Co si vzít s sebou do porodnice?

úterý 9. června 2015
Tak a je to tady. Byla jsem manželem a okolím donucena k činu. Balím tašku do porodnice a nějak mi to nejde od ruky. Taška má být připravena již od 35. týdne těhotenství ... pro jistotu. Jelikož jsem trošku lempl a dělám věci na poslední chvíli, musela jsem dnes, kdy jsem 37 + 5 dní těhotná, rozkramařit celý byt a hledat tašku, kam všechno potřebné zabalím. Ono toho je totiž poměrně dost a přitom málo.



Rodit bych měla v Podolí, kde se nyní maluje a po celý týden se nepřijímají rodičky. Lhala bych, kdybych napsala, že nepanikařím. Samozřejmě, že ano. Každý den ráno před zrcadlem sleduji, jestli mi neklesá břicho, protože jinam prostě nepojedu. Tak snad to nebude dřív a na termín mě vezmou i s taškou a vystresovaným manželem. 

Podolí má tento seznam:
  • na porodní sál
- přezutí pro oba
- vlastní košile 2x (nebo dlouhé triko – krátký a širší rukáv), župan
- otec – lehký pohodlný oděv
- pití – neperlivá voda, čaj
- toaletní potřeby (jelení lůj, porodnické vložky na 3 dny, kalhotky ze síťoviny)
- 1-2 ručníky
- YAL – gel (lze použít místo klystýru, je pouze na lékařský předpis)
- relaxační hudba – kazeta (magnetofon je na sále), CD
- elastické punčochy – při problémech s varixy (křečové žíly), případně pokud doporučí lékař 
  • na oddělení šestinedělí
- toaletní potřeby – na péči o možnou jizvu z nástřihu nebo natržení mám Herbalon s    dubovou kůrou a Aloe vera sprej
- 2-3 ručníky
- BEPANTHEN – mast / krém
- podprsenky na kojení (bez kostice) - skvělý výběr mají v Lindexu
- vložky do podprsenky (prodyšné)
  • pro novorozence
- plenkové kalhotky pro novorozence (6-10ks/den) – mám Bio Babby
- je možno mít vlastní oblečení – mám pár kousků  ve velikosti 50 a rychlozavinovačku

Zabalila jsem si téměř vše, kromě elastických punčoch, YALu a kazet s CDčky. Ty už doma nevedeme a myslím, že plno z vás také ne. Dokoupit ještě musím košile. Mám jich nějak málo, teda pouze jednu a s tou bych nevydržela. K seznamu jsem přidala termální vodu La Roche Posay na osvěžení, která se osvědčila švagrové. Během porodu vystříkala celou lahvičku. Také jsem přidala několik gumiček do vlasů, protože těch není nikdy dost. Snad mi do odjezdu do porodnice nezmizí. Mám podezření, že máme doma gumičkového skřítka, který mi je neustále krade.




Na doporučení porodnice jsem zabalila i Bepanthen. Zvolila jsem novinku Bepanthen Extra mast, který se hodí zejména pro prvních 12 měsíců. Díky dexpanthenolu regeneruje citlivou pokožku miminka a dodává jí hydratací díky olivovému oleji. Navíc obsahuje vitamín B3 , což je takový malý rytíř, pomáhající omezovat působení enzymů stolice. Krém je v plastové tubě, která se neničí jako ta kovová, a pokud jej chcete vymazat do poslední kapičky, prostě jej můžete rozstřihnout a vše dokonale zdělat.




Dále přidávám: nabíječku na mobil, knížku, notebook a foťák. Bez toho bych se neobešla.

Nezapomeňte zabalit i oblečení pro prcka na odchod z porodnice. Já je mám připravené v autosedačce s milým vzkazem pro manžela. Vše přiveze v den odjezdu z porodnice.

A co dál? Poradíte mi? Kromě paniky, kterou bych nejradši cestou do porodnice z mého nitra vypakovala, by to snad mělo být vše.

Díky komentářům na Facebooku přidávám do seznamu: hroznový cukr, oblíbený nápoj, více ručníků.

Vaše Betty


11 komentářů

  1. Drzim palce Betty a moc zdravím :)
    Podolí jsem taky rodila a vse ok :-)
    Az budeš zabehla mamka a budeš-li chtit, moc rada te uvidím!

    OdpovědětVymazat
  2. Veronika Drahoňovská10. června 2015 v 6:29

    Ahojky Betty,
    tak už je to za dveřmi... Hlavně se neboj, všechno bude v pohodě a Ty to zvládneš. Manžel bývá při porodu dobrou oporou a podporou, ale pokud by to z nějakého důvodu nestihnul, i tak to zvládneš (manžel u narození první dcerky byl, u druhé jsem ho ani nestačila zavolat). Jsi silná holka a co nevidět se budeš tetelit blahem a pýchou, až budeš v náruči držet ten váš uzlíček z čisté lásky.
    Přeju hodně štěstí, žádný strach a hladký průběh :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, dnes se mi o prckovi i zdálo. Už aby tu byl.

      Vymazat
  3. Ahojky, já jsem také lempl, takže vím o čem mluvíš:-)...a rodila jsem ve 37+4 a samozřejmě bez tašky, do toho moje porodnice také nepřijímala, takže jsme v pět ráno z auta obvolávali, kam můžeme dorazit:-)...všechno dobře dopadlo, porodila jsem a manžel chudák celé dopoledne lítal a sháněl a nakupoval:-))...PS:porod se hold naplánovat nedá, ale štěstí přeje připraveným:-). Držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, tak to jste to měli ještě s dávkou "dramatu" :). Snad to bude na termín a v porodnici budou. Já fakt nikam jinám nechci. Možná ještě Motol. Uvidíme. Opatruj se.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, paniku nech doma, není proč :-) zbaleno máš pěkně, ta termální voda je dobrý typ, o té jsem neuvažovala a beru ji... ,) B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Báro, postupně se uklidňuji! Teď už dá se říci jsem v pohodě a v očekávání osudného dne. Ať už je to tu :).Držím palce! Betty

      Vymazat
  6. Ahoj. Máš krásné čtivé články, jsem zahryznutá až po uši. Já dnes začínám 30. týden těhulkování s naším malým prckem. Na balení tašky je ještě čas, ale nedá mi to se nezeptat, odkud máš to bodynko s mráčkama? To je naprostá dokonalost. Na látkách znám, ale na oblečení jsem ještě neviděla! <3
    Díky a krásné dny.
    misheila

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Mischeila, nejde mi odpovědět přímo pod tvůj komentář, ale to nevadí :). Moc děkuji za pochvalu a držím palce v tvé "jiném stavu". S bodýnkem tě asi zklamu, protože jej mám od mamky ze sekáče a nebyla na něm vysačka, ale podle toho co jsem odpozorovala u bodýček, příjde mi, že je z Nextu. Přeji krásné dny a ať jde vše s lehkostí. Betty

    OdpovědětVymazat