Prckův pokojík

pátek 20. ledna 2017

Psali jste si o něj už tolikrát a já se mu vyhýbala. Samozřejmě, že vás do našeho soukromí nechávám nahlížet, ale stále je to do určité meze. Ukazuji vám jednotlivé střípky, okamžiky, ze kterých si určitý obraz utvoříte, ale stále mohu tvrdit, že se příliš neobnažuji. Nejsem striptérkou u tyče, která by ze sebe každým článkem strhávala kousky oblečení. Já jsem ta, za oponou, poodtáhnu ji a vystrčím ruku, ale za chvíli se opona opět zatáhne a ruka zmizí. Doufám, že to tak je a přestože, se v dnešním světě sociálních sítí vlastně všichni známe, víme o ostatních pouze to, k čemu nám dají svolení. A já vám dnes „dovolím“ nahlídnout do mé nejoblíbenější části domu. Prckova pokojíku.

Je to jeho hood, jeho království, ve kterém už začal trávit čas. Jak se to stalo? Ježíšek přinesl, tolik krásných hraček, ale maminka už je nechtěla mít v obýváku. Ona totiž ta skluzavka, zabere dost místa. Vše putovalo do pokojíčku a s tím i náš společný čas, když nejsme venku nebo v herně, nejpravděpodobněji nás najdete na skluzavce a společně s námi tam bude i Barney, vláček, auta a všechny ty kostky, které se povinně kloužou. Všechno jezdí s prckem dolů. Klouzačka neslouží pouze tak, jak velí její jméno, ale je to i podlézačka, polička, či věšák na oblečení. Takový multifunkční kus nábytku.






Kromě hraček je dominantním prvkem pokojíku tapeta s mintovými kosočtverci od Fermliving. Tu jsem měla koupenou, již ve chvíli, kdy byl pokojíček ještě v plenkách. Tedy na papíře. Od toho se odvíjelo celkové vybavení. Skříň, polici a přebalovací pult jsme pořídili v Ikea a jasně, že musel být v bílé barvě. U nás doma je totiž skoro vše bílé, ale nebojte, snažím se to oživit doplňky nebo dřevem.  V prckově pokojíku není bílý pouze bambusový žebřík, na který odkládáme oblečení, a stal se vyhlídkou malého myšáka.

Bílá je i postýlka, kterou jsme nedávno vyměnili za postýlko - baráček STOKKE Home. Jedná se o takový druhý domov v našem domově. Postýlka se totiž po výměně stala vyhledávaným místem. Hrajeme si v ní, čteme a samozřejmě, prcek v ní i spinká. Postýlka vám vydrží nejméně do pěti let. Je „rostoucí“. Postupně snižujete matraci a nakonec odděláte boční panel. Já o odstranění panelu přemýšlím už teď. Líbí se mi myšlenka, že by prcek po probuzení sám vylezl z postýlky a mohl si chvíli hrát sám. Jen vím, že sebou v noci neskutečně mele a bojím se, aby nespadl, i když v tom by mu měla zabránit malá zábrana, kterou si k postýlce můžete dokoupit. Na postýlce se mi líbí i její velikost. Je větší než klasické dětské postýlky a prcek se v ní neskutečně rozvaluje. Mimo to, se v ní cítí bezpečně a já se nedivím. Jsem v ní také moc ráda, ale pst. K postýlce si můžete přikoupit i látkovou střechu, přebalovák  nebo kolébku, která v prvních měsících zmenší prostor a miminko se cítí jako u maminky v bříšku. Moc děkuji STOKKE za možnost postýlku vyzkoušet. Doma jsme už měli rostoucí židličku Tripp Trapp, ve které s námi prcek tráví čas již od prvních měsíců a tak jsem věděla, že postýlka bude trefou do černého.








Celý pokojík je laděn do bílo mintové barvy. Tedy do Vánoc byl, nyní už v něm svítí i barvy jako oranžová (tatra) nebo červená (kostky). Jenže já jsem dospěla do stádia, kdy mi je to jedno. Jsem spokojená, když všude vidím rozházené kostky. Když mi z barev (na chvíli) přechází zrak. Jsem spokojená, protože vidím, že ten náš kuliferda je šťastný. Vše s čím si hraje, společně s knihami, jsem dala do spodních polic. Prcek tak má volný přístup a může si vytáhnout to, co se mu zlíbí. Ostatní hračky jsou schované v pytli nebo v bílých (ano, opět) Lego boxes pod stolečkem s židličkou, který je jako jediný v obýváku. Samozřejmě, že i tam má svůj koutek, to bych mu neudělala. Myslím na něj, kudy chodím a už teď vymýšlím další změny v pokojíku.






Tak a opona se zavírá. Jak se vám prckův pokoj líbí? Také neustále něco měníte a ladíte?

Mějte se krásně a já snad zkusím psát i básně,
Vaše Betty.

