Tip na výlet: Mirakulum

úterý 3. října 2017

Projít ho za jedno odpoledne? Nemožné. Sednout si a jen tak rozjímat? Nemyslitelné. Nudit se? V žádném případě, a to nemluvím pouze o dětech. Ehm, mluvím i o nás o rodičích. Mirakulum je v dobrém slova smyslu „fičák“. Přijdete, nestačíte se vyblbnout a z reproduktorů už hlásí, že se zavírá. No a zkuste pak slézt během chvíle s dětmi z lanového mostu, ze kterého vede jen malý tobogán. Prcek ho sjel hned, ale maminka, měla trošku problém (Zasekly se mi kalhoty😊).


Na výlet jsme si vybrali ideální den, co týče počasí, ale už jsem nedomyslela, že stejný nápad bude mít půlka naší republiky. Chvíli jsem z toho byla trošku nesvá, ale musím říct, že Mirakulum je zázračný prostor, když nestojíte frontu na jídlo, neskáčete na trampolíně nebo nechcete na velkou houpačku, lidé se tak nějak rozprchnou. Nebo taky ztratí, stejně jako my jsme zabloudili a ztratili se navzájem v přírodním bludišti. Bylo to vtipné, ze všech stran se ozývalo: „Mami, tatí, Jiříku, Aničko, Jeníčku“. No, nebyli jsme v tom sami.  To se pak cesta ven hledá o něco jednodušeji.


Mirakulům je zábavný svět, který vyrostl na 10 hektarech půdy v Milovicích. Bývalý vojenský prostor tak dostal úplně jiný ráz. Tedy, až na nedaleký tankodrom, do kterého si můžete zajet úzkokolejkou s parní lokomotivou přímo z parku. Tam to ocení především kluci. Ty velké stroje, hluk a kouř. Zpět, ale do parku. My jsme začali velkou trampolínou. Píši začali, protože jsem tam musela i já. Prcek se sám bál, a tak jsem s ním běhala sem a tam. Z trampolíny jsme odcházeli s lehkým brekem, protože odtamtud samozřejmě za žádnou cenu nechtěl odejít. Nalákali jsme ho na bludiště, kde se mi jako statný rytíř s bujným ořem (tatínek) ztratil. Princezna (maminka) volala o pomoc, ale rytíř, jí ne a ne vysvobodit. Po šťastném shledání jsme pokračovali do velkého hradu, jak jinak, když jsem byla aspoň na chvíli princeznou. Samotný dřevěný hrad je dominantou parku, a ne nadarmo se stal i součástí jeho loga. Hrad není úplně pro malé, ale my tam s prckem strávili dost času. Proč? Dole, když vejdete do hradu z malého nádvoří a otočíte se doleva, čeká vás tam překvapení. V okýnku sedí velký pan „šťasák“ (čti: strašák). Prcek v poslední době strašáky – kostlivce vyhledává. Bojí se jich, ale furt k nim chodí (Halloween v obchodech nám dává nafrak.) a hlásí: „Bojím, bojíme, mamiko“. Na chvíli jsme vylezli i nahoru, ale kompletně jsme chodby a prolézačky neprošli.



Následoval amfiteátr a v něm oblíbení Čiperkové, kteří rozjeli svůj koncert. Prcek mě odtáhl až k nim před zraky všech sedících diváku. Tancovali jsme a řádili. Maminka už nebyla princezna, ale malá čarodějnice. V amfiteátru je program každý víkend, tak se mrkněte, co můžete vidět příště. Po tanečcích byl čas na spánek a v tu chvíli se maminka změnila v trojhlavou saň, protože nutila prcka spát. Chvíli protestoval, ale potom, co jsme zajeli do lesíka na naučnou stezku, vše vzdal a v chládku klidného lesa usnul. Stezka leží na 4 hektarech a můžete se přiučit něco nového o naší fauně a flóře.


