Péče o batole

čtvrtek 2. února 2017

Uááá, Betty beauty bloger se hlásí o slovo. Dělám si srandu, ale to, že jsem původně chtěla být beauty blogerkou asi už víte, jenže já mám jednu zásadní chybu. Používám stále to samé. Jakmile mi něco sedne, nerada to opouštím a chtěla byste každý týden číst o placentě na rty, nebo stejném krému na obličej? Nechtěla, a tak jsem od toho raději utekla, ale nastal čas, kdy vám alespoň pár oblíbenců ukážu a začneme u našeho prcka.

Mažu

Kdo maže ten jede, ale já z počátku moc mazat nechtěla. Jenže, člověk míní, život mění a náš prcek má prostě atopickou pokožku. Nechtěla jsem to a doktorce nevěřila, protože on přeci ekzém neměl. Tak jak jako atopik? Projevuje se to krupičkou na pažích, stehýnkách a někdy tvářičkách. Najít pro něj krém, který by mu sedl je někdy nadlidský výkon, ale pár favoritů už máme. Pro běžné promazávání suché pokožky jsme pořídili Něžné tělové mléko od Urtekram. O koupi mě přesvědčil něžný název, něžné balení s delfínem a samozřejmě pozitivní reakce maminek. U nás byla reakce taktéž pozitivní. Žádná vyrážka, ale hezky hydratovaná jemná pokožka. Mléko se lehce vstřebává a prcek se s ním maže i sám. Musím mu vždy kápnout trošku na jednu, pak na druhou ručičku a jede. Jediné, co mi na krému vadí je jeho parfemace. On tedy parfemovaný není, ale mně moc nevoní. Jenže mléko neobsahuje parfemaci pro maximální jemnost. Řada produktů bez parfemace garantuje nulový obsah potenciálních alergenů, které se mohou vyskytovat i v přírodní vůni. Takže já to vydržím a prcek je s tím v pohodě .. to je hlavní.

Mažu v zimě

Křehká pokožka v zimě zasluhuje speciální péči. Pokud nechcete, aby vaše děti měly zarudlé tvářičky nebo mrazem popraskané rty, zkuste si pořídit jeden ze zimních krémů. Skvělý má Hipp nebo koukněte do šuplíku, kde určitě máte Bepanthen Care mast. Tím zabijete dvě mouchy jednou a nic nezkazíte. Naopak. Bepanthen Care mast pokožku promaže do hloubky a na povrchu vytvoří ochranný film, který je opravdu držák a vy nemusíte opakovaně mazat při otření tváře do šály, rukávu nebo kapesníku. Důležité je, namazat obličej ještě doma a nechat chvíli vstřebat, ať je pokožka dostatečně chráněná. Devizou Bepanthenu je i to, že neobsahuje konzervanty, nevyvolává podráždění či alergie a nezatěžuje pokožku. Tudíž, můžete mazat i ty nejmenší. Jak jsem to myslela s těma mouchama? 1 krém = chráněný zadeček a obličej.

Speciální mazání

Můžu tu do nekonečna skloňovat slovo atopie, ale k nám se k tomu přidala ještě Keratóza. Přesně to, co trápilo mě před svatbou. Po porodu jsem se dokonce styděla nechat ruce holé. Prcek to má na nožičkách, rukou a tvářích. Paní doktorka nám doporučila krémy s ureou. Měli jsme Excipial, který krásně hydratuje, ale celkem lepí. Ten pocit po namazání není úplně komfortní, a tak jsme šli do Eucerinu, který se lehce vstřebává, nemá výraznou parfemaci a mně pomohl.  Dětem se doporučuje nižší procento urey, protože by krém mohl štípat. Prcek má Eucerin Complete repair s 5% ureou a já jsem používala ten, kde je celkem 10% močoviny. Osvědčil se mi i krém od Balea, která je 25%. Pokožka je potom opravdu vláčná. Nyní už se mažu klasickými krémy a na rukou nic nemám, ale u prcka je to bohužel ve vlnách. Nebo je to také moje chyba. Mažu, když se pupínky objeví, ale jakmile dojde ke zlepšení, s mazáním Eucerinem přestávám. Když já do něj nechci cpát nic zbytečně, ale ...

Myji

Velmi často používáme mycí oleje od Saloos, ale nyní máme a asi u ní na určitou dobu zůstaneme, Něžnou mycí emulzi od Urtekram. Krásně pění, nemá žádnou parfemaci a nikterak prckovi nevadí. Je univerzální, takže s ní můžete mýt tělíčko i vlásky. A hlavně, žádné slzy, i když u nás je slzavé údolí u každého koupání. Prcek totiž nikdy nechce z vany ven. Je to takový voďouch. Pojďme se vrátit k Urtekramu. Dánská firma Urtekram vyrábí úžasnou a dostupnou 100% přírodní kosmetiku. Firmu založili v roce 1972 Lisbeth Damsgaard a Ronnie McGrail v Kodani. Z původního malého obchůdku s bylinkami se společnost rozvinula až do největšího výrobce a prodejce bio produktů ve Skandinávii, který své produkty prodává po celém světě. Urtekram je první firma na světě, která získala bio certifikaci celého svého sortimentu - již v roce 2000... A to se cení, nebo ne? Pokud vás Urtekram očaroval jako mě, tak jsem koukala, že zde mají celý únor 12% slevu. Já bohužel nakoupila dřív.

