To nejlepší pro prcky

pondělí 5. června 2017

S Veronikou jsme se potkaly úplnou náhodou na kurzu o Instagramu s Aki. Náhodná setkání, ale nikdy nebývají až tak nahodilá. A já se na kurzu seznámila se snílkem, který své nápady dokáže zrealizovat. Nebojí se překážek a má neskutečné zapálení pro věc. Seznámila jsem se „maminkou“  internetového obchodu proprcky.cz, který se stal mou studnicí dárků. Najdete na něm výrobky od čeckých a slovenských autorů věnované dětem. Už teď se mi zobrazuje v nejvíce navštěvovaných stránkách a já jsem ráda, že vám mohu Veroniku a její obchůdek představit v našem rozhovoru. Pozor, čtěte až do konce, protože vás tam čeká milé překvapení. Tak hezké čtení.


Co vás přivedlo k myšlence na vlastní e-shop?
Byla to náhoda. Před několika lety jsem od svého tehdejšího přítele dostala doménu www.proprcky.cz jako dárek. Už vlastně ani nevím proč. Možná to nějak předpovídal, možná to souviselo s mou bývalou prací, kde jsem měla na starosti velký věrnostní online program. Každopádně doménu jsem stále platila a před několika měsíci se mi ozvala paní, že by ji chtěla koupit. A já řekla ne a začala uvažovat, co s ní podniknu :)

Tak to je krásné! Jak dlouho vám tedy trvalo „převést“ dárek v podobě domény proprcky.cz v reálný nápad?
Na eshopu jsem od myšlenky začala pracovat od konce listopadu. Nakontaktovala potenciální dodavatele a od té chvíle do spuštění reálného eshopu v polovině března uběhly cca čtyři měsíce, ale byla jsem na to sama s pomocí pár externích lidí, takže to bylo častokrát limitované mou kapacitou.

Myslím, že čtyři měsíce jsou opravdu krátká doba a zvládla jste to bravurně. Jak byste váš virtuální market popsala?
Je to místo, kde najdete výběr malých lokálních značek, autorské tvorby, kterou můžete potkat na různých design či handmade marketech. Je to online stánek s výběrem těch nejlepších lokálních značek pro děti.


Zajímala jste se o autorskou tvorbu ještě před myšlenkou na obchůdek?
Myslím, že to byl i impuls. Autorskou tvorbu vyhledávám už několik let. Mám ráda ten kontakt s prodejcem, tvůrcem. Zároveň mám ráda i originalitu a pocit, že ten výrobek byl dělán s láskou a péčí.  A často jsem od svých přátel slyšela: „Jé, to je krásné! Kde jsi to sehnala? Jak ty to děláš, že objevuješ pořád tak hezké věci?“ :)

Podle čeho vybíráte firmy na svůj eshop?
Všechny značky musí být schopné plnit určité závazky vůči dalšímu partnerovi. Což je v této oblasti většinou dosti složité. Vybrala bych spoustu dalších značek, tvůrců, ale nemají třeba možnost vyrábět více, nebo jim vyhovuje, že jde pouze o malou produkci. A já to respektuji. Snažím se vždy najít značku, která může nabídnout mým zákazníkům zajímavé zboží, netradiční a zároveň i za přijatelnou cenu.

Prozatím se orientujete na československé značky. Máte zálusk i na nějaké zahraniční?
Ne, určitě chci zůstat výhradně u československých značek. Původní myšlenka zahrnovala pouze české značky. V tuto chvíli nabízím také MILE, protože mi jejich tvorba opravdu přirostla k srdci. Brzy se objeví další slovenská značka s maňásky pro děti. Ale na to si ještě chvilku počkejte.


Váš projekt je v začátcích, jaké nejtěžší okamžiky, vás v jeho vzniku potkaly?
Jsem velmi důvěřivý člověk, srdečný, snažím se vždy jednat na rovinu a očekávám to samé i od lidí, se kterými spolupracuji. Bohužel jsem narazila na to, že takto to všude nefunguje. A to mě většinou srazí. Ale pak se zase oklepu, zvednu a jdu dále.

