Není čas ztrácet čas

pondělí 31. srpna 2015
Sedím v křesle, o stehna mám opřený počítač a nohou houpu našeho prcka v autosedačce. Tam totiž dobře usíná, když jsme doma. Mám klid na napsání prvních dvou vět. Pak na mě mrkne jedno modré očko a po chvíli druhé. Je vzhůru a dívá se na mě svým naštvaným výrazem. Není totiž čas vstávat a já houpu v blbém tempu. Tak beru do ruky šňůrku, kterou mám přivázanou na držáku sedačky a začnu houpat ještě rychleji. Brekot ustává a víčka klesají. Tohle je ta pravá frekvence ... slyším slastné oddechování a s klidem vyťukávám jednou rukou písmena do klávesnice.

Není čas ztrácet čas. O tom je dnešní společnost. Stále se za něčím ženeme a nic nestíháme. Nestíháme si užívat krásné obyčejné okamžiky. Uvědomila jsem si to nyní. Ve chvílích kdy jsem na mateřské a ten čas opravdu nemám. Neumím si ho udělat. Nevím jak jej zorganizovat, ale to se poddá. Tímto žádám všechny bezdětné aby se zastavili a udělali si čas sami na sebe a své přátele. Ono to totiž bude ještě horší.

Z počátku šestinedělí spal prcek tři hodiny během kterých je možné udělat hodně práce, ale já byla hotová jako on. Po kojení jsem odpadla hned ve chvíli, kdy zavřel očička a budil mě opět on. Někdy jsem v polospánku houpala a v duchu se modlila aby už usnul. Čím se blížil konec šestinedělí, tím jsem měla více síly, ale prcek začal stávkovat. Kojíme po dvou hodinách. Dvě krásné volné hodiny? Ani náhodou. Půl hodiny pije, pak se chvíli kouká, povídáme si, „čteme“ černobílé obrázky a pak nám máme půl hodinu na spaní, protože ho ještě musím uspávat. Velmi často se stává i to, že ho musím celou dobu vozit v kočárku nebo houpat v sedačce, jelikož jakmile není Jéňa v pohybu, má oči jako baterky.

Z tohoto důvodu nic nestíhám a nedokážu si představit kdyby mi nepomáhal manžel a rodina. Díky absenci času jsem začala ještě více nakupovat na internetu a narazila jsem i na dětský obchůdek, který mi usnadňuje život. Je to Feedo.cz, e-shop se širokou nabídkou potřeb pro prcky. Objednáte si co potřebujete a následující den můžete čekat zásilku. Strašně mě to baví. Nemusím se prodírat mezi regály s kočárkem a vyhýbat se lidem. Holt ještě nemám kočárkování tolik v krvi a občas do něčeho narazím. Moje první objednávka byla hned po porodu a vše přišlo do druhého dne. Co jsem si objednala?

Objednávka pro prcka

1. Jednorázové podložky na přebalování Pampers Changemats

Podložek není nikdy dost. Obzvláště, když máte kluka a jeho zábavou je čůrat po sundání plenky. Podložky mohu porovnat s podložkami od Babylove z DM. Pampersky se s nimi nedají srovnávat. Skvěle sají a pote co se na ně dostane tekutina, vznikne gelová hmota, která není mokrá. Navíc je podložka rozdělena na plástve a tak se tekutina drží v jednotlivých dílcích. Skvělá je i skladnost. Jsou velmi tenké a v přebalovací tašce nezaberou příliš místa. Babylove byly vždy mokré a vnitřek cuckovatěl. Za mě dávám 5 hvězdiček z pěti.

2. Weleda měsíčkové pěstící mléko

Mléko plné nádherné vůně měsíčku. Mléko jehož vůni nemá rád můj manžel. Je to na něj moc přírodní, jak říká.  A teď mi řekněte co s tím. Já mažu dál, když je třeba. Prcek teď totiž má pokožku jako z alabastru ... konečně. Přestala jsem jej používat já, i když nerada, protože tohle mléko je naprosto boží. Jeník měl jednu chvíli hrubší pokožku s vyrážkou (intolerance kravského mléka) a tohle mléko bylo balzámem. I přes obsah velkého množství olejů se lehce rozdírá a nezanechává bílý film.  Hezky se vstřebá a pokožka je po něm vláčná, zklidněná a hydratovaná.  Pro regeneraci a výživu je v mléku sezamový a mandlový olej, který podporuje hojení. Oleje i krásně hydratují přičemž mléko není mastné. Další složkou včelí vosk, který v pokožce „uzavírá“ živiny. Mléko krásně rozvoní extrakt z heřmánku a samozřejmě měsíčku lékařského, které jsou známe pro jejich zklidňující účinek. Pro konzervaci je použit alkohol. Toť vše. Ingredience jsou jasné. Tohle mléko by nemělo chybět v žádné rodině. Doporučuji jej i pro dospěláky. Zejména pokud má váš prcek citlivou pokožku jako ten náš. Jeník měl vždy po kojení osypané tváře, což způsoboval můj sprchový gel. Od té doby používám vše pro dětskou pokožku.