Čistím zoubky

Ono se řekne, čistěte dětem zoubky, ale když ten náš vykuk moc nechce. Ne, nebudu ho hanit, už si zvyká. Musí tedy sedět na umyvadle a pouštět vodu. K tomu je nutné mít dva kartáčky, protože jedním čistí zuby maminka a s druhým šermuje prcek. Zubní kartáček pro děti by měl být velmi měkký, hustý a tvarovaný tak, aby se dětem dobře držel. Perfektní a samozřejmě krásný je kartáček od Jack n' Jill. Do něj jsem se úplně zamilovala a navíc je prvním dětským kartáčekem na světě s rukojetí vyrobenou ze 100% geneticky nemodifikovaného, rozložitelného kukuřičného škrobu. Má extra jemné štětinky z nylonu (recyklovatelného), které dětské zoubky perfektně vyčistí, aniž by to dětem bylo nepříjemné. Neobsahuje PVC, ftaláty ani BPA (Bisfenol-A). Ke kartáčku máme samozřejmě I pastu od stejného výrobce s borůvkovou příchutí, kelímek a cestovní pouzdro. To, když jede prcek na výlet k babičce. Společnost Jack n' Jill vlastní mladý australský pár, Justin a Rachel. Poté, co se jim před několika lety narodilo první dítě, se intenzívně začali zajímat o životní prostředí. Uvědomili si, jaké přímé dopady na zdraví jejich dětí může mít kontakt s chemickými složkami v běžné zubní péči. Byli frustrováni tím, že na trhu nenašli přírodní, zcela bezpečnou alternativu - tak ji díky svému lékárenskému vzdělání sami vyvinuli. A když už se do toho vrhli, tak ji rovnou udělali i zábavnou a skvěle chutnající. Všechny produkty Jack n' Jill jsou navržené tak, aby se dětem líbily a aby i vy jste je měli v koupelně rádi. A já je rozhodně ráda mám. 



Tipy od Betty

1. Množství zubní pasty, udržujte na minimu. Děti pastu spíše polykají, než využívají k čištění zubů.

2. Kartáček by měl být hravý. Ať se jim to čištění líbí. Obrázky a barvy nejsou na škodu.

3. Čistěte kousací plošky zoubků, a pak krouživými pohyby pokračujte na boční části.

4. Pozor na přislazované nápoje, džusy a jiné sladkosti. Zubní kazy jsou nekompromisní. Stejně tak buďte obezřetná při častém nočním kojení. Mléko je sladké.

Tak a je to za námi. Co používáte vy? Máte pro nás nějaká doporučení? Budu ráda za vaše komentáře,

Vaše Betty.

PS. Prcek právě šlohnul kartáček, běhá po chodbě a volá oubky, oubky. Možná vzal čištění na milost.



9 komentářů

  1. Jeee. Mame taky tuhle sadu na zoubky, uplne stejnou. Taky jsem se do ni zamilovala. Zatim to nase čištění sesti lezoucich zoubku vypada komicky. Sam si kartacek drzi a okusuje. Nechat si je vycistit mnou nenecha. Nu tak snad se to zlomi. Je mu 14 mes. Jinak na ven pouzivame mastny krem od Alverde. Neni drahy a vyhovuje nam. A telo nenazeme, neni potreba. V tomhle obdobi je nekdy trosku sussi tak promastime olejickem od Sallos. Pekny den. Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, Miso, tak to vám opravdu závidím. To nemazani! Co já bych za to dala, ale nejde to. Bohužel. Viďte, ty kartičky jsou opravdu bozi a ta pasta? Opravdu boruvkova :) i vám hezky den ... teď tedy večer, Betty. PS. Děkuji za komentář :)

      Vymazat
  2. Díky za článek, tu Urtekram kosmetiku rádi vyzkoušíme. Náš prcek je taky atopik, a tak musím hodně hlídat, co na něj mažu a čím ho myji. Často se osype i po něčem z lékárny. Co nám tedy dobře neudělalo, byl Bepanthen na zadeček. Koupila jsem nějaký s olivovým olejem a už nikdy více! Měl zadeček červený a skoro se i oprudil, bylo to takové jemné tekutější nic. Ale každému sedí něco jiného. Hezký den, B.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, Blanko, ten Urtekram nám zatím sedí. Stává se nám často, ze z počátku nám věci sedí a pak najednou je průšvih. Tady to zatím nevypadá. Máme už druhé balení. Jinak ten Bepanthen extra mast nám to udělal také. Z počátku byl dobrý a pak zacervenani, vyrážka s pupinky. Vrátili jsme se k Bepanthen Care masti, na kterou nedám dopustit. Ta nám sedí. Vše je opravdu velmi individuální. Děkuji za komentář a mějte se moc hezky, Betty.

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Zdravim Market, moc děkuji za komentář a jsem rada, ze vám Bepanthen sedí! Snad jsem vás inspirovala. Betty.

      Vymazat
  5. Take pouzivame bepanthenol uz od narozeni.a pouzivat pastu s prichuti boruvek si myslim ze je blbost protoze jsou sladky a na zoubky je to jako by jste je necistila

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, děkuji za komentář a jsem rada, ze používáte Bepanthen. Já osobně si nemyslím, ze je blbost používat tuto borůvkovou pastu. Ona totiž neobsahuje cukr. Je v ni obsazen xylotol, což je březový cukr, ale ten neškodí zoubkum, proto se z nej vyrábí i žvýkačky a lizatka pro děti, bohužel jsou hůře dostupná v běžných prodejnách. Čím čistíte zoubky vy? Bez pasty, nebo mate speciální? Děkuji za tip a přeji hezky den, Betty.

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem se naprosto zamilovala do toho kartáčku..koukala jsem na jejich webovky, ten s koalou je taky luxusní!!! Dají se koupit někde u nás nebo objednáváte přes jejich eshop?
    Jinak co se týče zimního mazání, mám ráda Biodermu Cold cream. Bepanthen používáme také a velmi často. Cácora už bez plen, takže už nemažeme na prdku, ale na suché rty, ruce, odřený nos..

    OdpovědětVymazat