Grand hotel Imperial: designový hotel i pro děti

pondělí 5. listopadu 2018


Když se řekne Liberec, představím si bílé tygry a Ještěd. Co napadne vás? Sedněte si a v klidu se zamyslete. Tedy pokud vám u nohy neskáče prtě a nedožaduje se pozornosti. Co jste vymysleli? Já si s Libercem nově spojuji i Pytlouna. Tedy Grand Hotel Imperial, který je součástí hotelové rodiny Pytloun. Ne nadarmo jich je v Liberci několik.


Když jsem se dozvěděla, že díky Slevomatu pojedeme do Pytlounu a právě do Grand hotelu Imperial, popadla mě nostalgická nálada. Už jsme tam byli společně s manželem. A byla to první společná noc bez Jeníčka. Ten si užíval babičky a dědy a my šli spát. Konečně celá noc bez buzení a v těch postelích se spalo tak sladce. Pokud si chcete také odpočinout, koukněte se na nabídku hotelu na Slevomatu. A pokud vás zajímají další podrobnosti, můžete číst dále.

Cesta do hotelu je naprosto jednoduchá. Vyrazili jsme z Teplic po dálnici D8 a za chvíli frčeli po D10 téměř až před hotel. On totiž leží strategicky téměř v centru města, ale zároveň velmi blízko sjezdu z dálnice. Pokud necestujete autem, i to není problém, protože hotel je nedaleko autobusového a vlakového nádraží. Nebojte, na pokoji vás houkání vlaků nezbudí, to spíš vaše děti. Auto jednoduše zaparkujete před hotelem nebo na parkovišti, které je naproti hotelu. Cena za jeden den parkování je 199 Kč a auto je pod kamerovým dohledem. Mnohé jistě potěší, že hotel je nedaleko iQLANDIE a Centra Babylon.

Hotel se tyčí v mírném kopci, kde jezdí tramvaje a vy si na chvíli budete připadat jako v San Franciscu. Svým šedým vzezřením vám může připadat lehce pochmurný, ale když vejdete dovnitř, ohromí vás krásný moderní a nadčasový design. Autory interiérů jsou renomovaní architekti Roman Vrtiška a Vladimír Žák. Útulná zlatá barva a skleněné koule vás pocitově zahřejí. Pohodlná křesílka a krásná knihovna vám dodají na pocitu domova. My se chvíli rozkoukávali a hledali potenciální hrozbu. Tedy něco, co může prcek rozbít. Nenašli jsme nic, a tak jsme směle přistoupili k recepci, kde číhala hrozba v podobě bonbonů a také sklenička sektu. Ano jeden dostal. Ne sekt, ale bonbon.




Poté jsme zamířili rovnou do pokoje. Než se do něj dostanete, projdete chodbou, která je komorně osvícená fialovým světlem a všude visí závěsy. V tu chvíli si ženy musí připadat jako princezny. Nevím, jak si teda připadali kluci. V hotelu si můžete objednat ubytování ve standardním pokoji nebo v jednom z 20 unikátních designových pokojů.


My byli v designovém rodinném pokoji pro čtyři osoby a nechali jsme si přidat i dětskou postýlku. Tu vám připraví na vyžádání předem. Chtěli jsme ji pro prcka, protože z klasické postele nám padá. Pokoj byl vcelku prostorný. K postýlce se tam vešel i kočárek. Jediné, co nám vadilo, byla malá skříň, do které se nevejde více věcí. Na pokoji je prosklená koupelna a vířivá vana, ve které si večer užíval prcek. Přidal si bublinky (ne ve sklence) a bublal a bublal. Vyndat jsme ho museli násilím s varhánky na každém prstíku. K dispozici jsou i sprchové gely, šampón a základní hygienický kit. V podstatě si na mytí nemusíte nic vozit. Zdarma si v pokoji můžete udělat Nespresso kávu a čaj. Pokud vše vypijete, nemusíte se bát, protože pokojová služba vám vše doplní. Nebojte se ani pokud děti pijí mléko z lahvičky. Rychlovarná konvice tu je pro vás připravena.


