6 tipů pro lepší pleť

úterý 17. března 2015
Už delší dobu se setkávám s tvrzením, že mám relativně hezkou pleť bez výrazných nedokonalostí. Hm, možná je to pravda, ale je za tím dřina a je to i čím dál těžší. S přibývajícími roky se kvalita pleti zhoršuje a já musím, ačkoli nerada přiznat, že v koupelně trávím více času. Pojďme se kouknout na mé tipy v péči o pleť.


1. Ranní příval energie během noci

Ráno je pro mě zásadní a možná i noc. Čím jsem starší, tím více si uvědomuji důležitost spánku a to kvalitního. Když vstávám moc brzy nebo večer koukám několik hodin do monitoru, budím se s polštářky pod očima a takovou celkově nevýraznou pletí. Co s tím? Spát, to je rada nad zlato, ale vždy to nejde, a proto o pleť pečuji již během večera. Před spaním po důkladném vyčištění pleti, nanesu Midnight Recovery Concentrate od Kiehl´s. Jedná se o noční regenerační péči plnou aktivních rostlinných a esenciálních olejů. Olejíček se hezky vstřebává a nevytváří mastný film. Navíc je bez parabenů i  vody. Poté nanesu hydratační péči. Nyní dodělávám Kiehl´s Ultrafacial cream, který tak krásně voní po masťovém základu a hladí pleť, přičemž jí vysoce hydratuje. Výrobce o něm tvrdí: "Tento lehoučký hydratační přípravek s čtyřiadvacetihodinovou působností slouží pro suchou, normální až suchou, normální a normální až mastnou pleť, která potřebuje zvláštní hydratační a retenční péči. Tento produkt dále nabízí zvýšenou ochranu ve velmi chladném, suchém a jinak nepříznivém klimatu. Přípravek vychází z našeho původního a mimořádně oblíbeného Ultra Facial Moisturizer. Vytváří na pokožce příjemný pocit a navrací jí rovnováhu." Baví mě natolik, že si pořídím i druhé balení. 



Můj tip: Kapku oleje přidejte do krému, smíchejte a poté naneste. Takto jej někdy aplikuji i ráno.



2. Čištění a odlíčení

Nejenom kvalitní krém je základem zdravě vypadající pleti. Velmi důležité je i čištění, které se často zaměňuje s odlíčením. Znečistěné životní prostředí má vliv na stav a zdraví pleti, a tudíž také na její krásu. Znečistění ovlivňuje pleť zvýšením produkce kožního mazu, snížením přirozené obranyschopnosti proti antioxidantům na povrchu pleti, dehydratací, oslabením kožní bariéry, mdlým a zašedlým vzhled pleti. Večer je třeba „obličej vyčistit“, zbavit ho nečistot, a to i v případě, že jste nepoužila make-up nebo jiné líčení.  Donedávna jsem používala čistící gel, ale nyní jsem vyzkoušela novinku od Vichy, Čistící Micelární olej, který čistí, ale zároveň jej můžete využít i na odlíčení. Výrobce o něm píše: „Ultra-účinný olej efektivně a šetrně odstraňuje nečistoty, nadměrný kožní maz i voděodolný make-up a zároveň pečuje o pleť. Micely, které olej obsahuje, pomáhají k rychlému a efektivnímu odlíčení bez tření doplněnému péčí o pleť. Jeho olejová textura se při kontaktu s vodou přeměňuje na fluidní mléko a zanechává pleť dokonale čistou a nemastnou. Je vhodný jak pro suchou pleť, které poskytuje komfort, tak pro mastnou pleť, kterou efektivně zbavuje séba. Olej má navíc květinovo-bylinkovou parfemaci s nótami čajových lístků a rozkvetlých bílých květů.“ Zatím si na něj nemohu stěžovat. Je příjemný a jeho vůně mě baví. Pleť je čistá, ale lehce mstný pocit. Uvidíme, jak se to na pleti projeví v delším časovém horizontu. 




Můj tip: Čistěte alespoň 2x. Prostě do té doby, kdy bude čistící tampón čistý.



4. Nevynechejte krk

To co dáte pleti na krku a dekoltu nyní, se vám vrátí za 10 let. Možná i dříve. Ne nadarmo se říká, že podle krku poznáš stáří ženy. Přiznám se, že i já jsem velmi často vynechávala a vynechávám ve svých rituálech péči o tyto partie, prostě klasicky nestíhám. Ale vy na to, nezapomínejte a péči, kterou odměňujete svou pleť, aplikujte s jemnou masáží i na krk. Pokud mi nevěříte, zeptejte se své maminky. 

Můj tip: Mažte se od hlavy až k patě. Pak na krk nezapomenete.



5. Opalovací krémy

Používáte je jen, když jedete na dovolenou? Chyba. Proti slunečnímu záření bychom se měli chránit dennodenně. Pleť, kterou dostatečně nechráníme před slunečním zářením, mohou poškodit volné radikály, ničící zdravé kožní buňky a zároveň může docházet ke změně struktury DNA. Jelikož jsem dost vystrašená, používám CC krém od Clinique, který má SPF 30. Pokud nemáte krém nebo péči s ochranným faktorem, pořiďte si opalovací krém na obličej, který budete nosit neustále u sebe. 