3. Weleda měsíčková kojenecká koupel

Přiznám se, že u tohoto produktu jsem si z počátku nebyla jistá. Jeho konzistence je velmi tekuté mléko. V podstatě mléko, které pijeme. Nevěděla jsem kam jej zařadit a objednala jsem si ho asi omylem, protože prcka myji pouze vodou. Vyzkoušela jsem tedy koupel na sobě. Můžu z vlastní zkušenosti potvrdit, že je pokožka hlaďoučká a hydratovaná. Jako kdybych jí měla z hedvábí. Tento přípravek opět obsahuje pěstící oleje – sezamový a mandlový. O jeho vůni se stará výtažek z měsíčku a o notnou dávku hydratace opět glycerin. Pokud máte doma vanu a nepotřebujete bublinky, jděte do této koupele.

Objednávka pro maminku

1. Nutrimama tyčinka s brusinkou a čokoládou


Tyčinka, která mi zachránila život. Samozřejmě, že přeháním, ale v šestinedělí jsme odjížděli na chalupu a museli jsme nakoupit. Vyrazili jsme tedy do obchoďáku. Byla jsem hladová a najednou se mi udělalo špatně a velmi slabo. V tašce jsem měla úplně náhodou Nutrimama tyčinku, která mi okamžitě dodala energii a potřebné cukry. Zjistila jsem, že musím mnohem více jíst, a když vyrážím ven, musím mít vždy něco po ruce. Kojení je holt vysilující. Výrobky Nutrimama Profutura byly navrženy Nutricia experty na výživu, aby splňovaly dodatečné výživové nároky právě v období kojení. Jen jedna porce denně zajistí 10 klíčových živin včetně DHA potřebných pro matku i dítě.

  • DHA - dokosahexaenová mastná kyselina ze skupiny omega-3 přispívá k normálnímu vývoji mozku a zraku u Vašeho kojeného dítěte
  • Železo, zinek a kyselina listová přispívají k správné funkci imunitního systém
  • Jód, biotin a vitamín B1 přispívají ke správnému energetickému metabolismu
  • Vitamín D přispívá k udržení normálního stavu kostí a zubů
  • Vitamíny B2, B6 přispívají ke snížení míry únavy


Tyčinka je velmi chutná. Snoubí se v ní kyselá chuť brusinek se sladkou čokoládou. V žádné přebalovací tašce určitě nebude překážet.




2. Nutrimama nápoj pro kojící matky


Mléčný nápoj Nutrimama mě vůbec neoslovil. Jeho vanilková příchuť mi vůbec nechutná. Navíc mu nemohu dát ani druhou šanci, protože obsahuje laktózu.

Tento příspěvek jsem měla rozepsaný měsíc a Jenik se během jeho psaní zbudil nezčetněkrát. Takové je mateřství :).

Vaše Betty.

5 komentářů

  1. Jojo už bude jenom hůř Pájí:-))...co zkusit konečně ten šátek?...já jsem malého nosila, on byl spokojený a já si mohla v klidu něco doma pofackovat - nejraději měl a má dodnes hluboké předklony k myčce nebo pračce:-))...dnes už je starší, už se nám to trochu ustálilo, spinká 3x denně a nejraději v kočárku - ani nemusím jezdit...takže hlavu vzhůru, jakmile zjistíš, že v tom máš systém, zaručeně se něco změní a jedeš nanovo:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi ani neříkej :) Já spoléhám na to, že bude spát déle a nebudu muset drncat. Zkoušela jsem Manducu a musela jsem furt chodit aby spal. Tak se u tebe asi stavím a ukážeš mi šátkování :)

      Vymazat
  2. Hezký článek :-) já mám doma 9 týdenní holčičku, tak přesně vím o čem mluvíš. Také je pro nás ještě těžké si věci pořádně zorganizovat, ale dost mi v tom pomohl právě šátek a díky němu zvládám i uklidit.. :-) Jinak se vždy těším na večer, kdy se malé aspoň na chviličku ujme tatínek a já si mohu v klidu napustit vanu. Musím říct, že nikdy jsem si snad neuměla užít těch 20 min pro sebe, jako teď :-D ale zároveň si užívám i každý další den s ní. Už teď mi připadá, že ten čas utíká strašně rychle jak moc roste.. :-) U nás je také podezření na intoleranci kravského mléka a čeká nás teď 10 denní test. Docela tápu v tom co vůbec jíst, tak co třeba udělat další článek na toto téma? :-) .....pokud bude čas.. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, jsem ráda, že v tom nejsem sama, ikdyž to nikomu druhému nepřeji. Je to přesně tak jak píšeš ... někdy už únavou šilhám, ale jsem ráda za každé ráno, kdy se na mě Jeník usmívá a vykukuje ze své postýlky. Neměnila bych. S šátkem ještě nejsem úplně ztotožněná. Nevím jestli ano či ne. Přeji, aby to intolerance nebyla a článek určitě bude. Ať dcerka prospívá a dělá vám jenom radost! Betty

    OdpovědětVymazat