Jaký jste měla pocit, když přišla první objednávka? A na co vlastně byla?
První objednávku udělala moje kamarádka, která vlastně nastartovala celý projekt. Věnuje se reiki a bachovým esencím. Na začátku podnikání jsem měla velké obavy a ona mi pomáhala je odstranit. První věc, kterou jsem prodala, byl Pišlický prak. Kubíček s ním první noc i spal. Tato zpráva mě potěšila úplně nejvíce.

Pocházíte z marketingového prostředí. Využíváte své znalosti z dřívějška nebo se během mateřské velká část věcí změnila?
Před narozením dětí jsem se pohybovala ve velkých nadnárodních firmách, které mají velké rozpočty na ovlivnění prodeje svých výrobků. Navíc jsem pracovala s naprosto odlišnými marketingovými nástroji. Zkušenosti z této doby jsou ale pro mě rozhodně velmi cenné.  Mám okolo sebe spoustu přátel, kteří v těchto kruzích stále fungují a snaží se mi pomoci. Každopádně velkým šokem pro mě bylo zjištění, jak důležitým marketingovým nástrojem se staly sociální sítě. Sama jsem spíš konzument, než že bych na sociální sítě aktivně přispívala. A teď se to změnilo a musím se naučit s nimi pracovat. Je to pro mě výzva, která mě baví.

Slovo prcek, čtenářky na mém blogu znají moc dobře a možná i proto je mi váš obchůdek sympatický. O názvu jste se již zmínila, ale jak vlastně vznikal návrh na samotné logo?
Jak jsem zmiňovala na začátku rozhovoru, toto není vůbec moje práce. Byla to volba, kterou za mě udělal bývalý přítel. A asi bych mu za ni měla velmi poděkovat :) Logo, pro mě zpracovávala velmi milá grafička, se kterou jsem si hned padla do noty. Oslovila jsem přátele, aby mi pomohli vybrat dle jejich pohledu na věc. A pak jsem do toho dala nějaké své preference a vzniklo logo. Má evokovat hravost, barevnost a hlavně děti, o kterých to všechno je:)

Kromě majitelky obchůdku proprcky.cz jste i maminkou, co vás na mateřství nejvíce naplňuje?
Mám syna a dceru, jsou od sebe necelé dva roky. Celých pět let jsem se snažila věnovat pouze jim.  Pozorování toho, jak se posunují, co vše najednou zvládají a dokáží, mě stále dojímá. Mateřství mě posunulo ve spoustě věcí úplně jinam, než bych kdy čekala. Dcerku jsem s láskou nosila v šátku, syn mě zase přivedl k alternativní medicíně, která mu pomohla s opakujícími se angínami. Myslím, že je to úplně jiná cesta, která přestože je velmi náročná, tak neuvěřitelně obohacuje.

Prozradíte nám, jaké nejvtipnější situace jste s dětmi zažila?
Se svými dětmi zažívám neustále nějaké vtipné situace. Dcera je ve věku, kdy se hodně ptá, proč. Takže častokrát přijde otázka na věci okolo ní a není to vždy úplně jednoduché jí odpovídat. Např. šly jsme do cukrárny a dcerka viděla, že je tam dvojice, která se objímá a líbá. A Bětuška samozřejmě neotálela a na celé kolo se mě začala ptát: “Maminko, proč jí ten kluk dává ty pusinky”, a já odpověděla: “Bětuško, protože ji má rád a takto jí to vyjadřuje.” a Bětuška pokračuje. “Maminko, a proč ji má rád?”, a já už ze zoufalství, kam ta situace povede, “Bětuško, to by ses musela jít zeptat toho pána.” Bětuška neotálela a něž jsem stačila zareagovat,  běžela se pána zeptat, proč ji tedy má rád:) Pár byl celou situací velmi pobaven a bavily jsme i celou cukrárnu. A takových situací zažíváme spoustu, ale to určitě všichni znají s dětmi v tomto věku.


