Aqualia Thermal od Vichy

čtvrtek 18. září 2014
Všude kam se podívám se píše o hydrataci a není se čemu divit. Voda tvoří celkem 70% naší pokožky a díky ní vypadáme v podstatě mladší a rozzářenější. Ve chvíli kdy je pleť suchá, vypadá starší a vznikají drobné vrásky a ztrácí na objemu. Jednoduše řečeno: je mdlá a bez jiskry.


V prvé řadě je nutné si uvědomit, co je dehydratovaná pleť. Mnoho z nás se dopouští omylu, když si myslí, že mastná pleť nemůže být dehydratovaná. Pleť bez vody je mdlá, ztrácí pružnost a vy se cítíte jako byste měla na obličeji právě špatně vypranou kůži, která se o číslo srazila. Za dehydratovanou pleť mohou jak vnitřní tak vnější faktory. Jedná se o vlivy prostředí, ve kterém žijete, nedodržování pitného režimu nebo špatně zvolená péče.

Hydratace pleti na 7 klíčových zónách obličeje
Já, jelikož mám mastnou pleť jsem si nikdy nemyslela, že je dehydratovaná. Přišla jsem na to ve chvíli, kdy jsem se po umytí obličeje ihned nenamazala a kůže mě začala pnout. Musela jsem ji vzápětí dodat vláhu, abych necítila tu svraštělost. Přesně takto si můžete vyzkoušet, zdali máte dehydratovanou pleť.

O to víc mě začala zajímat novinka od Vichy Aqualia Thermal. K Vánocům jsem dostala dárkovou sadu Aqualia Thermal Spa, kde byl denní a noční krém. Denní Aqualia Thermal Spa byla příjemná. Jedná se o gelovou texturu, která se velmi lehce roztírala a zanechala pleť vláčnou. Jen jsem u ní měla pocit, že díky textuře musím krému nanášet více. Aqualia Thermal Spa noční je ještě v koupelně. Asi se ptáte proč. Nedokážu ji nějak spotřebovat. Na mě je velmi hutná, i když po otevření se na vás směje modrá textura, která přímo slibuje svěžest a lehkost. Pokaždé, když jsem jí večer použila, ráno jsem měla pleť výrazně mastnou a začaly se mi dělat pupínky, proto jsem od každodenního používání upustila. Našla jsem pro krém, ale jiné uplatnění a musím říct, že naprosto perfektní. Vichy uvádí, že Thermal Spa je možné používat i jako masku. Je to trefa do černého. Krém je jako maska perfektní. Na vyčištěný obličej nanesu větší vrstvu krému a nechám jej působit alespoň 10 - 15 minut. Poté pleť lehce promasíruji a z krém lehce setřu vatovým tampónkem nebo pouze přiložím papírový kapesník a nechám krém vstřebat. Pak už s pletí nic nedělám. Jen si chrochtám blahem.


Jak už jsem psala v článku "Jaká Termální voda je ta pravá?", koupila jsem si od Vichy cestovní balení na léto, kde byl i denní krém Aqualia Thermal s dynamickou hydratací pro mastnou a smíšenou pleť. Obsahově mi přijde totožný s Aqualia Thermal Spa denní, ale texturou je úplně jiný. Je více krémový, ale stále lehce gelový, svěží a lehký. Mé pleti sedl zatím ze všech Vichy krémů nejvíce. Ve spojení se sérem Idealia my však nevyhovoval. Měla jsem odpoledne velmi mastnou pleť. Nebylo to krémem, ale sérem, které v létě zřejmě používat nemůžu. Vraťme se, ale k Aqualii. Po nanesení se lehká textura rychle vpije do pleti, která je  pak hladká a svěží. Díky krému mi i lépe drží můj CC krém od Clinique, což je perfektní, protože mnohem déle vypadá má pleť jako, když jsem právě vyšla z koupelny.


Po třech týdnech jsem si všimla, že má pleť je hydratovaná (troufám si říct, že po celý den), jakoby vypnutá (naplněná), jemné vrásky okolo očí se lehce vyhladily a zmizela mi suchá odlupující se kůže na spánku okolo vlasů. S čímž jsem bojovala už velmi dlouho.

Nyní jsem si pořídila i Aqualia Thermal sérum! Jsem zvědavá na výsledky používání.


Vichy dávám za tento krém 5 hvězdiček z 5.

A co vy? Už jste vyzkoušely tento krém?


3 komentáře

  1. Ja mam zatial vzorku a som zvedava co prinesie. Ak sadne urcite by som si ho kupila :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mam zatial vzorku a som zvedava co prinesie. Ak sadne urcite by som si ho kupila :)

    OdpovědětVymazat
  3. Snad sedne! Hydratuje perfektně. Pozor na parfemaci. Někomu nemusí sednout. Měj se hezky Betty.

    OdpovědětVymazat