A co dál? Lanové centrum, tam jsme byli všichni. Proplétali se mezi lany, lezli nahoru a jezdily tobogány dolů. Objevovali podzemní chodby a hledali strašáky. Prcek si oblíbil Pigiho zemi, kde jezdil na jezdící houpačce, zkoušel sám chodit po lanech a vysutých mostech. Házel si písek do vlasů a byl šťastný. Společně jsme si užili i obří skluzavku - Tubing, kde jsme jezdili na duších. Zdaleka jsme nestihli vše, a tak přikládám seznam atrakcí:

Oáza vodní svět
Úzkokolejná parní železnice
Hrad
Lanové centrum
Velká trampolína
Lesní město a vulkán
Minizoo
Obří houpačky
Podzemní bludiště
Bludiště
Dětská vesnička
Amfiteátr
Zahrady a grilování
Pískoviště
Lesní zvířata a rostliny
Nadzemní podzemí
Lesní naučná stezka
Tvůrčí dílničky



Je toho opravdu hodně a během jednoho dne se to zvládnout nedá, proto se do Mirakula opět vydáme a nezapomeneme si objednat sezení u grilu. To mě dostalo, v zahradě jsou soukromá grilovací sezení, kam si zalezete a s rodinou můžete piknikovat, grilovat, opékat a hodovat. Více informací najdete tady. Jinak mě překvapilo i jídlo. My si samozřejmě dali pizzu. Mladší osazenstvo nad makrelou s čočkovým salátem nebo listovým salátem s grilovaným kuřetem ohrnulo nos. Už to tam není pouze o hranolcích nebo langoších, ale můžete si dát i chutné a zdravé jídlo. Hurá!



Pokud byste se chtěli do Mirakula také podívat, mám tu pro vás čtyři rodinné vstupenky s neomezenou platností. Máte radost? Já ano. 

Pravidla pro soutěž jsou následující:

1.         Staňte se fanouškem stránky Betty & Co. TADY

2.         Napište pod tento článek (nezapomeňte na email) nebo pod příspěvek s tímto článkem na FB (TADYodpověď na soutěžní otázku, která zní: Jaká atrakce v Mirakulu vás nejvíce láka?

3.         Pokud chcete mít větší šanci, sdílejte veřejně příspěvek se soutěží. Zařadím vás do losování hned 2x. TADY

Výherce vylosujeme společně s prckem 7. 10. ve 12:00.

Držím palce a děkuji Mirakulu za to, že jsme si u vás mohli užít další výjimečný den.
Vaše Betty.

PS. Nejkrásnější chvíle v mém životě jsou, když se na prcka dívám a vidím, že je šťastný, že se hrabe v písku, je ušmudlaný, ale neustále slyším jeho štěbetání, smích a legendární: „Hujá“. A to jsem v Mirakulu slyšela a viděla téměř pořád. Kromě chvíle, kdy jsem ho strkala do kočárku 😊.

PPS. A ještě krásnější to je, když vedle mě sedí manžel a já mu tlumočím vše, co prcek dělá, i když na něj právě kouká. Myslím, že tyhle chvíle si manžel náležitě užívá :D.

Mrknout se můžete i na video z Mirakula.

28 komentářů

  1. Pěkný večer, láká nás celý park :), ale Dáda by jako top určitě vybral oázu vodní svět. Díky za krásný článek Zuzka (zuzanablahova@seznam.cz) FB sdílím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý večer, no vypadá vše zajímavě, ale holky by si určitě vybraly lanové centrum a bludiště, díky za soutěž Jitka. ji.jezkova@seznam.cz, sdílím na FB:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, Jitko, moc děkuji za komentář a myslím, že budete mít radost. Jste jedna z výherkyň rodinného vstupného. Moc gratuluji a čekejte email. Hezký večer, Betty

      Vymazat
  3. Do tohoto parku bychom moc rádi jeli! Tak snad se sem s dětmi jednou vydáme, holky by byly nadšené :-) A atrakce, která mě nejvíce láká? No věřím tomu, že pokud zde vypustíme naše holčičky, tak se rozutečou a do večera bude o zábavu postaráno :-) myslím, že lákavé jsou všechny, mně osobně lákají tvůrčí dílničky :-)

    FB Petra Vojtěch
    petra.sebestova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Péťo, moc děkuji za vyčerpávající odpověď, jsem ráda, že vám mohu oznámit, že jsme vás s prckem vylosovali. V nejbližší době, vám zašlu email. Hezký zbytek dne, Betty a prcek.