Jak jde skloubit starost o děti a podnikání?
Někdy je to hodně těžké. Dcera chodí na dvě dopoledne v týdnu se synem do Montessori školky, ale jinak je stále se mnou. Takže většinou pracuji za pochodu, hlavně po nocích. :)

Jsou vaše děti „testery“ věcí, které ve vašem virtuálním obchůdku nabízíte?
Můj syn rozhodně ano. Jakmile přivezou novou zásilku, musí být u rozbalování a prohlížení. A často říká: „Maminko, myslíš, že bys nám mohla taky koupit něco z toho shopu?“

Já kdybych byla vaše dítě, chtěla bych vše, co nabízíte. Jaké jsou nejoblíbenější hračky vašich dětí?
Od malinka hodně pracujeme s montessori pomůckami. Obě děti mají rády jakékoli výtvarné a dřevěné hračky. Takže FuFo, Pappilon a Pišlik patří mezi značky, které jsme doma znali dávno před tím, než jsem měla vlastní eshop.


A co cíl? Vždycky si dáváme cíle a stanovujeme mise . Jaký je váš cíl?
m cílem je, aby eshop fungoval a byl příjemným místem, kam se budou maminky rády vracet. Pokud mi to finance dovolí, ráda bych k tomu otevřela krásný obchod, který bude hlavně pro děti.

Přeji vám, ať se tento sen splní a napadá mě, co vás na této práci baví?
S velkou částí svých dodavatelů jsem se snažila setkat, promluvit si s nimi, což pro mě bylo velmi inspirativní a vždy mě to nabilo pozitivní energií. Většina z nich ty věci dělá s velkou láskou, vkládá do svých výrobků často velkou část rodinných financí a věří v jejich úspěch.A mě těší být součástí tohoto řetězce. Pomoci jim najít další zákazníky, kterým se budou jejich výrobky líbit a rádi si je koupí. Zároveň i kontakt se svými zákazníky je pro mě důležitý, a proto se snažím o co největší osobní přístup.

te nějaký tip pro maminky, které začínají s novým projektem?
Věřit si, že to dokážou a že prací, která je dělá šťastnými, udělají šťastné i svoje rodiny.

A teď jdeme na to překvapení. Ve spolupráci s obchůdkem proprcky.cz jsem pro vás nachystala soutěž o koše na hračky od značky Vigvam design. Jak se do soutěže zapojit?


Pravidla jsou tady:

  1. Staňte se fanouškem stránky Betty & Co. TADY
  2. Napište pod tento článek (nezapomeňte na email) nebo pod příspěvek s tímto článkem na FB (TADYodpověď na soutěžní otázku, která zní: Jaký výrobek byste z eshopu proprcky.cz doma nejraději měli?
  3. Pokud chcete mít větší šanci, sdílejte veřejně příspěvek se soutěží. Zařadím vás do losování hned 2x. TADY

Výherce s prckem vylosujeme 11. 06. v 19:00. 

Přeji vám hodně štěstí,
Vaše Betty

PS. My jsme si s prckem z Veroničina obchůdku pořídili polštář na válení. Jak se vám líbí?


38 komentářů

  1. Uz dlouho pokukuju po hojdavaku junior a zrejme ho male koupim k 1. narozeninam. At ma kde odpocivat.
    zk.kovarova@gmail.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a děkuji za vás příspěvek! Přiznám se, ze po hojdavaku jsme také pokukovali a už ani nevím, proč jsme ho nepořídili. Přeji hodně štěstí v soutěži, Betty.

      Vymazat
  2. Pekny den, u nas rozhodne Hojdavak Junior, prave zarizujeme synovi pokojicek a naramne by se mu tam hodil:-)
    Kateřina Spurná
    Katerina.Alexova@seznam.cz , na fb sdilim:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé, Hojdavak je koukám v kurzu. Krásný výběr a já děkuji za komentář. Hodně štěstí, Betty

      Vymazat
  3. Je tam spousta krásných věcí, těžko vybrat jednu. Ale myslím, že Dádu by zaujal Pišlický kuličkostroj. Děkuji za krásný rozhovor. Pěkný večer. Z. ZuzanaBlahova@seznam.cz FB sdílím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, Zuzano, i já měla problém vybrat jednu věc :D. Zařazuji vás do soutěže a přeji hodně štěstí, Betty.

