Příběh o modrém kabátu

čtvrtek 17. března 2016

Znáte mě, jsem malá holka co se zamilovala do šedé a nosí ji ve všech odstínech. Některým se to líbí, jiní říkají, že jsem šedá myška. Občas si tak i přijdu a proto jsem proti tomu začala bojovat.

Bojovat … přeskočila jsem na černou, béžovou nebo pudrovou. Jo, a abych nezapomněla, námořnická modrá, která je k nerozeznání od černé se u mě taky najde. V barvách jak se zdá jsem dost kreativní. Co říkáte? 

Po dalším komentáři: „ty jsi jak šedá myška,“ jsem vyrazila do obchodu na barevný lov. Prodírala jsem se mezi stojany a jednotlivými kousky jako v džungli a pokaždé ulovila něco opravdu skvostného. Otočila se na manžela, který s trpělivým výrazem drandil s prckem po obchodě a s pohledem, tohle je fakt pecka, jsem mu ukázala, co pevně svírám v ruce.“ Vždyť je to šedé,“ odpověděl s úsměvem. Asi po páté už mu úsměv na tváři zmizel a bylo mu to jedno. „Klidně si to kup a jdeme.“ Prcek totiž začal vyvolávat na celý obchod. V tu chvíli nás zmerčila prodavačka a začala se mi vehementně věnovat. Musím říct, že jí to opravdu šlo. V kabince jsem najednou měla milion věcí nejrůznějších barev. Nic šedé. Asi to tušila. U všeho jsem našla nějaký zádrhel. Nebyl to můj styl. Bylo to červené nebo se mi to prostě nelíbilo, ale pak přišel on, mého srdce šampión. Byl nádherný, heboučký a v obchodě mi skvěle seděl. Najednou jsem byla jiná holka. Výrazný modrý svetr mi prozářil obličej a zvýraznil modré oči. Slečna v obchodě zářila víc než já. Konečně na to kápla a já ji potrápila další nemístnou otázkou: Nevypadám jako nádražák?“  Všichni mě začali ujišťovat, že ne a pro jistotu mi další slečna přinesla šedý kabát.


Oči se mi rozzářily štěstím, ale když jsem ho oblékla, zapadla jsem. Byla jsem nijaká. Rozdíl oproti modrému kabátu by neunikl nikomu. Tak jo. Mám ho doma. S pompou jsem si ho odnesla a těšila se, až s ním vyrazím ven. Vyrazila jsem a byla jsem nadšená, ale čím déle jsem jej měla, tím méně jsem mu dávala šanci. On se totiž nějak změnil. Znáte to také? V obchodě padne jako ulitý a vy si přijdete jako hvězda a doma jako strašák. Co naplat, kabát letěl do skříně, manžel o tom samozřejmě nesměl vědět, protože mi to říkal už od začátku a já skončila opět u šedé. 



Jak pokračuje příběh modrý kabát? Dala jsem mu šanci. Odpouštět se musí a se sluníčkem mám tak nějak větší chuť experimentovat. Oblékla jsem si ho a teď vám ho i ukážu. Tak co, líbí? Mám mu dát šanci i příští rok?
Svetr s košílí/Cos
Jeans/Zara
Boty/Adidas Original
Kabelka/Marc by Marc Jacobs
Šála/Mango

Vaše Betty.

PS. Stává se vám to také? Koupíte si něco a pak jste z toho v rozpacích?

7 komentářů

  1. Moc ti to sluší! Ani já to s barvama zrovna nepřeháním, ale jeden výrazný a střihově jednoduchý kousek (viz. modrý kabát) dokáže zázraky :) Určitě mu dej šanci i za rok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář Karolíno. S barvami to určitě rozjedeme v létě :))) Už se vidím.

      Vymazat
  2. Modrá je dobrá. Kabát je moc krásný, určitě mu dej šanci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, asi ano, asi dám. A je pravda, že modrá je dobrá :) Děkuji za komentář. Betty.

      Vymazat
  3. Sluší ti..rozhodne mu šanci dej. ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Sluší ti..rozhodne mu šanci dej. ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Modrá je krásná barva, já osobně ji nosím moc ráda...ale já nosím všechno barevné...mám ve skříni tolik barev a vzorů, že mám problém je kombinovat dohromady:-)...takže kabát super, jen tak dál Pájí a tu šedivou šálu vyměň za nějaký hezký květinový šáteček:-))

    OdpovědětVymazat