      Vymazat
  4. V Mirakulu jsme byli hned první rok po jeho otevření a přestože to máme za rohem tak nás davy lidí odrazují. Nejvíc nás zajímá vodní svět ten jsme tenkrát ještě nemohli zkusit. Katerina.mejstrikova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  5. krásný večer, už letos jsme zvažovali návštěvu tohoto parku, sice to ještě nevyšlo, ale není všem dnům konec :-) Láká nás celkově vše, ale jak znám dcerku, top asi bude lanové centrum, obří trampolína a naprosto unešená by byla z vodního světa :-)
    Bára
    barbora.budakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Dobry den/Ahoj Betty, dekuji za soutez. Je to lakave :-)
    V Mirakulu jsme byli, kdyz jeste nebyl vodni svet. A jelikoz jsme se od te doby o jednoho rozrostli, a je to taky pekna kachna, nebo spis kacer, vedly by jistojiste nase prvni kroky tam :-)Ale az bude teplo :-)
    fb Gabi Tschiedelova
    email: gatsby@email.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Zdravím Gabi, moc děkuji za komentář. Jsem ráda, že tu jste stále s námi <3. Děkuji Betty.

      Vymazat
    3. Poteseni je na me strane ;-) krasny vecer, a piste, piste, moc rada Vas ctu :-)

      Vymazat
  7. Radi by sme toto miesto navštívili s našimi troma chalanmi, určite by sme si užili vodu a vláčik majusik.kruzliakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, Mário, doufám, že se tam jednou podíváte, protože Mirakulum za to opravdu stojí. Děkuji za komentář a přeji hezký večer, Betty.

      Vymazat
  8. Nejvíce by si děti jistě užily oázu vodního světa.
    vejvodova.adela_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Adél, pro nás už byl vodní svět zavřený, ale těšíme se na příští rok. Moc děkuji za komentář, Betty.

      Vymazat
  9. Nejvíce by si děti jistě užily oázu vodního světa.
    vejvodova.adela_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Ráj pro děti koukám :) Zaujala mě bludiště a vodní svět, ale vím, ze děti většinou zaujme úplně něco jiného než rodiče ;) Na Fb sleduji a sdílím jako Lucia Tra Lenuvole. E-mail: crazy-lucy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Lucko, ráj pro děti to opravdu je... někdy i pro rodiče :))) Chtěla jsem vám napsat, že jste jednou z výherkyň :). Brzy čekejte email. Hezký večer,
      Betty.

      Vymazat
  11. Dobrý den, no mně by se asi líbila ta trampolína (pro mě samozřejmě). Dětem asi všechno, teď na podzim bychom museli cíleně minout vodní svět, protože pro ně je voda největší zábava... Dana (kristova@post.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Dano, ano, trampolína se líbí i mě a mám pár fotek, jak tam s prckem vyvádíme :)) Trampoška je prostě pro všechny generace :). Děkuji za komentář a přeji hezký zbytek víkendu, Betty.

      Vymazat
  12. My bychom si momentálně s naším 10ti měsíčním prckem užili leda tak pískoviště. Ale příští rok už tam určitě zavítáme a užijeme si toho mnohem víc!:)
    terryl@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, Terez, mám pro vás radostnou zprávu :) vyhrála jste vstup :) Tak snad se vám tam bude líbit. Mějte se hezky a čekejte email. Hezký večer,
      Betty.

      Vymazat
  13. Dcerce by se nejvic asi libila Oaza vodniho sveta. horakol@volny.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, Kateřino, ten jsme bohužel viděli suchý. Už byla zima. Moc děkuji za komentář a přeji hezký večer, Betty.

      Vymazat
  14. Dcerce by se nejvic asi libila Oaza vodniho sveta. horakol@volny.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, Kateřino, vodní svět láká většinu z vás a je pěkný. Jen my, jsme ho viděli už bez vody. Byla zima. Moc děkuji za komentář a přeji hezký večer, Betty.

      Vymazat
  15. Když to dneska vyjde tak se tam chystáme :)

    OdpovědětVymazat
  16. Máte pravdu, tam je to fakt super a letos jsme si to tam taky moc užili. Jen teda chování některých dětí a hlavně jejich rodičů je trochu... k pozastavení. A možná i k pousmání. To situace v Apartman Pustevny byla úplně o ničem jiném. Tam to bylo skvělé i pro děti a byl to týdenní pobyt v ráji. :)

    OdpovědětVymazat