PS. Poraďte mi, ještě tam potřebuji narvat teepee, gauč, bazének s balónky a kuchyňku :D.


18 komentářů

  1. Milá Betty,
    pokojíček je opravdu nádherný :) mám podobný vkus,takže máme pokojík obdobný :) i kdyz asi menší,což je problém, jelikož bazének s balónky a skluzavku potřebuji do pokojíku natěsnat a to už se tam opravdu nevejde :) teepee jsem ale vtěsnala... Mám na toto jednoduchý recept :) pravděpodobně se bude muset vyměnit dětský pokojík s ložnicí (ta je větší)... Tak ještě jednou pochvala za krásný pokojík ;) jen tak dál...

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Karolíno, moc děkuji za váš komentář a jsem moc ráda, že se vám pokojík líbí. To je najednou věcí, viďte. Nejdřív jsme v pokojíku skoro nic neměli a teď je problém s prostorem. U nás to vyměnit nepůjde. Tedy šlo by to, ale ložnice je menší než pokojík. Mějte se krásně a ještě jednou moc děkuji, Betty.

    OdpovědětVymazat
  3. Krasny pokojik:-)
    Take zarizuji pokojik pro 2leteho syna,poradite odkud mate pekne povleceni, obrazky na zdi a polstarky? Dekuji za tip.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, moc děkuji. Povlečení mám z Bonami.cz, nevím jestli jej měli pouze v kampani, nebo jo mají stále. Povlečení je Done by Deer. Obrázky jsem kupovala různě. Některé jsou z Nordicday.cz, pak z Fler.cz a Etsy.com. A polštářky? Koukněte na Fler.cz SEW4HOME. Mějte se hezky a ať jde pokojík od ruky, Betty

      Vymazat
  4. Tak tenhle pokoj mu závidím i já! :D Nádhera!!
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já taky. Nejraději bych tam byla furt. Děkuji a mějte se krásně, Betty.

      Vymazat
  5. krásný pokojíček máte. a jak tam je vše uklizené :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, moc děkuji. Ullizeno tam bylo, ale tak 10 min po foceni už ne :D

      Vymazat
  6. Pokojíček je opravdu krásný. Když se skloubí design s funkčností, je z toho hotový ráj na zemi :) Mohu se zeptat, odkud máte prosím autíčko (fotorámeček)? Děkuji, Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, moc děkuji za milý komentář :). Prckovi se v pokojiku líbí, hlavně postylka a klouzacka. Ty okupuje často :) rámeček jsem si přivezla ze ZARA home, ale na jejich e-shopu jsem ho již nenašla. Hezky večer, Betty

      Vymazat
  7. Mohu se zeptat na barvu toho povlečení? Je spíše do modra nebo tyrkysová? Předem děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, je do tyrkysová. Mějte se hezky, Betty.

      Vymazat
  8. Prcek má opravdu nádherný pokojík :)

    Podle fotek si myslím, že celý baráček budete mít krásně zařízený, necháš nás někdy nakouknout i do dalších částí domu?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahooooj :) ajajaj a je to tady :))) uvidím. Přemýšlím o tom, ale abys nebyla zklamáná. Prckuv pokojik je proste nejhezčí. Nic nechci slibovat. Uvidíme časem. Hezky večer, Betty.

      Vymazat
  9. Dobrý den Betty,
    snad nebudu troufalá, ale krom vybavení (které je opravdu parádní) bych se chtela zeptat na rozměr pokojíku jako takového. Právě projektujeme vlastní dům a řešíme, jak velké pokojíčky. Přece jen se děti jednou odstěhují, ale část života tam taky pobudou. Děti zatím nemáme a tak nevím, kolik vůbec toho prostoru okolo sebe potřebují :D
    Děkuji Vám a přeji hezký den
    Bára

    OdpovědětVymazat
  10. Krása, krása, krása !!!! Nádherný pokojíček ... tady se musí "prckovi" krásně hrát i spát .... Marki

    OdpovědětVymazat
  11. Prcek má neskutečný pokojík, je to jak z katalogu v dobrém smyslu. Hlavně ta houpačko-motorka, to mu pomalu závidím i já :D

    Pokud budete někdy přemýšlet, že by bylo fajn, aby měl na co kreslit a zároveň místo na připínání oblíbených fotek a obrázků, koukněte na naše magnetické nástěnky. Mají využití i v předškolním věku, když se prckové učí písmenka a čísla, tak ta magnetická si tam může procvičovat.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj moc pěkný pokojíček ;) No syn má v pokojíčku taky takový domeček jako postel ale bez ty spodní části. Dá se ta postýlka ještě nějak rozebrat aby vypadala takhle můžu se zeptat kde ste ji kupovali? Jinak vše se mi moc líbí a kolik bylo Jeníčkovi na fotkách? Tomu našemu budou teď 3roky ale stejnak spí pořád s náma v posteli, ale zabírá uz docela dost místa.

    OdpovědětVymazat