Ideální sérum od Vichy

pondělí 30. června 2014

Nikdy dříve jsem séra nezkoušela. Myslela jsem si totiž, že má pleť je dostatečně ideální a nepotřebuje výraznou pomoc. Bláhová myšlenka. Navíc mi nikdy konzistence séra nevyhovovala. Přesto jsem se rozhodla, že vyzkouším Vichy Idealia Life sérum.


Co mě přimělo změnit názor a vyzkoušet nové sérum? Nebyla to reklama ani headliny v časopisech, které hlásaly, že již za 8 dní bude má pleť ideální. Tyto výroky mě spíše utvrzovaly v tom, že sérum je pěkný podvod a past na naše peněženky. Jeho cena, přeci jenom není lidová. Tak proč jsem ho vyzkoušela? Rozhodla jsem se na základě vzorečku, který mi dala mamča se slovy: "V lékárně mi říkali, že je to na pleť zkoušenou životem, a že ty žiješ!". Kdo by do toho po takové větě nešel, řekněte. Já to vyzkoušela, ale nejprve jsem brouzdala po internetu a hledala k séru informace.

O čem Idealia Life sérum "oficiálně" je?


Vichy uvádí, že se jedná o první sérum, přinášející nevídanou obnovu kvality pleti již po 8 dnech. Číslo je to opravdu krásné a dalo by se říci, že i dost sexy. Hlavně, když se zakoukáte do jeho ženských křivek. Jenže, zamyslím li se nad ním, vede to pouze k úsměvu.

Sérum obsahuje jedinečné spojení látek LR2412 (derivát kyseliny jasmínové) a LHA (derivát kyseliny salicylové), jejichž výsledkem je obnova kvality pleti na povrchu  i v hloubce. Díky této unikátní kombinaci aktivních látek působí na aspekty behaviorálního stárnutí. S tímto pojmem jsem se setkala poprvé a objasnilo mi ho až Vichy video. Pokud také trochu tápete, koukněte se na něj.



V laboratořích Vichy zjistili, že globální přístup k behaviorálnímu stárnutí vyžaduje působit na 4 aspekty, které mohou ovlivnit kvalitu pleti. S každým aspektem souvisí to, co ženy na pleti vidí, biologická realita, klinické příznaky a chování s tím spojené. Na co Vichy sází? "Pokud se nám podaří působit na všechny čtyři typy tohoto excesivního chování, můžeme pleť, více či méně ovlivněnou kterýmkoli z těchto 4 aspektů, zkrášlit a dramaticky změnit její kvalitu!"

Výsledkem působení séra je:

 ü  Rozjasněná pleť
 ü  Sjednocený odstín pleti
 ü  Odpočatý vzhled / vyhlazení pleti
 ü  Stažené póry a obnovená rovnováha pleti

O čem je ideální sérum ve skutečnosti?


Sérum je o jemnosti. Stejně tak, jak jemně vypadá flakón a je jeho barva, působí i samotné sérum, u něhož mě překvapila jeho krémová konzistence.  Nelepí! To považuji za základ úspěchu a velmi lehce se roztírá. Když jej aplikujete, máte pocit, jako byste hladila samet, tak jemné je sérum. Stačí ho malé množství a ihned je pleť rozzářená. Po magických osmi dnech jsem nezaznamenala výraznou změnu v kvalitě pleti. Mohu pouze konstatovat, že byla pleť rozzářená a lehce se mi začaly dělat pupínky na bradě. Ty však během dalšího týdne ustoupily. Po měsíci jsem měla pleť krásnou, rozzářenou, což způsobují třpytivé částice v séru a vyhlazenou. Jemné vrásky v okolí očí, zejména ty od smíchu jsou zanedbatelné. Silikony obsažené v séru fungují již od prvního namazání, ale jejich přítomnost není na škodu.  


Nemůžeme tvrdit, že silikony v kosmetice jsou škodlivé nebo nežádoucí. Stejně tak, jako další ingredience použité v kosmetických přípravcích musí být tato skupina látek podrobená výzkumům a vyhodnocena jako pleti nezávadná. Tyto látky dokáží pokožku nejen vyhladit, ale také vytváří efekt ochranné bariéry, která zabraňuje ztrátě vody. Silikony jsou rozsáhlou skupinou látek, které mohou mít naprosto odlišné vlastnosti. Vyhlazení u Idealia Life sera zajišťují nejenom silikony,  ale i LHA. Se silikony se v této době setkáváme téměř v každé péči a jejich primárním úkolem je vyhlazení pleti a zároveň usnadnění aplikace přípravku a celkový komfort. Narazila jsem zde na LHA. Co to vlastně je? LHA (derivát kyseliny sliciové je aktivní látkou, které ve spojení s Lr2412 (derivát kyseliny jasmínové) vylepšuje reliéf pleti, jas a celkově i barvu. Mimo to působí i na její pružnost. Je to takový malý zázrak, který docílí kýženého ideálu a ten je u každé ženy jiný!



Idealia Life sérum s novinkou Idealia oční
V kombinaci s jakýmkoli BB krémem je Idealia Life sérum jedničkou. Jediné, co séru vytýkám je to, že se mi po něm vždy více mastí pleť. Odpoledne se mi T-zóna leskne tak, že to vypadá jako by mi na čele zářila zlatá hvězda. Abych se lesku vyhnula, používám sérum na noc a přes den nanáším klasickou denní hydratační péči. Vše vyřešeno a já se už nemusím stydět za mastňáka.




TIP: Pokud používáte vysoce krycí make-up a chcete alespoň trochu rozzářit, naneste do make-upu kapičku Idealia Life séra a naneste.




Sérum je ozdobou každé kosmetické taštičky
Krémová textura Idealia Life séra

4 komentáře

  1. LR2412 už dávno vyvinul LANCOME (spadající pod křídla L´ORÉALu) a jeho nejvyšší koncentraci je možné najít v řadě VISIONNAIRE. Takže o žádnou novinku nejde.... Vždy když nějaký koncern spadající pod LÓRÉAL vyvine účinnou látku, nejprve ji zpravidla 10 let prodává pod svou značkou a pak "uvolní" do dalších značek. Např. VICHY : PRO-XYLAN, který teď najdete téměř ve všech produktech, samozřejmě v nižší koncentraci např. u REVITALIFTU....

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím Tomáši, děkuji za připomínku. Ano máte pravdu, že Lancome spadá do L´Oréal koncernu a tak vše, co v laboratořích vyvinou, rozdělí do svých divizí. Samozřejmě nejvyšší koncentrace mají v luxury brandech, tedy Lancomu a pak se to snižuje. Není divu, že se tato účinná látka objevila i u Vichy, protože i to spadá pod L´Oréal. Betty

    OdpovědětVymazat
  3. Jako sérum je super, ale malinko mi vadí ta mazlavá konzistence, je sice lehké ale pořád z něj mam pocit jako bych si na obličej nanášela něco nepřirozeného, ovšem oční krém z téhle řady je božský ! :)
    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za komentář! Konzistence je opravdu tak trochu mazlavá, ale hezky se vstřebá :) V létě jej nepoužívám, ale vím, že v zimě se k němu opět vrátím. Oční krém mi stále leží ve skřínce a nejsem schopná jej začít používat. Moc mi nesedí, ale uvidíme...

    OdpovědětVymazat