Ha, recept jste tady asi
nečekali. Ani já ne, ale my míníme a život mění. Přestože nejsem žádná food blogerka
a ani na ní nechci aspirovat, recept je tu. Sice jsem dlouho přemýšlela nad
jeho zveřejněním, ale proč ne. Pečení a vaření se v mém mateřském životě
stalo mou součástí. Nestačím udivovat mé okolí a rodinu. Vařím a peču moc ráda.
Dokonce mě to baví a celkem se mi i daří. Tedy až na některé zdravější verze
pokrmů nebo jejich vzhled. Ten tedy ještě nemám vychytaný a doufám, že mi odpustíte
podobu mých cookies. Vzhledem se nenechte ošálit, jsou totiž hříšně dobré a u
nás nezbyla po dvou dnech ani jedna sušenka.
Jedná se o velmi nenáročný
recept, ale výsledek vás ohromí. Sušenkové bochánky jsou na povrchu křupavé,
ale uvnitř krásně vláčné. Když do nich kousnete, uslyšíte lehké křupnutí a pak
se vám na jazyku rozlije blaho. Burákové máslo ve spojení se solí je naprostá
bomba, která exploduje v ústech a nenatropí paseku. Jen vás na okamžik
donutí zastavit.
Nebudu vás déle napínat, jdeme na to.
INGREDIENCE
240 g třtinového cukru enerBio
2 šťastná vajíčka (pokojová teplota)
½ čajové lžičky vanilkového extraktu nebo špetku vanilkovéhoprášku
Mořská sůl na posypání
Je toho málo, viďte a teď ještě postup. Myslím, že budete
koukat.
POSTUP
Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečícím
papírem. Pote si v misce smíchejte
cukr a dvě vajíčka. Míchejte, dokud se vajíčko s cukrem nespojí a vytvoří
hladkou hmotu. Pak přidejte vanilku a arašídové máslo. Opět míchejte, dokud
nebude těsto vláčné a jemné. Vše bude správně umíchané ve chvíli, kdy vám
konzistence bude připomínat dobře propracovanou modelínu Play-Doh. Máme téměř
hotovo. Teď vytvarujte malé bochánky těsta na pečící papír a osolte mořskou
solí. Já je tvarovala jako noky ve velkých lžících, ale doporučovala bych je
udělat o něco menší, protože pak se vám v troubě rozjedou a nebudou tak
hezké.
Pečte po dobu 20 minut. Pokud máte sušenky menší, stačí 15
minut. Poté je vyndejte, nechte chvíli (5 minut) na plechu a pak přendejte a
nechte zchladnout. Dobrou chuť a dejte
mi vědět, jak vám chutnaly.
Vaše pekařka začátečník Betty.
PS: Myslím, že by z nich bylo i hezké vánoční cukroví, když je tedy zmenšíte :).
Žádné komentáře