Za poplatek si pak vyberete pochutiny a nápoje v bohatě zásobeném minibaru. Prcek mu dal zabrat. Mimo jiné si zásoby schovával pod polštář nebo do koupelny. Na pokoji je automatické ovládání závěsů (pozor na děti, rádi si s ním hrají), TV, tablet a WIFI je také samozřejmostí.  Z pokoje jsme byli všichni nadšení a ihned vyzkoušeli postel. Skáče se na ni moc dobře, a ještě lépe spí. Jen děti prostě vstávají brzy. Nejvíce srandy jsme užili koukáním okénkem z koupelny. V pokoji je totiž koupelna částečně prosklená a vy tak na druhé vidíte, když stojí u umyvadla. Myslím, že nejen děti budou nadšené 😊.


V hotelu je restaurace Zlatý kohout, kde se podávají bohaté snídaně. Vybírali jsme ze sladkého koutku – doporučuji domácí štrůdl, slaného a teplého pultu. Můžete si sami udělat fresh, napít se džusu, čaje sypaného nebo v pytlíku, kávy či mléka. Pokud patříte mezi opravdové „coffe lovers“ můžete si nechat udělat kávu přímo z kávovaru. Ta však není součástí běžné nabídky a zaplatíte jí zvlášť. Děti si mohou dát cereálie nebo jogurt s müsli, anebo taky croissant. Máte problém s laktózou? Najdete tu i sojové mléko. Jogurt můžete mít řecký či nízkotučný. Ovoce a zelenina je jasná. U snídaně jsme vždycky seděli dlouho, protože nám bylo tak nějak dobře. Restaurace Zlatý kohout je designově takovým prodloužením vstupní haly hotelu. Najdete tu plechovou zlatou stěnu, nádherná skleněná industriální světla a vybavený bar, ke kterému jsme se samozřejmě nedostali.


Do stejné restaurace můžete zajít na oběd či večeři a řeknu vám, že to stojí za to. Doporučuji vám dát si sladkou tečku v podobě pěny z belgické čokolády na sezamovém lůžku s ovocem. Já si ji dala hned 2x.  Personál je velmi ochotný a neměl problém s dětským jídlem, které nám kuchař uvařil, přestože nebylo úplně v nabídce. Číšníci vám pro dítě připraví dětskou židličku a hlavně, je v restauraci i dětský koutek, kde mohou děti malovat na stěnu, jezdit na slonech, válet se na pytlích (Vždyť jsme v hotelu Pytloun, ještě aby tu nebyly.), koukat na pohádky a vařit delikatesy v kuchyňce. Jen náš prcek v něm nechtěl být sám, a tak jsme tam hospodařili spolu. A tip na závěr? Na večeři je dobré si udělat rezervaci.



Náš celkový dojem z hotelu je …, napínám vás? Je pozitivní. Není to málo? Je prostě skvělý, protože se na nás všichni usmívali a služby byly perfektní. Za nás Kůčovce jsme tu nebyli naposledy a můžeme hotel doporučit i rodinám s dětmi. Jen pozor na ten minibar s čokoládou. Prcek se s jednou ukryl v koupelně a snědl ji. Pak nám tam skákal po posteli snad do půlnoci.


No a co by to bylo za víkend bez výletů? Tady jsou naše tipy"


Na kávu si určitě zajděte do Mikiny, Cafe Kytka nebo Férové palačinkárny.

A kam jsme vyrazili za zážitky v Liberci my? To vás čeká v dalším článků.

Mějte se bájově,
 Vaše Betty.

2 komentáře

  1. Krásné fotky. Hotel Imperial má krásný interiér :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Nelo, moc děkuji za pochvalu i komentář a vlastně za to, že jsi četla článek. Opravdu je to tam krásné a všichni byli milí. Hezký večer,
      Betty

      Vymazat