Má předsevzetí

úterý 10. ledna 2017

Odbila půlnoc, manžel mě minutu před, probudil a teď si přiťukáváme sklenkou sektu. Je to velmi intimní chvíle, přejeme si vše nejlepší a doufáme, že se ten náš prďola zase nevzbudí. Má horečku. Je úplně hotový a neustále mne vola. Já vím, psala jsem, že mě manžel vzbudil, ale já sladce snila pouhých deset minut. Venku to bouchá a my si leháme do postele a koukáme francouzským oknem ven. Na obloze se tříští zlatý déšť a po kapkách padá dolů. Manžel usíná a já začnu přemýšlet o předsevzetí. O žádném jsem nemluvila a ani ho nijak neřešila, stejně tak, jako loni, ale je tu menší rozdíl.

Minulý rok jsem se snažila přežít. Zavalená plenkami, krémy na zadeček, ušmudlaná od mléka s minimem spánku. Ne, nebylo to tak hrozné, ale na předsevzetí jsem neměla ani pomyšlení. Letos mě tíží prckova horečka, ale jinak jsme už perfektní parťáci a já si díky rodině mohu dopřát snít a pracovat sama na sobě. Proč tedy nezačít teď? Vždyť začíná nový rok a s ním nás čeká i plno nových dobrodružství. Proč toho nevyužít! Myslím, že by to byla škoda. Takže tady to je. 


1. Betty čtenářkou

Odjakživa jsem byla vášnivou čtenářkou. Měla jsem svá obdobíčka, stejně tak, jako je mají naše děti. Teď je například období vzteku, zoubků a příště zase mamánkovství. Já měla své knižní období jako Foglar, období Stanislava Rudolfa a Lanzové, či období Egypťana Sinuheta a jiných románů z období Starého Egypta. Neminul mě ani Harry Potter, na jehož Ohnivý pohár jsem čekala o půlnoci v knihkupectví. Úplně stejně jsem byla zažraná do Twillight ságy. Přestože i teď čtu, na můj vkus je to málo a chtěla bych se do toho pořádně obout. Mám totiž takovou malou úchylku. Miluji knihkupectví a téměř nikdy neodejdu s prázdnou a tak mám plnou knihovnu nepřečtených knih. Holky, hurá. Betty jde na vás. Čtu nejen, protože mě to baví, ale i proto, že mě jednotlivé řádky obohacují a celkově pomáhají ve psaní. Najděte si i vy, každý den, alespoň půl hodinku na čtení, uvidíte, jak se budete cítit fajn. Já vypínám dříve televizi a raději si čtu. Zatím nám to funguje.

2. Betty bojuje za lepší, tedy pevnější já

Klasika. Přání téměř všech smrtelníků. Být štíhlí a vypadat jako všichni ti, co na nás koukají ze stránek módních časopisů nebo z fotek na Instagramu. Takže bez obalu. Taky tak chci vypadat, i když to není úplně reálné, ale alespoň trošičku, prosím. Potřebuji se cítit lépe. Potřebuji se sebou dokázat v pohodě žít. Už jsem rozumná a velká holka, takže vím, že něco prostě nejde a tak toužím po tom, aby se na mém těle nevytvářely vlny, když se rozběhnu. Aby se netřáslo, jako amaroun v talíři Návštěvníků. Chci být pevná a za tím si půjdu. Začala jsem trošku zostra kruhovým tréninkem a pak CrossFitem. Tak mi držte palce a všechno ostatní. Budu to potřebovat, už teď mám lehké pochybnosti o mých schopnostech.

3. Betty v kuchyni

Světe div se, Betty bude vařit. Betty chce vařit a už se do toho pustila. V kuchyni mám knihovnu, ve které se krásně vyjímají všechny knížky od Elly, kuchařky o zásadité stravě nebo o lehké kuchyni. Inspirace tedy je a já se do vaření pustila s vervou. Vařím pro manžela i pro prcka. Pro okolí je to nezvyklé, protože vídat mě v kuchyni? Možná, když jsem jim připravovala kafe. Inspiraci čerpám i od Mámy v kuchyni, která má skvělá a jednoduchá jídla pro děti. Objevila jsem jí díky, Lucce z The Hubs a za to jí moc děkuji.

