Recept: Sušenky z arašídového másla se solí

úterý 28. listopadu 2017

Ha, recept jste tady asi nečekali. Ani já ne, ale my míníme a život mění. Přestože nejsem žádná food blogerka a ani na ní nechci aspirovat, recept je tu. Sice jsem dlouho přemýšlela nad jeho zveřejněním, ale proč ne. Pečení a vaření se v mém mateřském životě stalo mou součástí. Nestačím udivovat mé okolí a rodinu. Vařím a peču moc ráda. Dokonce mě to baví a celkem se mi i daří. Tedy až na některé zdravější verze pokrmů nebo jejich vzhled. Ten tedy ještě nemám vychytaný a doufám, že mi odpustíte podobu mých cookies. Vzhledem se nenechte ošálit, jsou totiž hříšně dobré a u nás nezbyla po dvou dnech ani jedna sušenka.

Jedná se o velmi nenáročný recept, ale výsledek vás ohromí. Sušenkové bochánky jsou na povrchu křupavé, ale uvnitř krásně vláčné. Když do nich kousnete, uslyšíte lehké křupnutí a pak se vám na jazyku rozlije blaho. Burákové máslo ve spojení se solí je naprostá bomba, která exploduje v ústech a nenatropí paseku. Jen vás na okamžik donutí zastavit.

Nebudu vás déle napínat, jdeme na to.

INGREDIENCE
240 g třtinového cukru enerBio 
2 šťastná vajíčka (pokojová teplota)
½ čajové lžičky vanilkového extraktu nebo špetku vanilkovéhoprášku
Mořská sůl na posypání


Je toho málo, viďte a teď ještě postup. Myslím, že budete koukat.

POSTUP
Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.  Pote si v misce smíchejte cukr a dvě vajíčka. Míchejte, dokud se vajíčko s cukrem nespojí a vytvoří hladkou hmotu. Pak přidejte vanilku a arašídové máslo. Opět míchejte, dokud nebude těsto vláčné a jemné. Vše bude správně umíchané ve chvíli, kdy vám konzistence bude připomínat dobře propracovanou modelínu Play-Doh. Máme téměř hotovo. Teď vytvarujte malé bochánky těsta na pečící papír a osolte mořskou solí. Já je tvarovala jako noky ve velkých lžících, ale doporučovala bych je udělat o něco menší, protože pak se vám v troubě rozjedou a nebudou tak hezké.



Pečte po dobu 20 minut. Pokud máte sušenky menší, stačí 15 minut. Poté je vyndejte, nechte chvíli (5 minut) na plechu a pak přendejte a nechte zchladnout.  Dobrou chuť a dejte mi vědět, jak vám chutnaly.


Vaše pekařka začátečník Betty.

PS: Myslím, že by z nich bylo i hezké vánoční cukroví, když je tedy zmenšíte :).


Žádné komentáře