Můj tip: Pořiďte si krém nebo make-up s UV faktorem. Nemusíte mít další tubičku v koupelně nebo kabelce navíc.



6. Maskujte se

Na masky jsem nikdy moc nebyla, ale po tom, co jsem jednou začala, nehodlám skončit. Ideálně byste ji měli aplikovat 1x týdně. Mě to vychází 1x za měsíc. Prostě to nestíhám. V masce dodáme pleti intenzivní formou účinné látky a vyčistíme jí více do hloubky. Velmi často si pořizuji hydratační masky, ale teď jsem si pořídila Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque od Kiehl´s (přiznávám, začínám být na této značce závislá). Maska obsahuje přísady z ostrova Marajó v ústí řeky Amazonky, které napomáhají odstranit z pleti povrchové toxiny. Absorpční jíly redukují přebytečnou mastnotu, zmatňují pleť a zajišťují obnovu rovnováhy míry hydratace. Šetrně z pokožky odstraní rezidua, toxiny a oleje, které mohou aktivovat výskyt pórů. Pleť je pak hlaďoučká a po několik dnů se příliš nemastí.



Můj tip: Zkuste jednorázové masky, které vystačí na jedno použití. Nemusíte mít doma obrovské dózy masek, na které zapomínáte. Navíc je můžete měnit podle aktuální potřeby. 


Hlavně buďte šťastná! Jaké jsou vaše rituály? Betty



7 komentářů

  1. priznám sa, o tom regeneračnom oleji, čo sa dáva do krému som ešte nepočula... kde by sa dal zohnať?
    inak veľmi pekný článok :)

    www.jade.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Jade, děkuji! Nejedná se primárně o olejíček, který se dává do krému, ale můžete jej takto použít. Stejně tak jako jiné pleťové oleje. Tento je od Kiehls a máme jej v Čechách pouze v jediném obchodě a to v Kiehl's v Novém Smíchově. Nevím jak je na tom značka s prodejnami na Slovensku. Jedná se o tento produkt: http://www.kiehls.co.uk/skin-care/midnight-recovery-concentrate. Přeji hezký den, Betty.

      Vymazat
  2. Uz jsem pred chvilkou prelouskala clanek o navsteve Kiehls prodejny a ted toto. Momentalne jsem pred tezkym rozhodovanim, zda Kiehls za zkousku diky slozeni stoji nebo ne a Ty me dost lakas, ze tam snad dneska vlitnu aspon pro vzorky a kouknu na INCI. Cenove to vychazi velmi slusne, az me to prekvapilo. Klasika, nechavam se zlakavat hlavne na serum, takze porovnavam s prirodnimi sery s obdobnymi ucinky a Kiehl je z nich jeste nejlevnejsi a to i v plne palbe :) jeste me napadlo, nez Ti teda projedu cely blog, protoze jsem an nove pekne pocteni uz dlouho nenarazila, jestli ta zlepsujicic se plet nemuze byt tehotenstvim? Asis to uz driv psala, ale nez se k tomu dostanu-v jakem jsi tydnu? Mne se totiz plet cca od 6. mesice jakoby usadila a uz mi neprovadi zadna prekvapeni a je moc hezka.. vlastne, nedavno jsem psala taky clanek denni kosmeťicke rutiny, tak kdyz budes mit cas a chut, milerada Te u sebe uvitam ;) M. (www.mitsuuko.cz)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, nyní jsem na začátku 7 měsíce, ale s těhotenstvím to úplně nespojuji, protože pleť se mi celkově zlepšila již dříve ... někdy v 3 měsíci. Kiehls jsem si opravdu oblíbila a za sebe jej můžu jedině doporučit. Vyzkoušela jsem od nich i Sérum proti vráskám Powerful Strength Line Reducing Concentrate, které mi nesedlo, ale je to nejspíš vůní, která mi neskutečně vadila a přišlo mi, že mě štípe obličej. Na tvůj blog se určitě podívám. Díky za tip! :) Betty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak a je to doma, v Kiehls mi nabalili asi tunu vzorků, takže mám co zkoušet. Já jsem právě zjistila, že sice pleť na obličeji překvapivě dobrá, ale najednou se mi po sedmém měsíci přestaly regenerovat jizvičky a flíčky a naopak jsou víc pigmentované tmavě fialové a hodně viditelné., Takže jsem se vlastně poprvé v životě, stejně jako právě moje 65letá mamča, zaměřila na kosmetiku proti hyperpigmentaci a co jsem koukala, tak mají jedno takové sérum od Kiehls. Dneska jej zkusím a jsem na něj zvědavá =) Tak si krásně s prťátkem užívejte aprílového počasí, M.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. No, niajk slavně - ještě stále leží neotevřené v pytlíčku s logem Kiehls =) já jsme se totiž nadchla jen z internetu a pak když jsem jejich produkty držela v ruce, tak nadšení velmi rychle opadlo - co naplat, to složení mě štve. Byla jsem přesvědčená, že o Elle shopping fever vyrazím pro Midnight recovery sérum a vyfasuju i dáreček jako bonus, ale při pohledu na složky už nechci ani zkoušet natož to kupovat =(

      Vymazat