4. Betty lepší kamarádkou

Loni jsem nebyla úplně tou nejlepší kamarádkou, přiznávám. Nedokázala jsem si pořádně udělat čas na své blízké a to mě mrzí. Může za to i mé stěhování. Teď nás musím vždycky zabalit a vyrazit směr Praha. Zjistila jsem, že nejhorší je nás naložit a dorazit na místo, pak už je vše v pohodě. Jenže, když vaši blízcí pracují a vy máte malého caparta, nejde to příliš skloubit, ale holky, slibuji, že se polepším a budu lépe plánovat. Koupila jsem si kvůli tomu i tenhle krásný diář. Máte to tu černé na bílém, budu jezdit častěji.

5. Betty na detoxu

Částečně jsem to udělala už o Vánocích a určitý detox praktikuji každý večer. Mám na mysli, detox digitální. Divné? Blogerka a social media člověk na digitálním detoxu? Ne, není. Je potřeba. Jinak vám ty internety polezou i ušima. Já se dostala do fáze, kdy jsem měla telefon neustále v ruce. Snad i při přebalování jsem pokukovala po blikajícím displeji. K rozumu mě přivedl manžel. Koukal na mě a pak mi popsal, co jsem dělala. Bezhlavě jezdila palcem po hladké ploše telefonu, nevnímala, ale ani se nesoustředila na obrázky na telefonu. Nebyla jsem schopná říct, na co jsem koukala. Jen automaticky projížděla Instagram. Po tomhle jsem si řekla dost. Večer telefon nenosím už delší dobu do ložnice a přes den se snažím být na síti méně. Snad si dám i nějaký víkendový detox. Cítím se pak, tak nějak volněji a můj čas s prckem je ještě aktivnější. Jednoduše ... je mi líp.

6. Betty pilnější blogerkou

Chtěla bych, přála bych si přispívat častěji. Nic nechci slibovat, ale mým předsevzetím je zdokonalovat se a být tu pro vás. Snažím se dodržovat jeden článek týdně. To bych měla odvést 100%, ale nejraději bych přispívala častěji. Tak snad se mi to, alespoň jednou v tomto roce povede :D.

A co vy a vaše předsevzetí? Jdete do něčeho?

Hezký večer,
Vaše Betty.

PS. Sedím doma s nudlí u nosu, bolí mě hlava, pusu mám plnou aftů a jsem tak namožená, jako nikdy. Přemýšlím nad tím, že tahle bolest, nejspíš za to krásné tělo nestojí :D.

PPS. Stojí, nesmí ze mne být ledňáček. 


7 komentářů

  1. Paji my Ti s holkama přejeme, aby většina přání vyšla (napíšu záměrně všechna, aby to nevypadalo, že MUSÍŠ :-) ). Přejeme vše krásné v tohle dalším roce a budu se těšit na Tvé častější textíky tady. Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšu, děkuji moc tobě i holčičkám! Snad si za tím půjdu. O mé pevné vůli bych mohla psát romány. Je děsná :D. Vím, že nemusím, ale chtěla bych a tak nějak jsem si to i nastavila v hlavě. Přeji i vám, holky, mnoho krásného v tomto roce. Ať jste stále tak inspirativní a šťastné. Děkuji a mějte se hezky, Pája Betty.

      Vymazat
  2. A jeje, uz je to tady, prave jsem docetla vsechny clanky Vaseho blogu, a ted budu netrpelive cekat na dalsi a uz se moc tesim. Aktivne ctu ctyri blogy, a myslim, ze je to tak akorat, jenze to bych si nesmela vsimnout zminky na blog Mamy v kuchyni..a je to tady :-) takze ja dekuji za dalsi inspiraci, a ja zase mam po nocich co docitat. Preji mnoho spokojenych a inspirovanych ctenarek v novem roce:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jeje, je to tady, jste dobrá! Dočetla jse to až jsem a já chci psát dál a nezklamat vás. A jeje, budu se snažit :). Děkuji za hezká slova. Máma v kuchyni je perfektní. Opravdu, díky ní vařím a nejdůležitější je to, že prcek vše papá. To je opravdu výhra. Navíc, to jí i manžel, protože všechny omáčky jsou odlehčené bez mouky. Děkuji za přání a přeji vám krásný a úspěšný rok 2017. Betty

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Jéééé, moc děkuji a jdu se podívat na tu vaši Neplechu :). Betty.

      Vymazat
  4. Motivace a předsevzetí jsou důležitá, jen je potřeba prostě mít ten správný nakopávač. Pro mě to byl třeba teď Oktagon Manchester, který jsem viděla. A jako ty výkony a mentální nastavení těch bojovníků je fakt pecka. Takže to pro mě byl ten impulz, kdy jsem si řekla, že se sebou začnu něco dělat. :)

    OdpovědětVymazat