      Vymazat
  4. Zdravim!zamilovala jsem se do cernobileho teepee! <3 po takovem koukam uz dlouho!ale hojdavak taky pecka!
    horakol_volny.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aááá, už to vidím, stejně jako já a Zuzka s komentářem nad vámi si nemůžete vybrat jednu věc :))). Vůbec se nedivím a přeji mnoho štěstí v soutěži, Betty.

      Vymazat
  5. Verca ke skvela maminka a kamaradka. Jeji eshop je uzasny
    Mne se hodne libi odrazedlo https://www.proprcky.cz/doplnky/repello/. Email je maskova.hana@seznam.cz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, Hanko, musím s vámi souhlasit. Obchůdek je opravdu krásný a fandím mu. No a to odrážedlo? O tom radši nemluvím :), je boží.

      Držím palce a přeji hezký večer, Betty.

      Vymazat
  6. https://www.proprcky.cz/hracky-a-hry/drevene-hracky/kostky-s-pribehem.html tyto kostky jsou moc fajn. Moc krásný a vkusny eshop. Díky za soutěž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Adel, děkuji za komentář, ještě vás poprosím o email, abych vás v případě výhry mohla kontaktovat. Hezký večer, Betty.

      Vymazat
  7. Krásný večer Páji, super tip na e-shop a výborný nápad představit na blogu šikovné lidi. Já za sebe jsem unesena z puntikovych omalovánek. Nejprve bych se s níma zavřela někde sama a později bych je naučila Emicku. K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Káto, tak se příště zavřeme u Eičky v domečku a budeme puntíkovat :D. Děkuji a držím plalce! Pája Betty

      Vymazat
    2. Krásny večer Påja, my by sme sa určite veľmi potešili z akéhokoľvek Pišlíka :-)

      Vymazat
  8. Super eShop s tolika krásnými věcmi na jednom místě,takže těžké něco vybrat, nám by se toho hodilo spousta :D super je Žrout pyžamek Myška a moc krásné jsou taburety :)
    MK.Michaela@seznam.cz
    Sdílím i na FB

    OdpovědětVymazat
  9. Inspirativní rozhovor. Přeji paní majitelce mnoho úspěchů. My jsme doma polštářoví, milujeme polštáře všude, rádi si děláme pohodu a čteme si knížky jako u vás. Zrovna máme novou knížku Léto od Susanne Bernerové, náš Honzík ji nedá z ruky :-). Takže se nám moc líbí válecí polštář.
    FB Eva Přibylová, pribylova@lovebio.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkný večer.. Mě se z hraček líbí ty pexesa-mají krásné grafiky, ale top je jednoznačně guma na skákání. Pak ze zařízení ty sedací puffy a lustr! No a na oblećení snad ani nekoukám... Email romana.mytnikova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Mě se strašně moc líbí teepe, třeba tohle: https://www.proprcky.cz/nabytek/teepee/half-moon-boys-teepee.html, máme dva kluky, tak by ho užili ;-) Sdíleno na fb jako Renata Ševčíková a email PavlikovaRenata@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Já bych chtěla skoro všechno:D ;o)...ale moc se mi líbí tento jelínek https://www.proprcky.cz/podle-vyrobce/naty-naty/jelinek-svata.html
    Na FB sleduji a sdílím jako Lenka Fořtová (Cichá)
    lenka.cicha@email.cz

    OdpovědětVymazat
  13. No tak ten kuličkostroj, to je TOP! Nemuseli jsme psát, co chceme pro děti, ale mohlo to být i pro nás, že? :-)
    Blanka
    vesela.bla@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Blani, máte pravdu, klidně pro nás, protože já bych si vzala všechno :D. Hodně štěstí, Betty.

      Vymazat
  14. Moc krásné věci! Verče fandím :-) Úžasný je tedy kuličkostroj: https://www.proprcky.cz/hracky-a-hry/drevene-hracky/pislicky-kulickostroj.html
    Sdílím :-)
    A.redlova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Kuličkostroj je boží! Až bude prcek větší, asi ho budeme muset pořídit. Hezký den a mnoho štěstí v soutěži, Betty.

