomeňte vystavit na viditelné místo. Co bylo v našem programu? Samozřejmě novomaželský tanec, krájení dortu, koupání a focení ve Smileboxu, novomanželský kvíz, za který děkuji a tanec s prskavkami, který měl neuvěřitelnou atmosféru. Vše bylo naplánované tak, že ve chvíli, kdy se zábava začínala zadrhávat, přišlo něco nového a všichni byli zase jak na pérkách.


Nezapomenutelnou se vaše svatba také stane díky fotografiím, které vám i po letech připomenou, jak šťastný jste byli ve chvíli, kdy jste se brali. Jsou to přesně okamžiky, na které bychom nikdy neměli zapomínat a myslet na ně i ve chvílích krize. Toto všechno vám připomenou i vzpomínky promítnuté na papíře. My jsme si jako fotografa vybrali Honzu Martince, člověka, kterého známe a líbí se nám jeho práce. Při volbě fotografa vybírejte podle svého vkusu. Tentokráte ne, podle ceny. Líbí se vám někoho práce? Jděte do něj, protože, to co vám pak zůstane ve svatebním albu, vám už nikdo nevezme. Za mě, svatební fotky musí být. Honza se neskutečně sžil s prostředím a s lidmi, kteří na svatbě byli. Během celého dne jsem ho příliš nevnímala o to větší bylo překvapení, když jsem viděla první fotky. Byly božské a vystihovali atmosféru našeho dne. Nejde o fotky, které jsou naaranžované, ale Honza jednotlivými fotografiemi převyprávěl celý náš příběh, který  v mém případě potřeboval doplnit, protože díky euforii jsem plno věcí nevnímala naplno :).

Pár fotografií z předsvatebního focení.
Chcete ještě živější vzpomínky? Vsaďte na video. My do něj šli a vybrali si Primetime video, tedy Leoše Brabce, u kterého bylo jasné, že nás v žádném případě nezklame. A jak to dopadlo? Nezklamal, ale ještě více nás ohromil. Očekávali jsme dvoupatrový dort a dostali jsme dort čtyřpatrový. Je exklusivní a já vím, že jednou si k němu sednu se svou dcerou nebo synem a ukážu jim, jaké to bylo, když jsme se s tatínkem brali my. Video není přímo romantické, ale přesně odráží naše duše. To jací s Honzíkem jsme a co máme rádi. Natáčení s Leošem bylo plné neočekávaných chvil. Koupáni v lomu Velká Amerika při 16 stupních, běhání po skále a plno smíchu. Leoš je člověk, který umí bavit své okolí a někdy baví i sám sebe pouze tím, že je :). Vidí i za roh a přesně ví, co jednotlivými věcmi sleduje. Někdy jsme si  s Honzíkem připadali jako blázni a pak to byly ve videu ty nejlepší záběry. Ve svatební den jsem o Leošovi věděla pouze ve chvílích, kdy se s námi bavil a netočil. To video od pana mistra je boží. Koukám na něj každý den :). Pssst, i několikrát denně a přemýšlím o tom, že bych se příští týden chtěla opět vdávat. Jinak jej najdete tady


Co tedy dělat aby byla vaše svatba svatbou snů? 
  • V den svatby to nechte na někom jiném a užívejte si vše, co tento den nabízí. 
  • Nenechte si do věcí, které si na svatbě přejete příliš hovořit. Je to váš den.
  • Mějte předem vše připravené a vyjasněné. Vy už nic neřešte.
  • Pozvěte lidi, kteří jsou vám nejblíže.
  • Vymyslete aktivitu, která zabaví svatebčany ve chvíli, kdy se jdete fotit.
  • Myslete pouze a jenom na to, že se vdáváte. To, že se něco děje mimo plán, hoďte za hlavu nebo z toho vytěžte to nejlepší. 
  • Užívejte si vzácných chvil a myslete na to, že je to váš den.

Speciální díky patří Helče Beštové. Jsi "simply the best". Díky za tvoje nadšení a míru empatie, kterou si projevila při plánování naší svatby. Pokud si chcete nechat svatbu zařídit od někoho jiného nebo potřebuje konzultace? Vsaďte na Helču a její Bestevents.

Ještě speciálnější dík, patří našim rodinám. Jste nejlepší! Svědkyni a všem, co se bavili s námi.

A co se manželstvím změnilo? NIC. Jsme stále takoví, jako dřív a možná se máme ještě o krapek více rádi.

4 komentáře

  1. Dobrý den, krásná svatba :). Měla jsem možnost nahlédnout na Vaše svatební video. To je jedním slovem nádhera :). Ale co mě tam zaujalo, ve svatebních kornoutkách jste měla na házení bobkový list? Nebo co to tam bylo za směs? Děkuji, Ivona

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, Ivono,moc dekuji. Byl to neuvěřitelný den, který bych chtěla prožívat každy rok :) v kornoutcich byly listy eukalyptu :) hezky den

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké fotky

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, hezká svatba. My jsme měli náš významný den v loňském roce. Abychom měli památku na náš svatební den, dali jsme si udělat video tady v tomto fotoateliéru. Přeji krásný den. R.

    OdpovědětVymazat