      Vymazat
  15. Dobry vecer,
    na prvni pohled me zaujala plenka Ahoj svete a pro nasi princeznu Kaju origami Mala farma, ted je v obdobi,kdy tak rada sklada z papiru. :-) Dekuji za fajn soutez. gatsby@email.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Gatsby, máte tedy šikovnou dcerku ... já a origami, to moc nejde dohromady a tak obdivuji ostatní! Přeji hodně štěstí, Betty.

      Vymazat
  16. Moc dtzim pesti, at vsechno klape, opakovane se k obchudku uz par mesicu vracim. Diky za clanek i za soutez :*...u nas by se moc libilo pislickemu kulickostroji, jsou vsechny bozi...sdilim i na FB, at to stoji za to...Foto@veronikakovackova.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Veroniko, děkuji za komentář a milá slova i k Verče z proprcky.cz. I já jí držím palce a i vám v soutěži. Hezký den, Betty.

      Vymazat
  17. Obchůdek je krásný a divím se, že jsem na něj ještě nenarazila. Asi bychom se s dcerou opičily a vybraly válecí polštář. Na naše čtecí chvilky (tedy spíš dlouhé chvíle) by se mi moc líbil :) Paní majitelce přeju, ať se jí daří!

    Katka (katerina.horova86@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Káto, rtak ted už o něm víte. Ty polštáře jsou krásné a my na něj uleháme každý den. Včera si jej chtěl prcek narvat do postýlky :). Přeji hodně štěstí, Betty.

      Vymazat
  18. TeePee stan :) Teď je to takový hit, že nejde odolat. Dcerka má sice v pokojíčku obyčejný pirátský stan ještě zděděný, ale tento je takový typicky princeznovský :) https://www.proprcky.cz/nabytek/teepee/teepee-stars-pink.html Sleduji a SDÍLÍM na FB jako libuska.krizova a mailík mám marcrazy@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  19. U nás by jsem chtěli toto moc pěkné :) https://www.proprcky.cz/nabytek/kolebky-a-hojdavak/hojdavak-junior-sedy.html
    kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Tak pro naši cacorku bychom potřebovali co nevidět větší hojdavak... jako miminko si ho opravdu zamilovala! Na FB sleduji jako Lucia Tra Lenuvole, kde i verejne sdílím soutěž 🙂 Crazy-lucy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Já bych nejradši asi tak uplně uplně všechno! 🙈🙉 nee to by se k nám nevešlo tak jen dřevěné hračky od Pišlíka, a velmi milé Mile ❤️ oblečení. To by se vešlo :D A díky za rozšíření obzorů, několik značek je pro mě nových, obchůdek parádní :) úložné koše se vždycky hodí ;) katerina.samohylova@icloud.com

    OdpovědětVymazat
  22. Krasne a inspirujuce :) obdivujem maminky, ktore sa pustia do projektu a obohacuju svet svojou kreativitou 🌸
    Myslim, ze take pislicke auto s pislikom je skutocne krasna, trvacna hracka pro prcky :)
    kamila.apetauer@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. Dobry vecer, dekuji za predstaveni obchudku proprcky. Drevene hracky milujeme a jelikoz mam doma maleho rostaka, tak mne hned zaujal mimo jine pislicky prak :-) nadherne kousky vcetne kosu v soutezi, po kterych jiz dlouho pokukuji :-)..dekuji za vas inspirativni blog. Martina. Email: Hradzka@seznam.cz a sdilim na FB

    OdpovědětVymazat
  24. Moc díky Pájo za tip má obchod. Všechno vypadá naprosto skvěle, jinde jsem takové věci neviděla. Krásné jsou dřevěné hračky a vystřihovánky. Za 3 týdny čekají jednoho prcka druhé narozeniny a má se ve stejný termín narodit i druhý prcek, tak určitě něco pořídím; -) Krásný víkend přeje Pavlí
    pajab84@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  25. Estelle teprve na svůj pokojíček čeká. Nebo spíš její maminka! Přály bychom si tolik věcí! Teepee a taburet a polštáře a taky ony koše na hračky!
    Barbora.hrusova@gmail.com

    OdpovědětVymazat